Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΣΑΣ



Η ετικεττοποίηση των τροφών σαν καλές ή κακές μπορεί να διακόπτει την έμφυτη διαίσθηση του σώματος που μας ελκύει προς τροφές που αυτό χρειάζεται περισσότερο την συγκεκριμένη στιγμή και μας αποτρέπει από τροφές που δεν χρειάζεται. Μία τροφή που την μία μέρα κάνει τα κύτταρα σας να τραγουδούν, μπορεί την επόμενη μέρα να τα κάνει μεταφορικά να τραγουδούν παράφωνα. Αλλά δεν θα μπορέσετε ποτέ να έχετε πρόσβαση στην φυσική ικανότητα του σώματος σας αν συνεχίσετε να ζείτε σύμφωνα με άκαμπτους κανόνες που αφορούν τις τροφές.
 
Όσο περισσότερα μαθαίνετε για την έμφυτη διαίσθηση σας, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε την εκπληκτική δύναμη της διαίσθησης να επιλέγει τις κατάλληλες τροφές για σας. Στον βαθμό που μπορείτε να ξεπεράσετε τους διατροφικούς συνειρμούς, κανόνες, και πεποιθήσεις και να αφυπνίσετε τα ένστικτα σας, στον βαθμό αυτό θα είστε ευτυχέστεροι και πιο υγιείς. Απλά, είναι καλύτερο να συντονιστείτε με την έμφυτη γνώση σας, παρά να εύχεστε κάτι να είναι αλήθεια.


Άσκηση
 
. Κρατήστε στο χέρι σας κάτι φαγώσιμο ή ένα πιάτο με φαγητό, κλείστε τα μάτια, και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ηρεμήσει το μυαλό αρκετό ώστε να ξεπεράσει τα πιστεύω και τους κανόνες και να αφουγκραστεί την διαίσθηση σας.

. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Είναι αυτή η σωστή τροφή για μένα την συγκεκριμένη στιγμή;

. Παρατηρήστε αν η ενέργεια σας ανεβαίνει, κατεβαίνει, ή αισθάνεστε ουδέτερα. Ή, αν είστε περισσότερο οπτικός τύπος, μπορείτε να δώσετε χρώματα στον οραματισμό σας.
Αν η τροφή είναι καλή για σας, μπορεί στον οραματισμό σας να δείτε ένα πράσινο φως. Αν είναι ουδέτερη, ίσως δείτε ένα κίτρινο φως, και αν δεν είναι καλή για σας, ίσως δείτε ένα κόκκινο φως. Ένας άλλος τρόπος να κάνετε την άσκηση είναι να βάλετε την τροφή πάνω σε μια κοσμική ζυγαριά. Αν η ζυγαριά ανέβει στο 100, αυτή η τροφή είναι εξαιρετική για σας, αλλά αν κατέβει στο 0, φύγετε μακριά από αυτήν την τροφή. Το 50 είναι ουδέτερο.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου