Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ



Σε πολιτισμούς σε όλον τον κόσμο, οι κρύσταλλοι χαλαζία θεωρούνται ως μια από τις πιο ιερές πέτρες. Στους αρχαίους λαούς η καθαρότητα και η διαφάνεια φαινόταν να έχουν μια μυστικιστική ποιότητα.  Οι Αμερικανοί ιθαγενείς τους θεωρούσαν ως μέσον για να συνδεθούν με τον Δημιουργό.  Και σε πολιτισμούς κατά την διάρκεια της ιστορίας, έχουν συμβολίσει έναν ιερό συντονισμό και ευθυγράμμιση με το Πνεύμα.  Από επιστημονική άποψη, οι κρύσταλλοι χαλαζία έχουν πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες και έχουν την ευελιξία να ενισχύουν τις ροές της ενέργειας (ως εκ τούτου χρησιμοποιήθηκαν σε ραδιόφωνα χαλαζία για να ενισχύσουν το σήμα). Έτσι, για τις διάφορες ιδιότητες τους, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για να εμπλουτίσετε το φαγητό σας με ενέργεια. 

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κρυστάλλους για να φορτίσετε και να ενεργοποιήσετε το φαγητό σας, πρέπει πρώτα να τους καθαρίσετε. Πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από τη βρωμιά και τη σκόνη, αλλά θα πρέπει επίσης να τους καθαρίσετε από κάθε ενέργεια που έχει απομείνει και που έχουν αρπάξει.  Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τους στο φως του ήλιου ή του φεγγαριού, σκεπασμένους με ένα τουλπάνι ή ψιλό ύφασμα για να κρατήσει τα έντομα μακριά.  Ή απλά κρατήστε τα χέρια σας πάνω από τον κρύσταλλο και οραματιστείτε ένα ουράνιο τόξο να ξεχύνεται από τα χέρια σας και να λούζει τον κρύσταλλο για να τον ενεργοποιήσει. 

Ο προσωπικός σας κρύσταλλος θα μεγεθύνει τις προθέσεις σας, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποτίσει με θετικές σκέψεις, συναισθήματα και αισθήματα το φαγητό σας. Κρύσταλλοι μπορούν επίσης να προστεθούν στο πόσιμο νερό σας για να το υπερφορτίσουν.  Μπορείτε να τους τοποθετήσετε ακόμα και στο νερό όπου μουλιάζετε το ρύζι σας πριν το μαγειρέψετε.  (Μόνον βεβαιωθείτε ότι τους έχετε αφαιρέσει πριν πιείτε το νερό ή μαγειρέψετε το ρύζι).  Ένα πιάτο με φαγητό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί επάνω σε μια βάση από επίπεδο χαλαζία.  Επί πλέον, μπορείτε να κρατήσετε ένα κρυστάλλινο ραβδί πάνω από το φαγητό σας για να στείλετε μια ακτίνα ενέργειας και ζωτικότητας σε αυτό. 

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους κρυστάλλους χαλαζία και πώς αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν.  (Σαν σύσταση, μην χρησιμοποιήσετε άλλου τύπου πέτρας εκτός από χαλαζία, καθώς κάποιες είναι φτιαγμένες από ορυκτά και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το φαγητό).

ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ. Είναι μια σημαντική πέτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σκοπό.  Είναι ιδιαίτερα καλός για την επέκταση των σκοπών σας.  Αν αποφασίσετε να αφιερώσετε έναν κρύσταλλο αποκλειστικά για την ενεργοποίηση του φαγητού σας, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε διάφανο χαλαζία ως «Θρεπτικό Κρύσταλλο».

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ.  Είναι  εξαιρετικός για την καταπραϋντική του ενέργεια.  Θα βοηθήσει στην ηρεμία του νου και θα φέρει ένα συναίσθημα χαλάρωσης στα γεύματα που δημιουργείτε.  Επί πλέον, διευκολύνει τον διαλογισμό και ανοίγει τις ψυχικές ικανότητες.  Συνιστούμε, για να κάνετε πιο βαθιά την ηρεμιστική ενέργεια της πέτρας αυτής, τοποθετείστε την στο φως του φεγγαριού κατά την διάρκεια όλης της νύκτας.

ΣΙΤΡΙΝ. Αυτός είναι πολύ αποτελεσματικός στο να φέρει διαύγεια σκέψης σε οποιαδήποτε κατάσταση.  Κάποιοι τον ονομάζουνε επίσης «πέτρα του πλούτου» λόγω του χρυσού χρώματος.  Είναι ένα ισχυρό μέσον να εμπλουτίσετε με την ενέργεια της αφθονίας το φαγητό σας.

ΚΑΠΝΙΑΣ. Πρόκειται για μια υπέροχη πέτρα, κατάλληλη για γείωση, σωματική γιατρειά, και πραγματοποίηση. Είναι επίσης εκπληκτική για να ξεπεράσετε τον φόβο και να ενεργοποιήσετε το κουράγιο.  Χρησιμοποιήστε την πέτρα αυτή για να δημιουργήσετε ενδυναμωτικά, γηωτικά γεύματα.

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ. Η καλύτερη πέτρα για να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε την καρδιά και να ενεργοποιήσετε ακόμη περισσότερη αγάπη στην ζωή σας και στα γεύματα σας.  Είναι επίσης γνωστή ότι προωθεί την αγάπη για τον εαυτό.


  
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου