Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ



Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, όταν τους συναντήσεις,  θαμπώνεσαι από την ομορφιά τους. Αψεγάδιαστο δέρμα, οι μύες ή ένα πανέμορφο χαμόγελο σου προκαλούν δέος… Ζηλεύεις και αναρωτιέσαι πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο τέλειος.


Και τότε ανοίγουν το στόμα τους, και από αυτό το όμορφο πρόσωπο βγαίνουν οι πιο απεχθείς λέξεις. Κουτσομπολιό, ψέματα, προδοσία. Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα λέει, «από την καρδιά μιλάει το στόμα». Τα λόγια μας είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στο εσωτερικό.


Και ακόμα κι αν είστε ο/η πιο όμορφος/η στον κόσμο, αλλά λεκτικά ξερνάτε μίσος και αρνητικά πράγματα, η ομορφιά σας ξεθωριάζει.  Από την άλλη πλευρά, το πρόσωπο που συναντήσατε και το οποίο δεν θεωρείτε ελκυστικό σε πρώτη φάση, γίνεται όλο και πιο όμορφο, καθώς σας αποκαλύπτει την ψυχή του.


Από την καρδιά μιλάει το στόμα. Είναι το πνεύμα σας όμορφο ή άσχημο; Διότι ακόμη και αν η εξωτερική εμφάνιση σας είναι όμορφη,  το πνεύμα βασιλεύει και υπερισχύει. Βεβαιωθείτε ότι η καρδιά σας είναι ευγενική και το πνεύμα σας είναι η αγάπη, και η ομορφιά σας θα επισκιάσει όποιες ρυτίδες ή ελαττώματα έχετε. Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι η ομορφιά λάμπει από μέσα.



(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου