Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ (ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ)


Γράφω συχνά για την αυθεντικότητα, το να είστε ο ΕΑΥΤΟΣ σας χωρίς να απολογείστε, και να εκφράζεστε απόλυτα ελεύθερα, ακόμα και ακραία.

Στην ομιλία μου στο TEDx (δείτε το βίντεο παρακάτω), μίλησα για το πόσο σημαντικό είναι να είστε σε επαφή με το φως του Εσωτερικού σας Πιλότου και να ζείτε σύμφωνα με αυτό που είναι σημαντικό για σας, ως μέσον τόσο πρόληψης όσο και θεραπείας.  Και στο βιβλίο μου Mind Over Medicine: Scientific Proof You Can Heal Yourself (= Ο Νους Πάνω Από το Φάρμακο: Επιστημονική Απόδειξη Ότι Μπορείς να Γιατρέψεις τον Εαυτό σου), υποστηρίζω ότι η φροντίδα για το σώμα σας είναι το λιγότερο σημαντικό μέρος της υγείας σας και ότι το να εκφράζετε τον αληθινό εαυτό σας σε όλες τις πτυχές της ζωής σας είναι το πιο σημαντικό μέρος.

Αλλά ίσως δεν με πιστεύετε.  Πώς μπορεί η αυθεντικότητα και η ασθένεια να συνδέονται;

Ως μέρος της έρευνας για το επόμενο βιβλίο μου, διαβάζω το βιβλίο Consciousness & Healing (= Συνειδητότητα και Γιατρειά), σε ένα κεφάλαιο όπου μία από τους συγγραφείς είναι η εκπληκτική Candace Pert, αναφέρεται μία μελέτη που με ξάφνιασε.

Αυθεντικότητα και Εξέλιξη της Νόσου

O Steve Cole και οι συνεργάτες του στο UCLA διερεύνησαν οροθετικούς ομοφυλόφιλους άνδρες για να διαπιστώσουν αν ο βαθμός του πόσο «ανοικτοί» σε σχέση με «κλειστοί» σχετικά με την ομοφυλοφιλία τους ήταν επηρέαζε την εξέλιξη της νόσου τους.  Οι συμμετέχοντες στην μελέτη κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τους εαυτούς τους ως «σίγουρα κλειστός», «κλειστός τον περισσότερο καιρό», «μισό-κλειστός και μισό-ανοικτός», «ανοικτός τον περισσότερο χρόνο», ή «εντελώς ανοικτός».  Οι ερευνητές στη συνέχεια, ακολούθησαν την πορεία της νόσου τους. 

Το Να Κρύβεις Ποιος Είσαι – Είτε Από τον Εαυτό σου ή Από τους Άλλους – Σε Αρρωσταίνει

Μπίνγκο!!! Από όλες τις απόψεις, η λοίμωξη από HIV προχώρησε πιο γρήγορα σε άμεση αναλογία με το πόσο «ανοικτοί» ήταν οι ασθενείς.  Όσο περισσότερο ζούσαν κοντά στην αλήθεια τους, τόσο πιο υγιείς ήταν.  Και τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα.  Εκείνοι που ήταν ως επί το πλείστον ή εντελώς «κλειστοί» βαθμολογήθηκαν χαμηλά στον αριθμό CD4 κυττάρων κατά 40% ταχύτερα από εκείνους που ήταν ως επί το πλείστον, ή τελείως «ανοικτοί» με μία μείωση στο χρόνο θανάτου της τάξης του 21%.

Άλλα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια μόνον για το AIDS. Η απόκρυψη της ταυτότητας – είτε κρύβετε την δυστυχία σας μέσα στον γάμο σας, την δυσαρέσκεια σας στην εργασία, την απογοήτευση σας με το πόσο αποκομμένοι από την δημιουργικότητα σας αισθάνεστε μεγαλώνοντας τρία παιδιά, ή την σεξουαλική σας απογοήτευση σε μια σχέση όπου δεν παίρνετε καμία σεξουαλική ευχαρίστηση – μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα σας να γιατρευτείτε. 

Η καταστολή των αληθινών σας συναισθημάτων κάνει κακό στην υγεία σας.  Η ελεύθερη έκφραση του ποιος είστε ελευθερώνει τους εγγενείς μηχανισμούς αυτό-ίασης του σώματος σας. 

Το να είστε ΕΣΕΙΣ χωρίς να απολογείστε γι’ αυτό, είναι επίσης το εισιτήριο για την συναισθηματική ελευθερία, πιο ανοιχτόκαρδες σχέσεις, καλύτερη επιχειρηματική επιτυχία, βαθύτερη σύνδεση με την Πηγή, και πιο ξεκούραστο ύπνο!!

Είναι επιλογή σου.

Είσte «Kλειστός» Στην Ζωή Σας;

Ζείτε σύμφωνα με την αλήθεια σας; Γνωρίζετε καν ποια είναι η αλήθεια σας;

Της Lissa Rankin M.D.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου