Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ



Μια από τις μυστικιστικές ιδιότητες του κρασιού είναι να προσλαμβάνει την ενέργεια και να την μεγενθύνει, πολύ πιο δυναμικά ακόμη και από το νερό.  Το κρασί, όχι μόνον απορροφάει εύκολα την ενέργεια με την οποία το ποτίζετε, αλλά επίσης κρατά την ενέργεια αυτή για δεκαετίες, ενώ τα περισσότερα αντικείμενα που ποτίζονται με ενέργεια την διαλύουν με την πάροδο του χρόνου.
Για να ποτίσετε το κρασί με ευλογίες, πριν ανοίξετε το μπουκάλι:
  1.   Κρατήστε το μπουκάλι στα χέρια σας να το ευλογήσετε.  Φανταστείτε την ενέργεια της καρδιάς σας να κυλά μέσα στο μπουκάλι και να δημιουργεί ένα είδος μεταμόρφωσης σε κάθε ένα άτομο του κρασιού.

  2.   Ευχαριστείστε τους αγρότες, τους συλλέκτες, τους μεταφορείς, αυτούς που έφτιαξαν το κρασί, και τους εμπόρους που το έφεραν στο τραπέζι σας καθώς και εκείνους που έφτιαξαν το μπουκάλι και την ετικέτα.

  3.   Αφιερώστε το μπουκάλι με το κρασί σας.  Μπορείτε να το αφιερώσετε στην χαρά, στην μεγαλύτερη αφθονία, ή σε οτιδήποτε θεωρείτε σωστό.  Μπορείτε ακόμα και να γράψετε την ευλογία σε ένα κομμάτι χαρτιού και να τοποθετήσετε το κρασί πάνω από αυτό.  Ή μπορείτε να γράψετε απ’ ευθείας πάνω στο μπουκάλι με ένα στυλό.

Μόλις ανοίξετε το μπουκάλι:
  4.   Αφήστε το να εισπνεύσει Πνεύμα. Μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, προσκαλέστε το Πνεύμα του Ανέμου να ανακατευτεί με το Πνεύμα του Κρασί ώστε να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την γεύση.

   5.   Στροβιλίστε το κρασί. Σερβίρετε το κρασί στο ποτήρι έτσι ώστε να στροβιλίσει.  Όταν στροβιλίζετε το κρασί, αυτό το ενεργοποιεί και το ποτίζει με την δύναμη της ζωής του σύμπαντος – ακριβώς όπως το DNA μας στροβιλίζει με κάθε ένα κύτταρο, και το νερό στροβιλίζει όπως κολυμπάει το ψάρι, και η σελήνη γυρίζει γύρω από την Γη, και η Γη γύρω από το ηλιακό σύστημα, και το ηλιακό σύστημα γύρω από τον γαλαξία, και ο γαλαξίας γύρω από το σύμπαν.  Κάθε φορά που στροβιλίζετε κρασί, όχι μόνον ενεργοποιείτε το κρασί και ελευθερώνετε ανείπωτες αποχρώσεις της γεύσης, αλλά επίσης ενεργοποιείτε την ενέργεια μέσα στο κρασί που με την σειρά του θα ενεργοποιήσει  εσάς.

   6.   Η αρχαία παράδοση της πρόποσης.  Το να ευχηθείτε σε κάποιον με ένα ποτήρι κρασί σημαίνει ότι ενισχύετε τις λέξεις που λέγονται.  Η πρόποση σας μεγεθύνεται από την ιερή ενέργεια του κρασιού.  Νοιώστε πραγματικά την ευχή μέσα στην καρδιά σας καθώς την λέτε. 

   7.   Η πρώτη γουλιά.  Επιτρέψτε στην πρώτη γουλιά του κρασιού να κυλήσει πάνω από τα αισθητήρια σημεία της γεύσης.  Αφήστε την να σταθεί στη γλώσσα σας.  Προσκαλέστε τις εικόνες της ζεστασιάς της γης όπου μεγάλωσαν τα σταφύλια, τα ηλιοβασιλέματα τα δροσερά βράδια, και του μεγάλου κύκλου της ζωής να γεμίσουν το είναι σας.  Αν μείνετε τελείως ήρεμοι, θα μπορέσετε επίσης να γευτείτε το χώμα και την ζωντανή ενέργεια των θεοτήτων που φυλάσσουν τους αμπελώνες, καθώς και την ενέργεια των ανθρώπων που κλάδεψαν τα αμπέλια, που μάζεψαν τα σταφύλια, και κυρίως το πάθος και την φροντίδα του οινοποιού.

   8.   Απολαύστε το.  Με κάθε γουλιά, επιτρέψτε στην ζωτική ενέργεια και την αγάπη του κρασιού να σας γεμίσει.  Φανταστείτε ότι πίνετε ένα ιερό κρασί για κάποιον ιερό σκοπό.

Αν δεν πίνετε αλκοόλ, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεγεθύνετε την πρόθεση.  Για παράδειγμα, αν σερβίρετε απλά χυμό σταφυλιού σε ποτήρια κρασιού και ακολουθήσετε τα προηγούμενα βήματα, θα ενεργοποιήσει και θα καθαγιάσει το ποτό σας.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Μeadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου