Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ...



Είναι πολύ δύσκολο μετά από μια κακή εμπειρία με κάποιον, να  μην τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο από εκείνο το γεγονός.

Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στις πρώτες εντυπώσεις, επειδή είναι σημαντικές! Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι μας κρίνουν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της συνάντησης μας.

Μία από τις στενότερες φίλες μου είναι διευθύντρια σε ένα πανεπιστήμιο. Ευτυχώς, κάνει μια καταπληκτική δουλειά με το να δίνει περιθώρια στους άλλους και να μην τους απορρίπτει από ένα ανόητο πράγμα που έκαναν. Βλέπει ολόκληρο το άτομο,  και όχι μόνον ένα γεγονός της ζωής τους.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αμφισβητούμε τον εαυτό μας σε βιαστικές αποφάσεις
μας, όπως κάνει η φίλη μου η Julie. Ειδικά σε ορισμένες περιόδους της ζωής, οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα ψυχικής υγείας, οικογενειακών προβλημάτων που τους απορροφούν το μυαλό, απώλειας, κ.λπ.

Θα πρέπει να προσπαθούμε να μην κρίνουμε ένα άτομο και την ιστορία του αποκλειστικά από το κεφάλαιο στο οποίο βρισκόμαστε. Μπορεί να είναι το πιο βαρύ και δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή τους. Επί πλέον, όταν μαθαίνουμε να δίνουμε χάρη στους άλλους, το σύμπαν μας δίνει χάρη σε αντάλλαγμα.


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου