Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ



Προ ημερών άκουσα κάποιαν να μιλάει, η οποία περιέγραφε πώς της άρεσε να παίρνει τα ρούχα που είχε φορέσει η αδελφή της κάθε χρόνο. Αλλά στο τέλος, ήθελε πραγματικά κάτι που είχε επιλεγεί ειδικά για εκείνη, ένα δώρο με το όνομά της πάνω του. Είχε κουραστεί από τα δεύτερο χέρι ρούχα και ήθελε κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό της.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ίδιο κάνουμε με την πνευματικότητα. Πηγαίνουμε σε μια συνάντηση, ή ένα ναό, τζαμί, ή την εκκλησία, και ακούμε αυτά που ο ομιλητής έχει να πει. Εμείς το ρουφάμε, και τα βάζουμε όλα μέσα μας, αλλά αυτό που ακούμε είναι αυτό που το Σύμπαν έχει αποκαλύψει στον ομιλητή, ενώ διάβαζε τη θρησκευτική λογοτεχνία, το Μεγάλο Βιβλίο,  έκανε διαλογισμό, κ.λπ.

Δεν ξέρω για σας, αλλά θέλω κάτι να αποκαλυφθεί ειδικά για μένα. Δεν θέλω να επιβιώνω αποκλειστικά και μόνο από τις πνευματικές αποκαλύψεις ενός άλλου ατόμου. Θέλω να κάνω τις δικές μου ανακαλύψεις.

Συχνά γινόμαστε τεμπέληδες με το πνευματικό μας ταξίδι, και δεν θα έπρεπε να το επιτρέπουμε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να φοράμε μεταχειρισμένα ρούχα (κυριολεκτικά και μεταφορικά μιλώντας!) Αλλά αν έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε κάτι ξεχωριστό για εμάς, γιατί δεν αρπάζουμε αυτή την ευκαιρία; Βεβαιωθείτε ότι θα αφιερώσετε χρόνο αυτή την εβδομάδα στο να κάνετε τη δική σας έρευνα για να δείτε τι το Σύμπαν θα σας αποκαλύψει.


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου