Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

8 ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ «ΛΙΒΑΝΙ» (Μέρος Γ)


5. Ηρεμεί και Υποστηρίζει την Πέψη.  Είναι γνωστό ότι το αιθέριο έλαιο λιβάνι ενισχύει το πεπτικό σύστημα και προωθεί την ανακούφιση από το γαστρεντερικό άλγος, την δυσκοιλιότητα, τη ναυτία, τους πόνους του στομάχου, και τις κράμπες.  Επειδή επιταχύνει την έκκριση των πεπτικών ενζύμων – η οποία επιτρέπει στις τροφές να αφομοιωθούν γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ευκολία, δεδομένου ότι χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος – μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία, να βοηθήσει στην σωστή αποτοξίνωση για να παραχθούν οι κινήσεις του εντέρου και ανακουφίζει τον πόνο από το φούσκωμα αποβάλλοντας το περιττό νερό.

Για να ενθαρρύνετε την υγιή πέψη και να μειώσετε την δυσφορία, προσθέστε 1 – 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι σε ένα ποτήρι νερό ή μια κουταλιά της σούπας μέλι. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι σας είναι 100% αγνό, θεραπευτικού βαθμού και όχι ένα άρωμα ή αρωματικό λάδι, αν επιλέξετε να το καταπιείτε.  Για ανακούφιση από τον πόνο, κράμπες, και ναυτία, τρίψτε 2 – 3 σταγόνες απευθείας πάνω στην κοιλιακή χώρα.

6. Αποτρέπει τα Προβλήματα της Στοματικής Υγείας.  Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το λιβάνι σαν φυσικό μέσον πρόληψης στην ρουτίνα της στοματικής τους υγείας. Οι αντισηπτικές ιδιότητες αυτού του ελαίου μπορούν να βοηθήσουν αναστέλλοντας την δημιουργία κοιλοτήτων, την κακή αναπνοή, τους πονόδοντους, και την φθορά, πληγές ελκών, την ουλίτιδα, και άλλες λοιμώξεις. 
Αν ψάχνετε για ένα φυσικό προϊόν φροντίδας του στόματος για να ανακουφιστείτε από την ταλαιπωρία από οδοντικές καταστάσεις, ή απλά θέλετε να εμποδίσετε την κακή αναπνοή και να ενισχύσετε την στοματική υγιεινή σας, ελένξτε όλα τα τοπικά, φυσικής υγείας καταστήματα και ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν αιθέριο έλαιο λιβάνι.  Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε την δική σας οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα με λιβάνι, αν θέλετε να το φτιάξετε ο ίδιος.

7. Βοηθά στην Ρύθμιση των Επιπέδων των Οιστρογόνων και των Ορμονών στις Γυναίκες.  Για γυναικολογικά προβλήματα, συμπτώματα πριν και μετά την εμμηνόπαυση, και ορμονικές διαταραχές, το λάδι λιβάνι μπορεί να προσφέρει πολύ μεγάλη ανακούφιση σε όλες τις γυναίκες.  Δεδομένου ότι βοηθά στην ρύθμιση της παραγωγής των οιστρογόνων, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες δημιουργίας όγκων και κύστεων, ως εκ τούτου μειώνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου της μήτρας.  Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στην σταθεροποίηση των κύκλων της εμμήνου ρύσεως για την προώθηση μιας υγιούς μήτρας.  

Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την έμμηνο ρύση – όπως κράμπες, πονοκέφαλοι, δυσκοιλιότητα, ναυτία, κόπωση και εναλλαγές της διάθεσης – κάντε μασάζ με 2 -3 σταγόνες λιβάνι στην περιοχή της κοιλιάς, ή, για σοβαρές κράμπες, προσθέστε το πάνω σε μια ζεστή πετσέτα ή κομπρέσα.  Χρησιμοποιώντας λιβάνι μέσα σε ένα ζεστό μπάνιο και μουλιάζοντας μέσα σ’ αυτό, μπορεί επίσης να παρέχει ανακούφιση από το κάψιμο που προκαλείται από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

8. Βοηθά Φυσικά στην Καταπολέμηση του Καρκίνου.  Πολλές μελέτες μας έχουν δείξει τώρα ότι το έλαιο λιβάνι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων.  Οι πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες του λιβανιού οφείλονται, εν μέρει, στην ικανότητα του να επηρεάζει τα γονίδια να αυξήσουν την γιατρειά.

Πολλοί από εκείνους που διαγνώσκονται και θεραπεύονται για καρκίνο υποφέρουν πολύ από τις παρενέργειες που προκαλούνται από τις θεραπείες για τον καρκίνο.  Η δύναμη των φαρμάκων αυτών και των θεραπειών μπορεί να προκαλέσει τοξική υπερφόρτωση σε ασθενείς, η οποία στη συνέχεια προκαλεί περισσότερες παρενέργειες που πρέπει αυτοί να αντέξουν.  Αλλά καθώς η έρευνα και οι κλινικές δοκιμές του λιβανιού αναπτύσσονται σε αποτελέσματα, πολλοί επιστήμονες και γιατροί πιέζουν για να θεωρείται αυτό μια εναλλακτική λύση για συνταγογράφιση για στεροειδή για τους ασθενείς με καρκίνο σε θεραπεία ακτινοβολίας.

Προσθέτοντας λιβάνι αιθέριο έλαιο στην καθημερινή θεραπευτική αγωγή σας, δεν θα αισθάνεστε μόνον τα θεραπευτικά αυτά οφέλη φυσικά, αλλά θα ορίσετε επίσης ένα προληπτικό μέτρο για να εξασφαλιστεί ένας καλύτερος, πιο φυσικός, υγιεινός τρόπος ζωής για εσάς και τους αγαπημένους σας.     


(Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του James Redfield)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου