Τρίτη 8 Μαΐου 2018

8 ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ «ΛΙΒΑΝΙ» (Μέρος B)


Επειδή το αιθέριο έλαιο λιβάνι έχει συμβάλει τόσο πολύ στην υγεία μου και την υγεία της οικογένειάς μου, θα ήθελα να σας δώσω έναν κατάλογο των 8 επωφελών χρήσεων που έχουμε βρει:

  1.   Προωθεί την Ανακούφιση του Πόνου και των Φλεγμονών.  Το αιθέριο έλαιο λιβάνι έχει γίνει γνωστό ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της φλεγμονής που σχετίζεται με παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, το άσθμα, και τα συμπτώματα που προκαλούνται από πόνο του εντέρου και πεπτικές διαταραχές. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την πρόληψη της διάσπασης του χόνδρου του ιστού. Αυτό το κάνει πολύ δυνατή επιλογή στη φυσική ανακούφιση από τον πόνο για οτιδήποτε προσβάλει τους μυς, τις αρθρώσεις, και τους τένοντες.

Διαλύοντας το λάδι και κάνοντας με αυτό μασάζ σε προβληματικές περιοχές του σώματος, η κυκλοφορία μπορεί να βελτιωθεί, και τα συμπτώματα του μυϊκού πόνου και του πόνου των αρθρώσεων μπορεί να ανακουφιστεί. Για την ανακούφιση από την ένταση  των μυϊκών πόνων, προσθέστε λάδι λιβάνι σε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα ή τοποθετήστε μια ή δύο σταγόνες σε μια πετσέτα ενώ κάνετε ένα ζεστό ντους.

  2.   Επιβραδύνει τη Διαδικασία της Γήρανσης και Επιδιορθώνει το Δέρμα. Λόγω της προστασίας των κυττάρων του δέρματος, το έλαιο λιβάνι έχει τη δυνατότητα να ενισχύει το δέρμα, ενώ αναπτύσσει τον τόνο, την ελαστικότητα, την ανοσία  στα βακτήρια, και την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος για να μειώσει την εμφάνιση ουλών, ραγάδων, κηλίδων, ακμής, και ρυτίδων.

Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λιβάνι σε ένα λάδι βάσης ή άοσμη λοσιόν, και επαλείψτε απευθείας στις περιοχές που ενδιαφέρεστε να δώσετε τροφή στο δέρμα και να υποστηρίξετε την σύσφιξη, το τέντωμα και την επούλωση του χαλαρωμένου ή ξηρού και σκασμένου δέρματος. Για να βοηθηθεί η επούλωση των πληγών βάλτε δύο έως τρεις σταγόνες σε μια κρύα κομπρέσα και εφαρμόστε άμεσα δύο φορές την ημέρα. Παρόλο που είναι ασφαλές να εφαρμόσετε λιβάνι αιθέριο έλαιο στο δέρμα που είναι ήδη σε στάδιο επούλωσης, να είστε προσεκτικοί όταν το τοποθετείτε απευθείας σε σκασμένο δέρμα και ανοιχτές πληγές.

  3.   Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα και Καταπολεμά τα Βακτήρια. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το αιθέριο έλαιο λιβάνι είναι περιζήτητο είναι ότι έχει πολύ αποτελεσματικές απολυμαντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Με την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να υπερασπίζεται το σώμα (εσωτερικά και εξωτερικά) ενάντια σε μολύνσεις, ιούς, βακτήρια και μικρόβια, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το με 100% αγνότητα, θεραπευτικό αιθέριο έλαιο λιβάνι συχνά εξαντλείται.

Για να απολυμάνετε με φυσικό τρόπο, να σκοτώσετε και να εμποδίσετε τα μικρόβια να εξαπλωθούν, και να μειώσετε τη μόλυνση σε εσωτερικούς χώρους, διαλύετε έλαιο λιβάνι σε όλο το σπίτι σας καθημερινά. Για να σπάσετε το φλέγμα, να ανακουφίσετε το κρυολόγημα, τη γρίπη, τη βρογχίτιδα ή τα συμπτώματα της πνευμονίας, τοποθετήστε μερικές σταγόνες σε μια πετσέτα και εισπνεύστε. Αυτό επίσης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στις ρινικές διόδους και να έχετε ευκολότερη αναπνοή, κάτι το οποίο μπορεί επίσης να ωφελήσει όσους πάσχουν από άσθμα και εποχιακές αλλεργίες. Το λιβάνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση των χημικών οικιακών καθαριστικών για την εξάλειψη των βακτηρίων στο σπίτι σας, και είναι φυσικό αποσμητικό.

4.   Απελευθερώνει Από το Στρες και Προσφέρει Συναισθηματική Ισορροπία.  Λόγω της χημείας του λιβανιού, το οποίο περιέχει σεσκιτερπένια που διεγείρουν το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την ανακούφιση του άγχους, της κατάθλιψης, της συναισθηματικής κόπωσης, και της αϋπνία. Η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό καθώς και την αρτηριακή πίεση, ως εκ τούτου, παρέχει μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης. Το έλαιο λιβάνι είναι επίσης γνωστό ότι είναι αποτελεσματικό στην απελευθέρωση του εαυτού από το εγώ. Προωθεί την γείωση, ενισχύει τη διαίσθηση και την πνευματική σύνδεση, τα οποία καθιστούν το αιθέριο αυτό έλαιο ένα από τα αγαπημένα στο διαλογισμό, και τις πνευματικές και θρησκευτικές πρακτικές.

Για να τονώσετε τα συναισθήματα της γαλήνης, της χαλάρωσης και της ευεξίας - χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες και την υπνηλία που προκαλείται από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα - εισπνεύστε απευθείας λιβάνι ή ψεκάστε το στο σπίτι σας. Για την ανακούφιση από την ένταση, το στρες και το άγχος, προσθέστε οκτώ έως δέκα σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο ή κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες στο κάτω μέρος των ποδιών σας. Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε το βράδυ ή υποφέρετε από αϋπνία, ο ψεκασμός με λάδι μέσα στο δωμάτιό σας μπορεί να βοηθήσει να χαμηλώσουν τα επίπεδα άγχους, να ανοίξουν οι αναπνευστικές οδοί για να προκληθεί η ιδανική θερμοκρασία ύπνου, και να μειωθεί ο πόνος που σας κρατά ξύπνιο, φυσιολογικά.


(Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του James Redfield)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου