Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;Πολλοί από εμάς έχουν αυτό το είδος της προσωπικότητας ... Δεν ξέρω αν αναγκαστικά πιστεύω ότι είναι τύπος «εξαρτητικής» προσωπικότητας, αλλά είναι σίγουρα κάτι ακραίο. Είτε έχουμε υπερβολική εμμονή με κάτι ή είμαστε εντελώς αδιάφοροι. Όταν αγαπάμε, αγαπάμε βαθιά, αλλά όταν είμαστε θυμωμένοι, γινόμαστε έξαλλοι.

Είμαστε παρορμητικοί, έχουμε την τάση να είμαστε αυθόρμητοι και είμαστε είτε «εντελώς μέσα» ή «εντελώς έξω» τύπος ανθρώπων. Με πολλούς τρόπους, αυτό είναι πραγματικά χάρισμα. Είμαι υπερβολικά πιστός στους ανθρώπους που αγαπώ και θα παραμείνω αφοσιωμένος σε κάτι έως ότου η δουλειά έχει τελειώσει.

Ωστόσο, αυτό τείνει να είναι επιβλαβές όταν εφαρμόζεται σε άλλους τομείς της ζωής μου. Αυτός ο ακραίος τρόπος σκέψης μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος, για παράδειγμα, όταν εγώ δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Το μυαλό μου έχει εκπαιδευτεί να πηδήξει αμέσως σε ένα ακραίο είδος λύσης. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η λύση μου ήταν να βλάπτω τον εαυτό μου, γιατί ήμουν θυμωμένος και δεν μου άρεσε ποιός ήμουν. Τώρα, έχω μάθει άλλες δεξιότητες να τα βγάζω πέρα όταν αισθάνομαι έτσι, αλλά δεν μπορώ και να πω ότι αυτές οι σκέψεις έχουν διαλυθεί εντελώς από το μυαλό μου. Είμαι απλά ειλικρινής.

Προσπαθώ να ζήσω μια πιο ισορροπημένη ζωή, όχι να πετάγομαι κάθε φορά που νιώθω ένα δυνατό συναίσθημα, να μην με πιάνει εμμονή με κάτι ή κάποιον. Είναι μια πρόκληση, και είμαι σίγουρα ένα έργο σε εξέλιξη. Όπως με τα περισσότερα πράγματα, τα μεγαλύτερα ατού μας είναι συχνά και οι μεγαλύτερες αδυναμίες μας.


(Ένας φίλος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου