Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ



Ένα αγόρι παρακολουθούσε την γιαγιά του να γράφει ένα γράμμα.  Σε κάποιο σημείο την ρωτάει:

«Γράφεις μια ιστορία σχετικά με το τι κάνουμε; Είναι μια ιστορία για μένα;»

Η γιαγιά του σταματάει να γράφει το γράμμα και λέει στον εγγονό της:

«Πράγματι γράφω για σένα, αλλά πιο σημαντικό από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ.  Ελπίζω ότι θα γίνεις σαν αυτό το μολύβι όταν μεγαλώσεις».

Με κεντρισμένο το ενδιαφέρον, το αγόρι κοιτάζει το μολύβι.  Δεν μοιάζει πολύ ιδιαίτερο.

«Αλλά είναι ίδιο με όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει!»

«Εξαρτάται από το πώς κοιτάζεις τα πράγματα.  Έχει πέντε ιδιότητες οι οποίες, αν καταφέρεις να της αποκτήσεις, θα σε κάνουν άνθρωπο ο οποίος θα έχει πάντα ειρήνη με τον κόσμο. 

Πρώτη ιδιότητα: Είσαι ικανός για μεγάλα πράγματα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι υπάρχει ένα χέρι που οδηγεί τα βήματα σου.  Ονομάζουμε το χέρι αυτό Θεό, και Αυτός πάντα μας οδηγεί σύμφωνα με την θέληση Του.

Δεύτερη ιδιότητα: Κατά διαστήματα, πρέπει να σταματήσω το γράψιμο και να χρησιμοποιήσω μια ξύστρα.  Αυτή κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο, αλλά μετά, είναι πολύ πιο μυτερό.  Έτσι κι εσύ, πρέπει να μάθεις να αντέχεις κάποιους πόνους και λύπες, γιατί θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Τρίτη ιδιότητα: Το μολύβι πάντα μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια γόμα να σβήσουμε τα όποια λάθη.  Αυτό σημαίνει ότι το να διορθώσουμε κάτι που κάναμε δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.  Βοηθά στο να μένουμε στον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τέταρτη ιδιότητα: Αυτό που έχει πραγματικά σημασία σε ένα μολύβι δεν είναι το ξύλινο εξωτερικό του, αλλά ο γραφίτης στο εσωτερικό.  Έτσι, πάντα να δίνεις σημασία σε ότι συμβαίνει μέσα σου.

Τέλος, η πέμπτη ιδιότητα του μολυβιού: Πάντα αφήνω ένα σημάδι.  Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να ξέρεις ότι οτιδήποτε κάνεις στην ζωή θα αφήσει ένα σημάδι, για αυτό προσπάθησε να έχεις συνείδηση του γεγονότος αυτού σε κάθε σου πράξη».


Tου Paulo Coelho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου