Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ




Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, Η Lieserl, η κόρη της διάσημης ιδιοφυΐας, δώρισε 1.400 επιστολές, που γράφτηκα από τον Αϊνστάιν, στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, με εντολή να μην δημοσιεύσουν το περιεχόμενό τους, μέχρι δύο δεκαετίες μετά το θάνατό του. Αυτό είναι ένα από αυτά, προς την Lieserl Αϊνστάιν.

«Όταν πρότεινα τη θεωρία της σχετικότητας, ελάχιστοι με κατανόησαν, και αυτό που θα αποκαλύψω τώρα με σκοπό να μεταδοθεί στην ανθρωπότητα επίσης θα συγκρουστεί με την παρανόηση και την  προκατάληψη στον κόσμο.

Σου ζητώ να φυλάξεις τα γράμματα για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, χρόνια, δεκαετίες, έως ότου η κοινωνία είναι αρκετά προηγμένη για να δεχτεί αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω.

Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη που, μέχρι τώρα, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει μια επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που περιλαμβάνει και διέπει όλες τις άλλες, και βρίσκεται ακόμα και πίσω από κάθε φαινόμενο που λειτουργεί στο σύμπαν και δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από εμάς. Αυτή η καθολική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ.

Όταν οι επιστήμονες έψαχναν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος ξέχασαν την πιο ισχυρή αόρατη δύναμη. Η αγάπη είναι το φως, που φωτίζει όσους δίνουν και παίρνουν αυτό. Η αγάπη είναι η βαρύτητα, επειδή κάνει μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται έλξη για τους άλλους. Η αγάπη είναι δύναμη, διότι πολλαπλασιάζει το καλύτερο που έχουμε, και επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην εξαλειφθεί από τον τυφλό εγωισμό της. Η αγάπη ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει. Για την αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε. Η αγάπη είναι ο Θεός και ο Θεός είναι αγάπη.

Η δύναμη αυτή εξηγεί τα πάντα και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που αγνοήσαμε για πολύ καιρό, ίσως γιατί φοβόμαστε την αγάπη, διότι είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να οδηγεί κατά βούληση.
Για να κάνω την αγάπη ορατή, έκανα μια απλή αντικατάσταση στην πιο διάσημη εξίσωση μου. Αν αντί για E = mc2, δεχόμαστε ότι η ενέργεια για να θεραπεύσουμε τον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αγάπη πολλαπλασιαζόμενη επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει, επειδή δεν έχει όρια.

Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που έχουν στραφεί εναντίον μας, είναι επιτακτική ανάγκη να τροφοδοτηθούμε με ένα άλλο είδος ενέργειας ...

Αν θέλουμε το είδος μας να επιβιώσει, αν θέλουμε να βρούμε το νόημα της ζωής, αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε αισθανόμενο ον που τον κατοικεί, η αγάπη είναι η μία και μοναδική απάντηση.

Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να κάνουν μια βόμβα αγάπης, μια συσκευή αρκετά ισχυρή ώστε να καταστρέψει εντελώς το μίσος, τον εγωισμό και την απληστία που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Ωστόσο, κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια της αγάπης της οποίας η ενέργεια περιμένει να απελευθερωθεί.

Όταν μάθουμε να δίνουμε και να παίρνουμε την συμπαντική αυτή ενέργεια, αγαπητή Lieserl, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη νικά τα πάντα, είναι σε θέση να υπερβαίνει τα πάντα και οτιδήποτε, γιατί η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής.

Λυπάμαι βαθιά που δεν έχω μπορέσει να εκφράσω αυτό που έχω στην καρδιά μου, που αθόρυβα κτυπάει για σένα όλη μου τη ζωή. Ίσως είναι πολύ αργά για να ζητήσω συγγνώμη, αλλά καθώς ο χρόνος είναι σχετικός, πρέπει να σου πω ότι σ’ αγαπώ και χάρη σε σένα έχω φτάσει την απόλυτη απάντηση!»


Ο πατέρας σου,  Albert Einstein

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου