Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ



Για να ανακαλύψετε τον εσωτερικό Μύστη Μάγειρα και να ενθαρρύνετε τον κρυμμένο αλχημιστή μέσα σας, είναι χρήσιμο να έχετε βασική γνώση των αρχών της μαγειρικής και των συνδυασμών των γεύσεων, και τα βιβλία μαγειρικής μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.  Δεν θα ήταν σωστό να καθίσετε στο πιάνο και να περιμένετε ότι θα μπορέσετε να παίξετε ένα κομμάτι τζάζ αν δεν έχετε παίξει ποτέ σας πιάνο, ούτε ότι θα μπορέσετε να αποκομίσετε μια πλούσια συγκομιδή στον κήπο με τα λαχανικά αν δεν έχετε καταλάβει ότι ένας σπόρος χρειάζεται νερό, ήλιο, και θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώσει και να γίνει γερός και υγιής.  Οι Henri Mattisse και Pablo Picasso, μοντέρνοι καλλιτέχνες στις αρχές του 20ου αιώνα γνωστοί για την χρήση των χρωμάτων και των αφηρημένων σχεδίων, μελέτησαν κλασσική ζωγραφική και μπόρεσαν να ζωγραφίσουν ζωντανές εικόνες.  Μόνον αφού είχαν κατακτήσει τα βασικά, άρχισαν να δημιουργούν αφηρημένη τέχνη.  Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την μαγειρική.  Κτίστε γερά θεμέλια και μετά χρησιμοποιήστε την διαίσθηση και την φαντασία σας για να δημιουργήσετε κάτι υπέροχο και μοναδικά δικό σας.  Προσεγγίστε την μαγειρική με τον ίδιο τρόπο που ένας αλχημιστής θα προσέγγιζε τα φίλτρα στο εργαστήρι του.  Με πειραματισμό που βασίζεται στην γνώση, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε απολαυστικά, λαχταριστά πιάτα.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου