Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικλείει τον κόσμο»  -  Albert Einstein

Αν αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει στην ζωή η δεν είστε ευτυχισμένοι με τις καταστάσεις στις οποίες βάζετε τον εαυτό σας, ρίξτε μια δεύτερη ματιά στις σκέψεις σας.  Επιτρέπετε στην φαντασία σας να σας οδηγήσει στα πράγματα που θέλετε; Η φαντασία σας είναι το πρώτο μέρος όπου πραγματοποιείτε τις πιο βαθιές επιθυμίες σας.  Αν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που θέλετε, μπορείτε να το έχετε. Με τα λόγια του Wayne Dyer:

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε κάποια από τα παραστρατήματα της Φαντασίας που θα σας εμποδίσουν να πραγματοποιήσετε τις μοναδικές επιθυμίες σας.  Θυμηθείτε ότι η φαντασία σας είναι δική σας και μόνον δική σας.  Έχετε την έμφυτη ικανότητα να την χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο επιλέξετε.  Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για την φαντασία σας.  Οτιδήποτε τοποθετηθεί στην φαντασία σας και μείνει εκεί γίνεται κυριολεκτικά η πραγματικότητα σας. 

Ο Νίκος Καζαντζάκης τονίζει την ιδέα αυτή βάζοντας τα παρακάτω λόγια στον φαντασιόπληκτο πρωταγωνιστή του Ζορμπά, ο οποίος πάντα έζησε την ζωή του στο έπακρο: «Πιστεύοντας με πάθος σε κάτι που δεν υπάρχει ακόμα, το δημιουργούμε. Ανύπαρκτο είναι οτιδήποτε δεν έχουμε επιθυμήσει ποτέ αρκετά».   Αυτή είναι η δύναμη της φαντασίας σας όταν αυτό που επιθυμείτε φαντασιώνεται επαρκώς ώστε να το κάνει την πραγματικότητα σας.  Μην υποβαθμίζετε το υπέροχο αυτό χάρισμα χρησιμοποιώντας τον με τρόπο που αντιτίθεται στην Εγώ ειμή ο Θεός αρχική φύση του.

Ίσως η πιο συνηθισμένη λάθος χρήση της φαντασίας είναι το να τονίζεται αυτό που δεν θέλετε για σας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία της λάθος χρήσης της φαντασίας.  Αρχίστε να προσέχετε τις συζητήσεις γενικά, και θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσο συχνό είναι.  Θα το βρείτε να εκφράζεται μέσα σε φράσεις όπως, δεν αξίζω τον πλούτο, είμαι πάντα τόσο άτυχος, τα πράγματα δεν πάνε ποτέ καλά σε μένα, και είμαι άρρωστος και δεν μπορώ να γιατρευτώ, είναι το είδος των ιδεών που μπορεί να υπάρχουν από την παιδική ηλικία.  Οι εξαιρετικά λειτουργικοί αυτό-πραγματωμένοι άνθρωποι απλά ποτέ δεν φαντάζονται τι είναι αυτό που δεν επιθυμούν να έχουν ως πραγματικότητα τους. 
Αρχίστε να παρατηρείτε και να είστε προσεκτικοί στο να κρατάτε την φαντασία σας μακριά από σκέψεις που δεν επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν.  Αντίθετα, αρχίστε να εξασκείστε στο να γεμίζετε την δημιουργική σκέψη μέχρι επάνω με ιδέες και επιθυμίες που θέλετε πολύ να πραγματοποιηθούν.  Τιμείστε τις φαντασιώσεις σας άσχετα με το αν οι άλλοι τις θεωρούν τρελές ή αδύνατες.  Θυμηθείτε τον κόσμο του Καζαντζάκη και πιστέψετε με πάθος σε αυτό που είναι στην φαντασία σας και το οποίο δεν υπάρχει ακόμα στον πραγματικό κόσμο.

Dr Wayne Dyer

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Αξίζετε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.  Αυτή είναι η στιγμή να ξεφορτωθείτε τις αρνητικές σκέψεις.  Φανταστείτε μόνον και δημιουργείστε μια πραγματικότητα από θετικές εμπειρίες. Τα πάντα ξεκινούν από το μυαλό.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου