Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ, GANDI!! 17 ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗΓεννημένος στην Porbandar της Ινδίας, το 1869, ο Μαχάτμα Γκάντι Karamchand θα ήταν 147 χρόνων στις 2 Οκτωβρίου. Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηγέτες όλων των εποχών, ο Γκάντι ήταν (και εξακολουθεί να είναι) σεβαστός για την φιλοσοφία της satyagraha  - μη βίαιη πολιτική ανυπακοή - που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ινδίας και ενέπνευσε τα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία κινήσεων σε όλο τον κόσμο.

Προς τιμήν των γενεθλίων αυτού του μεγάλου άνδρα (εθνική εορτή στην Ινδία και Διεθνής Ημέρα της Μη Βίας), έχουμε συγκεντρώσει 17 από τα αποφθέγματα του που θα σας δώσουν δύναμη και θα σας εμπνεύσουν να συμμετάσχετε σε μια διαρκή αλλαγή σήμερα.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού.


Εμείς μόνον καθρεφτίζουμε τον κόσμο. Όλες οι τάσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό κόσμο μπορούν να βρεθούν στον κόσμο του σώματος μας. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, οι τάσεις στον κόσμο επίσης θα άλλαζαν. Καθώς ο άνθρωπος αλλάζει τη δική του φύση, έτσι και η στάση του κόσμου απέναντί του αλλάζει. Αυτό είναι το υπέρτατο θεϊκό μυστήριο. Πρόκειται για ένα υπέροχο πράγμα και την πηγή της ευτυχίας μας. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε τι κάνουν οι άλλοι.

Μια ουγγιά πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους κηρύγματος.

Η υγεία είναι ο πραγματικός πλούτος και όχι κομμάτια από χρυσό και ασήμι.

Μπορείτε να με αλυσοδέσετε, μπορείτε να με βασανίσετε, μπορείτε να καταστρέψει ακόμα και αυτό το σώμα, αλλά ποτέ δεν θα φυλακίσετε το μυαλό μου.


Ευτυχία είναι όταν αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που λες και αυτό που κάνεις είναι σε αρμονία.

Νίκη που επιτυγχάνεται με τη βία ισοδυναμεί με ήττα, γιατί είναι στιγμιαία.


Ο μόνος τύραννος που αποδέχομαι σε αυτόν τον κόσμο είναι η «ήρεμη μικρή φωνή» μέσα μου. Και ακόμα και αν πρέπει να αντιμετωπίσω την προοπτική του να είναι μειοψηφία του ενός, ταπεινά πιστεύω ότι έχω το θάρρος να είμαι σε μια τέτοια απελπιστική μειονότητα.


Οφθαλμός αντί οφθαλμού έχει μόνον σαν αποτέλεσμα να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό.

Κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κακό χωρίς την άδειά μου.

Ίσως ποτέ δεν γνωρίσεις τα αποτελέσματα των ενεργειών σου, αλλά αν δεν κάνεις τίποτα δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.


Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τον εαυτό σου είναι να τον χάσεις υπηρετώντας τους άλλους.


Η διαφορά μεταξύ του τι κάνουμε και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε θα ήταν αρκετή για να λύσει τα περισσότερα προβλήματα του κόσμου.


Ο άνθρωπος δεν είναι παρά το προϊόν των σκέψεων του. Αυτό που σκέφτεται, αυτό γίνεται.


Ένα «όχι» που προφέρεται από την βαθύτερη πεποίθηση είναι καλύτερο από ένα «Ναι» που προφέρεται απλά  για να ευχαριστήσει, ή, ακόμη χειρότερα, για να αποφύγει το πρόβλημα.


Σε ήπιο τρόπο, μπορείς να ταρακουνήσεις τον κόσμο.


Δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη στην ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα είναι ένας 
ωκεανός.  Αν μερικές σταγόνες στον ωκεανό είναι βρώμικες, ο ωκεανός δεν λερώνεται.Της Allie White

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου