Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

 «Αυτό που κάνεις μιλάει τόσο δυνατά, που δεν μπορώ να ακούσω τι λες»  -  Ralph Waldo Emerson


Όλοι έχουμε όλοι ακούσει τη φράση, «οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις».  Έχω δει ζωντανά παραδείγματα από αυτά τα δύο ρητά τον τελευταίο καιρό, με έναν ελαφρώς αστείο τρόπο. Η αδελφή μου έχει πάει σε μερικά ραντεβού τελευταίως, και πολλές φορές, ο άντρας δεν την έχει αντιμετωπίσει με σεβασμό, αλλά σε κάποιο σημείο ισχυρίζεται πάντα κάτι που σημαίνει, «είμαι πραγματικά καλός άνθρωπος»


Ο γενικός κανόνας μου είναι ο εξής: αν πρέπει να πεις ότι είσαι «καλό» παιδί, το πιο πιθανόν είναι ότι δεν είσαι. Δεν χρειάζεται να λες ότι είσαι καλό παιδί / κορίτσι / άτομο αν ΔΕΙΧΝΕΙΣ ότι είσαι. Οι καλύτεροι άνθρωποι που γνωρίζω δεν καυχώνται για τις δυνάμεις του χαρακτήρα τους. Απλά είναι, τις δείχνουν φυσικά καθημερινά σε όλες τις πράξεις και τον λόγο τους.

Αν και αυτό ήταν μόνο ένα παράδειγμα του πώς οι πράξεις δεν ταιριάζουν με τα λόγια, είμαστε όλοι ένοχοι για το ότι κάνουμε πράγματα σαν αυτό. Είμαστε όλοι λίγο υποκριτικοί. Ας κάνουμε το καλύτερό που μπορούμε αυτή την εβδομάδα για να αφήσουμε τις πράξεις μας να δείξουν ποιοι είμαστε (ή ποιοι θέλουμε να είμαστε). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κρεμάσουμε μια συνάντηση όταν έχουμε πει σε ένα φίλο ότι θα πάμε μαζί του, (Ξέρω ότι είμαι ένοχη για αυτό το συγκεκριμένο!), θα επιλέξουμε να μην κουτσομπολέψουμε, ή θα εφαρμόσουμε τη δική μας συμβουλή που δίνουμε σε κάποιον άλλο. Αν το λες, ας το υποστηρίξεις με τις πράξεις σου. Γιατί στο τέλος, τα λόγια είναι φτηνά. Οι άνθρωποι θα θυμούνται αυτό που κάνεις.


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου