Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Αυτό που μετράει τελικά, είναι η ευγνωμοσύνη



Τι σημαίνει να ζεις μια ζωή με ευγνωμοσύνη σε έναν σπασμένο κόσμο;
Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα κακά πράγματα που μας συμβαίνουν. Ούτε μπορούμε στα τυφλά να αγνοούμε τα αναπόφευκτα χτυπήματα, τα εμπόδια, και τους αγώνες στον δρόμο της ζωής. Η ζωή δεν είναι ένα παραμύθι, και, δυστυχώς, μερικές φορές οι διακοπές είναι η χειρότερη, η πιο αχάριστη εποχή του έτους, που μας θυμίζει αυτό που ποτέ δεν είχαμε, ή ακόμα και αυτό που είχαμε και στη συνέχεια χάσαμε.

Λοιπόν, πώς ζούμε ευγνώμονες όλες τις εποχές; Νομίζω ότι αυτό σημαίνει να είμαστε παρόντες και διακριτικοί, να παίρνουμε το χρόνο για να επιβραδύνουμε και να εκτιμήσουμε τα μικρά πράγματα, ακόμη και στη μέση της δυσκολίας. Όπως ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, ή μια κρύα, υγρή, ανεμοδαρμένη ημέρα που περιμέναμε στα ζεστά μας μέρη, ή παίρνοντας τον χρόνο να αφήσουμε τις αισθήσεις μας να απολαύσουν ένα πραγματικά καλό γεύμα και όχι αφηρημένα μπουκώνοντας το φαγητό στο στόμα μας.

Μερικοί από εμάς δεν έχουν τα «μεγάλα» πράγματα για τα οποία να είναι ευγνώμονες - την υγεία, την οικογένεια, την οικονομική άνεση. Ωστόσο, σε αυτές τις μικρές στιγμές, έχουμε την ίδια ευκαιρία να κοιτάξουμε γύρω μας και να χαμογελάσουμε με ευγνωμοσύνη. Εμείς απλά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Προσέξτε τις μεγάλες και μικρές ευλογίες της ζωής σήμερα. Μην παίρνετε καμία ως δεδομένη.


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου