Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ;





Καθώς έψαχνα στο Reddit, κατά τύχη έπεσα επάνω σε μια ανάρτηση με τον τίτλο: «Γιατί εγκαταλείψατε τα όνειρα σας;» Ήμουν περίεργος να δω τι είχαν οι άνθρωποι να πουν γιατί είμαι σίγουρος ότι αρκετοί είναι εκείνοι που σε κάποιο σημείο της ζωής τους εγκατέλειψαν τα όνειρα τους. Ειλικρινά, έμαθα πολλά διαβάζοντας αυτά που δημοσίευσαν οι άνθρωποι, και νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μοιραστώ τις σκέψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα.  Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ;
ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Φυσικά, όλοι το σκεφτόμαστε.  Πρέπει να βγάλουμε το ψωμί μας. Επί πλέον, θέλεις το τελευταίο smartphone, ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το καλύτερο κρασί.  Θέλεις, επίσης, να τρως έξω τρεις φορές την εβδομάδα, κλπ. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι τα όνειρα τους δεν θα τους αποφέρουν αρκετά, γι’ αυτό σταματούν να τα κυνηγούν.  Αν και μπορεί να φαίνεται λογικό, θεωρώ ότι είναι λυπηρό να εγκαταλείπεις τα όνειρα σου για περισσότερα χρήματα.  Το πάθος και το κίνητρο είναι πολύ υποτιμημένα.  Είναι αλήθεια ότι χρειάζονται περισσότερα από πάθος και κίνητρο για να καταφέρεις κάτι, αλλά με αφοσίωση και αποφασιστικότητα, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.  Και σίγουρα θεωρώ, ότι στους καιρούς που ζούμε, όλοι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να βγάζουν τα προς το ζην από αυτό με το οποίο είναι παθιασμένοι.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΑ
Ποιος δεν φοβάται το ρίσκο; Αλλά όλοι πρέπει να πάρουμε κάποιο ρίσκο κάποια στιγμή.  Επίσης, το επίπεδο του ρίσκου που αισθάνεστε ότι παίρνετε, πρέπει να εξεταστεί.  Σκεφτείτε την «ασφαλή» εργασία σας, για παράδειγμα.  Νομίζετε, λοιπόν, ότι μια ασφαλής εργασία δεν έχει ρίσκο; Θα μπορούσατε να απαντήσετε: «Το ξέρω.  Οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει την δουλειά του». Αλλά ας ψάξουμε λίγο πιο βαθιά.  Έχετε έλεγχο στις αποφάσεις που παίρνει η επιχείρηση; Έχετε λόγο στη στρατηγική που εφαρμόζει η επιχείρηση; Ακόμη και η θέση που έχετε αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχει σε λίγα χρόνια. Αναρωτηθείτε τώρα, ποιο έχει μεγαλύτερο ρίσκο; Το να μην έχετε κανένα έλεγχο πάνω στη δουλειά σας, ή είναι καλύτερα όταν είστε υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει; Οι πιθανότητες είναι, ότι όταν κυνηγάς το όνειρο σου, στην πραγματικότητα παίρνεις λιγότερα ρίσκα παίρνοντας τον έλεγχο της μοίρας σου.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ
Ποιος ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί αποφασίζεις να κυνηγήσεις ένα όνειρο.  Είναι εν τάξει να αισθάνεσαι ότι δεν σε καταλαβαίνουν.  Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι θεωρούνται ότι είναι λίγο τρελοί μέχρι να κατακτήσουν την επιτυχία.  Μην επιτρέπεις να σου επιτίθενται, αλλά έχε το μυαλό σου ανοιχτό στην εποικοδομητική κριτική.  Οι άνθρωποι που κρίνουν επικριτικά την προσέγγιση σου ίσως να μοιράζονται μια διαφορετική οπτική που μπορεί να είναι πολύ πολύτιμη και να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΚΥΛΟΣ.  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΤΣΙ.
Αυτό είναι το σημείο που οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από τα άλλα ζώα. Δεν γεννηθήκαμε με φτερά, αλλά παρόλα αυτά βρήκαμε τρόπο να πετάξουμε.  Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε κάτω από το νερό, αλλά φτιάξαμε μάσκες οξυγόνου έτσι ώστε να μπορούμε να βουτάμε κάτω από το νερό.  Γεννηθήκαμε στην Γη, αλλά οι επιστήμονες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βρουν τρόπους να μπορέσουμε να ζήσουμε σε άλλους πλανήτες.  Αυτό που είναι εκπληκτικό σε εμάς τους ανθρώπους, είναι ότι προσαρμοζόμαστε, κτίζουμε, και βρίσκουμε λύσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι πουλί για να πετάξεις.  Χρειάζεται, απλά, αφοσίωση, σκληρή εργασία, και πάθος για να τα καταφέρεις!

Θυμήσου, καμία δικαιολογία δεν είναι καλή για να μην κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Άρχισε σήμερα, ή, δώσε τουλάχιστον στον εαυτό σου την ευκαιρία να το σκεφτεί.       

Salim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου