Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ




Αν υπάρχει κάποια τροφή που απεχθάνεστε και στην οποία έχετε κάποια έντονη συναισθηματική αντίδραση – κάτι που ποτέ δεν θα τρώγατε με την θέληση σας – μπορείτε να κάνετε το παρακάτω: Βρείτε εικόνες της τροφής αυτής ή, αν είναι δυνατόν, μία μικρή μερίδα της.  Εξασφαλίστε λίγο χρόνο που θα μπορείτε να χαλαρώσετε, ανενόχλητος/η, για λίγα λεπτά.  Οραματιστείτε ότι κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν να ανακαλύψετε γιατί αυτή η τροφή σας είναι τόσο αποκρουστική.  Φανταστείτε ότι ταξιδεύετε στην παιδική σας ηλικία, σε μια χρονική περίοδο των προγόνων σας, ή σε μια προηγούμενη ζωή.  Επιτρέψτε στο μυαλό σας να πάει όπου εκείνο θέλει.  Ακολουθείστε αυτά τα τέσσερα βήματα:

ΒΗΜΑ 1: ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ. Καθίστε ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση.  Κλείστε τα μάτια.  Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα ήρεμο μέρος στην φύση.

ΒΗΜΑ 2: ΜΕΤΑΒΑΣΗ. Πηγαίνετε από το μέρος στην φύση που οραματίζεστε σε ένα μεταβατικό στάδιο.  Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι να φανταστείτε ότι είστε μέσα σε μια μηχανή του χρόνου, ένα τούνελ του χρόνου, ή ότι ρέετε ακολουθώντας το ποτάμι του χρόνου.

ΒΗΜΑ 3: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ. Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας να οραματιστείτε ποια γεγονότα από το παρελθόν θα μπορούσαν να συνδέονται με την τροφή που απεχθάνεστε.  (Συχνά οι εικόνες που αναδύονται αυθόρμητα, ή που φαινομενικά είναι η φαντασία σας, σας δίνουν τις ενδείξεις).

ΒΗΜΑ 4: ΕΠΙΛΥΣΤΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.  Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να γιατρέψετε ή να αλλάξετε όποια ενεργειακά μπλοκαρίσματα μπορεί να περιβάλλουν την τροφή που δεν σας αρέσει.  Για παράδειγμα, ο Κέν απεχθάνονταν έντονα όποιο γεύμα περιείχε κοτόπουλο, αν και απολάμβανε άλλα κρέατα.  Ακόμα και η μυρωδιά του του ανακάτευε το στομάχι.  Ανακάλυψε ότι η πηγή αυτής της αποστροφής ήταν μια προηγούμενη ζωή στην Γερμανία, στην οποία το αγαπημένο του κοτοπουλάκι θανατώθηκε με άγριο τρόπο για να μαγειρευτεί.  (Μπορεί να πιστεύετε ότι το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά στην πραγματικότητα στις μυστικιστικές σφαίρες, ο χρόνος και η ιστορία είναι εύπλαστα, ακόμα και το μακρινό παρελθόν).  Ο Κεν άλλαξε το τραύμα της προηγούμενης ζωής του με το να καταλάβει ότι δεν υπάρχει θάνατος, μόνον αλλαγή.  Αλλάζοντας την ανάμνηση του αρχικού γεγονότος, ο Κεν μπόρεσε να γιατρέψει την αποστροφή του.   

                         *******   ********    ********  *******

Πολλά πράγματα επηρεάζουν την βαθύτερη ενέργεια των γευμάτων σας: από τους ανθρώπους που την καλλιέργησαν, την θέρισαν, και μαγείρεψαν το φαγητό σας, μέχρι τις εσωτερικές σας πεποιθήσεις σχετικά με συγκεκριμένες τροφές, μέχρι τις προγονικές κυτταρικές σας αναμνήσεις, και ακόμα και τις προηγούμενες ζωές σας.  Το να αρχίσετε να κατανοείτε τα στρώματα των διαφορετικών, αλληλένδετων ενεργειακών πεδίων που ρέουν σε κάθε μπουκιά που τρώτε, θα επιτρέψει τις διάφορες δονήσεις της τροφής σας να βυθιστεί βαθιά μέσα στο σώμα σας για να χρησιμοποιηθεί για το υψηλότερο καλό σας και για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ζήσει μια ακόμα πιο νόστιμη και φωτισμένη ζωή.  Αφού θα έχετε επεκτείνει την επίγνωση σας στο τι επηρεάζει την ενέργεια της τροφής σας, το επόμενη βήμα είναι να ανακαλύψετε πως οι τροφές που τρώτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καταλύτης για πνευματικά επιτεύγματα. Σε επόμενες αναρτήσεις θα μάθετε πώς να το κάνετε αυτό.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, "The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου