Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ



Αυτό το άδειο συναίσθημα που έχετε όταν είστε μόνοι μπορεί να είναι τρομακτικό. Μερικές φορές, το βιώνουμε ακόμα και σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ανθρώπους, ή ενώ είμαστε ξαπλωμένοι δίπλα σε εκείνον που αγαπάμε.

Προέρχεται από το συναίσθημα ότι δεν μας καταλαβαίνουν, και μοιάζει σαν το χειρότερο είδος βασανιστηρίου. Το είδος που είναι δύσκολο να περιγραφεί και , μην νομίζετε ότι κάποιος θα το καταλάβαινε αν δοκιμάζατε. Ίσως ακόμα και εσείς δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς αισθάνεστε.

Τα καλά νέα είναι, ότι μέσα σε όλη την ειρωνεία του, ακόμη και σε αυτό το αίσθημα της μοναξιάς, απλά δεν είστε μόνοι. Πολλοί άλλοι άνθρωποι βρίσκονται επίσης εκεί. Πηγαίνοντας στο μανάβικο, υπάρχουν πιθανώς τουλάχιστον 3 άλλοι άνθρωποι που τους απασχολεί το ίδιο συναίσθημα - και αυτό είναι συντηρητικό. Γιατί δεν απλώνουμε ο ένας το χέρι στον  άλλο;

Σίγουρα, αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από διαφορετικά τραύματα, θλίψη, χρόνιο πόνο ή ασθένεια, ψυχική υγεία, όπως άγχος, κατάθλιψη, ή OCD, χαμηλή αυτοεκτίμηση, καταστρεμμένες σχέσεις ή σχέσεις κακοποίησης. Προέρχονται από διαφορετικά μέρη, αλλά τα συναισθήματα που βιώνουμε, είναι συχνά τα ίδια.

Γι’ αυτό παρακαλώ θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα έχετε αυτό το φοβερό συναίσθημα ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάτε, ότι η σκέψη αυτή είναι ένα ψέμα. Είναι ένα ψέμα που σας οδηγεί περαιτέρω σε απομόνωση. Αντί να αποσυρθείτε και να κάνετε ό, τι σας φαίνεται καλό ή βολικό, καταπολεμήστε την παρόρμηση και ζητήστε συμβουλή. Το αξίζετε και δεν είστε μόνοι.


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου