Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ



Υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις για να βρείτε την ευτυχία. Την πρώτη προσέγγιση την ονομάζω «περισσότερα χρήματα και έλεγχος» μέθοδο.  Με την προσέγγιση αυτή, στόχος σας είναι να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στους ανθρώπους, τις καταστάσεις, και το περιβάλλον όπου βρίσκεστε.  Με τον τρόπο αυτό, υποτίθεται ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα να είναι όπως ευχαριστεί εσάς.  Ο πολιτισμός μας μας διδάσκει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βρούμε την ευτυχία στην ζωή.  Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με αυτή τη προσέγγιση – δεν λειτουργεί πολύ καλά.  Οι άνθρωποι με τον περισσότερο έλεγχο και χρήμα (σκεφτείτε τον Donald Trump, για παράδειγμα) δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους από εμάς. Παρ’ όλα αυτά, αν ζείτε σε μία κοινωνία που σας διδάσκει ότι τα περισσότερα χρήματα και έλεγχος είναι ο τρόπος να βρείτε την ευτυχία, μπορεί να καταλήξετε να σπαταλάτε πολύ χρόνο ζώντας σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση.


Πώς Να Βρείτε Την Ευτυχία Στον Εαυτό Σας


Την ονομάζω την μέθοδο της «Εσωτερικής Τεχνολογίας». Σε αυτήν την προσέγγιση, μαθαίνετε απλές, ισχυρές «εσωτερικές» μεθόδους οι οποίες μπορούν αμέσως να σας βοηθήσουν να βρείτε την ευτυχία μέσα σας, καθώς επίσης και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε την ζωή σας με περισσότερη αγάπη, νόημα, και σκοπό.  Με αυτήν την προσέγγιση, εργάζεστε για να αλλάξετε αυτό που υπάρχει ανάμεσα στα αυτιά σας, αντί να προσπαθείτε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο.  Αν και αυτός ο τρόπος να βρείτε την ευτυχία είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από την τακτική του «περισσότερα χρήματα και έλεγχος», δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν τα πρακτικά αυτά εργαλεία για το πώς να βρουν την ευτυχία.

Έτσι, αν έχετε κουραστεί να χρησιμοποιείτε την μέθοδο «χρήματα και έλεγχος», ή αν έχετε απογοητευτεί από τα αποτελέσματα του να ακολουθείτε αυτό το μονοπάτι, έχετε έλθει στο σωστό μέρος. Το επόμενο βήμα σας για να μάθετε πώς να βρείτε την ευτυχία στον εαυτό σας είναι να δοκιμάσετε κάποιες από αυτές τις εξαιρετικές «εσωτερικές» μεθόδους. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανακαλύψετε εκείνες που λειτουργούν καλύτερα για σας . Οι περισσότερες από τις μεθόδους που γνωρίζω για να σας βοηθήσω να βρείτε την ευτυχία μέσα σας μπορούν να εφαρμοστούν μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά την ημέρα.  Μόλις βρείτε κάτι που λειτουργεί για σας, η ζωή σας θα αλλάξει και θα βελτιωθεί για πάντα.


Πώς Να Βρείτε Την Ευτυχία Μέσα Σε Ένα Λεπτό Την Ημέρα

Οι καλύτερες μέθοδοι για να βρείτε την ευτυχία μπορούν να εφαρμοστούν μέσα στο μέσον της καθημερινής ζωής. Πρόσφατα έλαβα ένα μαίηλ από μια γυναίκα, την Σούζαν η οποία είπε ότι μια μέθοδος που της υπέδειξα έσωσε τον γάμο της. Εν συντομία, η τεχνική είναι να κάνετε στον εαυτό σας μια απλή ερώτηση κάθε φορά που συναντάτε κάτι που δεν σας αρέσει – όπως μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, ένα πρόβλημα στη δουλειά, ή έναν φίλο που έχει διάθεση για καυγά.  Η ερώτηση είναι: «Τι θα μπορούσε να είναι θετικό σε αυτό;» Λοιπόν, η Σούζαν κάνει τώρα την ερώτηση αυτή κάνα δύο φορές την ημέρα, και κάνει ό,τι μπορεί για να βρει μια απάντηση, ακόμα και αν δεν πιστεύει την απάντηση την οποία έχει βρει. Μου έχει πει ότι, «Έχω παρατηρήσει ότι στο τέλος της κάθε ημέρας είμαι άνετη και έχω διασκεδάσει περισσότερο αντί να είμαι σφιγμένη και θυμωμένη.  Από την στιγμή που επιστρέφω σπίτι με καλύτερη διάθεση, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα με τον σύζυγο μου. Τώρα χρησιμοποιώ την μέθοδο αυτή σχεδόν κάθε ημέρα για να μην με αφήσει να πέσω σε συναισθηματικές παγίδες. Έχω μείνει έκπληκτη με το πόσο απλή, αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι». 

Έτσι, αν θέλετε να βρείτε την ευτυχία μέσα σας, διερευνείστε μεθόδους που είναι πρακτικές και μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν για σας.


Jonathan Robinson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου