Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

15 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ WAYNE DYER



"Δεν είμαστε το σώμα μας, τα υπάρχοντα μας, ή η καριέρρα μας. Αυτό που είμαστε είναι Θεία Αγάπη και αυτή είναι Άπειρον". - Δρ Wayne W. Dyer (1940-2015)

Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που μπορούν να αγγίξουν τις καρδιές μας με αληθινούς και γεμάτους νόημα τρόπους, και αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα είχε σε μένα ο Wayne Dyer.

Wayne W. Dyer, ήσουν ένας από τους πιό ωραίους, ταπεινούς και αυθεντικούς ανθρώπους που περπάτησαν ποτέ σε αυτή τη Γή. Έμαθα τόσα πολλά από σένα. Με έμαθες πως να είμαι ταπεινή, πως να ζω με αγάπη και αλήθεια, και πως να τιμώ πάντα ποια πραγματικά είμαι κάτω από όλα αυτά. Με έμαθες πως να είμαι καλύτερη από αυτό που ήμουν και για αυτό θα είμαι πάντα ευγνώμων. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την αγάπη σου, την γνώση και την σοφία σου με όλους εμάς.

Ο κόσμος ήταν, είναι, και θα είναι καλύτερος επειδή έζησες εσύ. Θα μας λείψεις αφάνταστα.

Αναπαύσου εν ειρήνη!

1. Η Συνεργασία είναι πιό υγειής από τον ανταγωνισμό.
Εργάσου στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να είσαι τόσο απασχολημένος με αυτό ώστε να μην έχεις χρόνο να συγκρίνεσαι και να ανταγωνίζεσαι με τους άλλους. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και αυτή η αίσθηση ότι είμαστε αποκομμένοι ο ένας από τον άλλο μόνον πιό αδύναμους θα μας κάνει, δημιουργώντας περισσόερο πόνο.
"Αν είσαι πάντα βιαστικός, πάντα προσπαθείς να ξεπεράσεις τον άλλο, ή αυτό που σε κινητοποιεί είναι η απόδοση κάποιου άλλου, τότε αυτό το άτομο σε ελέγχει" - Wayne Dyer

2. Αν αγαπάς τους ανθρώπους δεν προσπαθείς να τους αλλάξεις.
Όταν αγαπάς κάποιον τον αγαπάς για αυτό που είναι, όχι για αυτό που εσύ θέλεις να είναι, χωρίς να επιβάλεις την θέληση σου και χωρίς να προσπαθείς συνεχώς να τον αλλάξεις.
"Αγάπη είναι η ικανότητα και η θέληση να επιτρέπεις σε εκείνους για τους οποίους νοιάζεσαι να είναι αυτό που οι ίδιοι επιλέγουν για τον εαυτό τους χωρίς να επιμένεις να σε ικανοποιήσουν" - Wayne Dyer

3. Η άγνοια δεν είναι ευτυχία.
Επέτρεψε στον εαυτό σου να επεκτείνει το μυαλό σου λίγο περισσότερο μέρα με τη μέρα, εγκατέλειψε τις ταμπέλες και θα είσαι ευτυχέστερος. Αν συνεχώς λές ΟΧΙ σε "ξενες" ιδέες, πράγματα, γεγονότα, ανθρώπους, πως μπορείς να περιμένεις ότι θα προοδεύσεις στην ζωή; Δοκίμασε καινούργια πράγματα, αν αυτό κάνει την ζωή σου καλύτερη, επέμενε σε αυτό και αν αυτό δεν συμβεί, άφησε το. Τόσο απλό είναι.
"Η χειρότερη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα" - Wayne Dyer

4. Δεν είσαι θύμα του κόσμου.
Όταν λές πράγματα όπως, "Με θυμώνεις, αυτή η κατάσταση με εξοργίζει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο, κλπ", αρχίζεις να παίρνεις τον ρόλο του θύματος. Πάρε την ευθύνη για τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου και με αυτόν τον τρόπο δεν θα παραδίνεις πλέον την δύναμη σου σε δυνάμεις έξω από σένα. Όταν κάτι αρνητικό σου συμβεί, σταμάτα για λίγο και αντί να αντιδράσεις, απάντησε, στα πάντα και σε όλους. Δεν θα είσαι πιά θύμα, αλλά ένα άτομο που έχει επίγνωση της εσωτερικής του δύναμης και ισχύος.
"Το πως οι άνθρωποι σου συμπεριφέρονται είναι το δικό τους κάρμα. Το πως εσύ αντιδράς είναι το δικό σου". - Wayne Dyer

5. Βρίσκεις τον εαυτό σου στην μοναξιά.
Αν αισθάνεσαι άνετα μέσα στο ίδιο σου το δέρμα και αγαπάς αληθινά το άτομο που είσαι, δεν θα φοβάσαι να περνάς χρόνο μόνος σου. Θα απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς μόνος όσο απολαμβάνεις και αυτόν που περνάς όταν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που αγαπάς πολύ.
"Δεν μπορείς να είσαι μόνος αν σου αρέσει το πρόσωπο με το οποίο είσαι μόνος" - Wayne Dyer

6. Η απόρριψη σε κάνει πιό δυνατό.
Αν εμπιστεύεσαι και ακούς την καρδιά και την διαίσθηση σου, θα γνωρίζεις πάντα που πηγαίνεις και τι να κάνεις με την ζωή σου. Άσχετα με το πόσες πόρτες κλείσουν στο πρόσωπο σου, δεν θα τα παρατήσεις και θα αφήσεις την απόρριψη να σε κάνει πιό δυνατό και πιό καλό, όχι πιό πικρό.
"Να είσαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που σου είπαν όχι. Χάρη σε αυτούς κατάφερες να τα κάνεις όλα μόνος σου". - Wayne Dyer

7. Η αξία του εαυτού δεν μπορεί να επαληθευτεί από άλλους.
Άν ψάχνεις συνεχώς έξω από σένα για επιβεβαίωση και έγκριση, δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους αλλά η φήμη σου δεν είναι κάτι που μπορείς πραγματικά να ελένξεις. Η φήμη σου δεν είναι στο χέρι σου, για αυτό σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες γύρω σου και άρχισε να ευχαριστείς τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Είσαι το άτομο που έχει σημασία πάνω από όλα και αν εσύ δεν είσαι ευτυχισμένος με το ποιός είσαι, το πιό πιθανόν είναι ότι ούτε οι άλλοι θα είναι ευτυχισμένοι μαζί σου!
"Η αυτο-αξία δεν μπορεί να επαληθευτεί από άλλους. Αξίζεις επειδή εσύ λες ότι αξίζεις. Αν εξαρτάς την αξία σου από τους άλλους, αυτό είναι η αξία των άλλων". - Wayne Dyer

8. Στην ζωή δεν προσελκύεις αυτό που θέλεις, προσελκύεις αυτό που είσαι.
Συχνά οι άνθρωποι νομίζουν ότι αν επικεντρωθούν για πολύ σε κάτι που θέλουν, σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης και άλλων, θα έχουν ό,τι θέλουν στην ζωή, αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν κατα αυτόν τον τρόπο. Αν εξαγνίσεις το μυαλό και την καρδιά, θα προσελκύσεις πολλά όμορφα πράγματα στην ζωή σου, και η αφθονία δεν θα είναι κάτι που θα πρέπει να κυνηγήσεις, επειδή αυτή θα κυνηγήσει εσένα. Από την άλλη μεριά, αν το μυαλό και η καρδιά σου είναι γεμάτα αρνητικότητα, η αρνητικότητα σε όλες τις μορφές θα εμφανίζεται στη ζωή σου.
"Αν είσαι παθιασμένος με το να νικήσεις τον άλλο και να κερδίσεις με κάθε κόστος, τότε είναι εγγυημένο ότι θα κερδίσεις το ενεργειακό ισοδύναμο αυτού του σκεπτικού στην ζωή σου - ακόμα και αν κάνεις γιόγκα και στέκεσαι στο κεφάλι σου τραγουδώντας μάντρα κάθε μέρα" - Wayne Dyer

9. Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείς να καταφέρεις - είσαι ένα άτομο χωρίς περιορισμούς.
Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείς να καταφέρεις, μόνον εκείνα που εσύ επιλέγεις να επιβάλεις στον εαυτό σου.
"Όταν υποστηρίζεις τους περιορισμούς σου, το μόνο που έχεις να παίρνεις είναι οι περιορισμοί σου" - Wayne Dyer

10. "Ο Παράδεισος επί της Γής" είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνεις, όχι ένας τόπος που πρέπει να βρεις.
Επικεντρώσου στο ΚΑΚΟ και μόνον αυτό θα βλέπεις και θα προσελκύεις στην ζωή σου. Επικεντρώσου στο ΚΑΛΟ και μόνον αυτό θα βλέπεις και θα προσελκύεις στη ζωή σου.
"Οι άνθρωποι που αγαπούν ζουν σε έναν κόσμο όπου υπάρχει αγάπη. Οι εχθρικοί άνθρωποι ζουν σε έναν εχθρικό κόσμο" - Wayne Dyer

11. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα πάντα.
Το πιστεύεις ή όχι, υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που δημιούργησε ολόκληρο τον κόσμο, ολόκληρο το Σύμπαν και η δύναμη αυτή είναι διαθέσιμη σε μας τη στιγμή που σταματήσουμε να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, τη στιγμή που αποφασίσουμε να επιτρέψουμε στα γεγονότα να πάρουν την φυσική τους πορεία και εμείς πάμε απλά με την ΡΟΗ.
"Καλή σου μέρα. Είμαι ο Θεός. Σήμερα θα διαχειριστώ όλα σου τα προβλήματα. Δεν θα χρειαστώ την βοήθεια σου. Για αυτό, να έχεις μια ημέρα γεμάτη θαύματα" - Wayne Dyer

12. Όλα όσα χρειάζεσαι βρίσκονται ήδη μέσα σου.
Αυτήν εδώ τη στιγμή τα έχεις όλα, ακριβώς ΤΩΡΑ και ακριβώς εδώ, δεν σου λείπει τίποτα. Αφιέρωσε χρόνο να ηρεμήσεις για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε μέρα και με τον καιρό θα ανακαλύψεις ότι έχεις πρόσβαση στην ΕΥΤΥΧΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, την ΑΦΘΟΝΙΑ και όλα τα καλά ανά πάσα στιγμή.
"Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για πλήρη ειρήνη και ολοκληρωτική ευτυχία αυτήν ακριβώς την στιγμμή" - Wayne Dyer

13. Δεν υπάρχει τέλος στην προσωπική ανάπτυξη.
Η προσωπική ανάπτυξη δεν τελειώνει όταν τελειώσεις το σχολείο. Την στιγμή που σταματήσεις να αναπτύσσεσαι, μπορείς να πεις ότι έχεις σταματήσει να ζεις. Τα άτομα που χρησιμοποιούν ταμπέλες για να αυτο-χαρακτηρίζονται δηλώνουν, "Είμαι τελειωμένο προϊόν σε αυτόν τον τομέα, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω κάτι διαφορετικό".
"Αν είσαι τελειωμένο προϊόν, πακεταρισμένο και πεταμένο, έχεις σταματήσει να αναπτύσεσσαι" - Wayne Dyer

14. Να είσαι ρεαλιστής, να περιμένεις θαύματα.
Υπάρχει μια μεγάλη δύναμη στο Σύμπαν, η Πηγή των πάντων, και αυτή η δύναμη είναι διαθέσιμη σε σένα την στιγμή που εναρμονιστείς με αυτό που είσαι πραγματικά μέσα σου, δημιουργώντας θαύματα για σένα και αυτους που αγαπάς.
"Μόλις πιστέψεις σε σένα και δεις την ψυχή σου σαν ιερή και πολύτιμη, αυτόματα θα μετατραπείς σε ένα όν που μπορεί να δημιουργήσει θαύματα" - Wayne Dyer

15. Ακολούθησε την καρδιά σου και θα είσαι επιτυχημένος.
Υπάρχει μια μεγάλη δύναμη στο Σύμπαν, η Πηγή των πάντων, και αυτή η δύναμη είναι στην διάθεση σου την στιγμή που εναρμονιστείς με το ποιός είσαι πραγματικά βαθιά μέσα σου, δημιουργώντας θαύματα για σένα και αυτούς που αγαπάς.
"Το να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο να έχεις αφθονία στην ζωή σου" - Wayne Dyer





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου