Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑκόμα μαθαίνω ότι υπάρχουν φορές που η ειρήνη είναι πιο σημαντική από τη δικαιοσύνη ή από το να έχω «δίκιο».

Όταν τσακώνεσαι με κάποιον που αγαπάς, μπορεί να φαίνεται ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποδείξεις είναι ότι δεν είχες άδικο. Ξέρω ότι έτσι είναι για μένα όταν τσακώνομαι με τον αδελφό μου, τις αδελφές, ή τον σύζυγο μου. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, πρέπει να θυμάμαι ότι η σχέση μου μαζί τους έχει προτεραιότητα έναντι της περηφάνιας μου.

Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για την πλευρά μου στον τσακωμό, δεν έχει
σημασία πόσο μικρός ή μεγάλος, χωρίς προσδοκίες από αυτούς προσφέρουν τη δική τους συγγνώμη. Είμαι υπεύθυνη μόνο για το δικό μου κομμάτι στο να κρατήσω τη σχέση μας καλή.

Και πραγματικά, τους περισσότερους από τους τσακωμούς που έχουμε δεν θα τους θυμόμαστε σε μια εβδομάδα ή δύο. Γιατί να το τραβάμε και να δημιουργούμε αμηχανία ή ένταση μεταξύ μας, όταν μπορούμε να επεκτείνουμε τη χάρη; Μπορεί να είχαν μια δύσκολη μέρα. Μπορεί να παλεύουν με κάτι στη ζωή τους. Εκτός αν πρόκειται για κάτι που συμβαίνει συνέχεια, πρέπει να θυμάμαι ότι οι σχέσεις έχουν το δίκιο τους.


(Μια φίλη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου