Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

Όλοι γεννιόμαστε με ένα ιδιαίτερο πνευματικό κάρμα να εκπληρώσουμε.  Γινόμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί πνευματικά όταν μαθαίνουμε να επικεντρωνόμαστε στο μεγαλύτερο καλό για τους περισσότερους, αφού καθώς δημιουργούμε θετικές αντιδρά

σεις, ξεπερνώντας τις ελλείψεις και τις αδράνειες στον τομέα αυτόν, στέλνουμε μαγνητική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους εκείνους που είναι δεκτικοί στην θετικότητα αυτή.  Όταν ο κάθε ένας ωφελείται, τότε όλοι ωφελούμαστε.

 Όλοι έχουμε την ικανότητα να καλλιεργήσουμε τη συμπόνια, και αυτό μας δίνει κάποια προστασία, καθώς προχωράμε μέσα από τις καταιγίδες της ζωής. Επειδή η ουσιαστική φύση μας είναι η Αγάπη, σαν οντότητες είμαστε αλτρουιστές και ιδεαλιστές. Επειδή έχουμε μια κάπως απείθαρχη χαμηλότερη τριάδα της προσωπικότητας, μαθαίνουμε αρνητικές συνήθειες που εκτρέπουν τις υψηλότερες ενέργειες μας σε μικρότερες συμπεριφορές.

 

 Όλοι έχουμε εξαιρετικά ταλέντα, αλλά συχνά υποφέρουμε από έλλειψη μεγαλοσύνης στο όραμα. Αν μπορούσαμε να ζήσουμε στο αιώνιο Τώρα μάρτυρες της Θεία μας "Οντότητας" δεν θα πέφταμε στην παγίδα του αισθήματος της ανεπάρκειας που προκύπτει από τους περιορισμούς του εγώ. Για τον λόγο αυτό από καιρό σε καιρό θα πρέπει να παρακολουθούμε τους εσωτερικούς κανόνες που έχουμε μάθει έτσι ώστε οι προηγούμενες εμπειρίες να μην αλλοιώνουν τις προσδοκίες μας για το καλό που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε στη στιγμή.

Οι προσδοκίες δημιουργούν αποτελέσματα λόγω της δύναμης μας να μαγνητίζουμε τις εμπειρίες της ζωής και να δημιουργούμε μοτίβα που θα έχουν επίδραση στο μέλλον. Αν μπορούμε να μάθουμε να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα ακόμη και εν μέσω δυσκολιών, μπορούμε να αλλάξουμε τον μαγνητισμό και να φέρουμε στο προσκήνιο τα καλύτερα εφικτά αποτελέσματα. Η επιδίωξη μας υποβοηθείται από την καλλιέργεια βαθέως διαλογισμού, που επιτρέπει στην προσωπικότητα να  ευθυγραμμιστεί με τον Ανώτερο Εαυτό και να προσελκύσει αυτό που είναι αληθινό, καλό και όμορφο με ακρίβεια.

Όλες οι δυσκολίες της ζωής είναι παροδικές και το πώς τις βιώνουμε μπορεί να αλλάξει από το πώς εμείς τις αντιλαμβανόμαστε. Μόλις καθαρίσουμε το νου του εγώ από τις στάσεις υπονόμευσης και εργαστούμε με τον κόσμο της μορφής χρησιμοποιώντας τον χρόνο ως σύμμαχό μας, αν κάτι είναι αληθινό για μας, θα εκδηλωθεί σε κάποιο σημείο. Όταν σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε αρνητικές καταστάσεις, μαθαίνουμε πώς να μετατρέπουμε και να αντιστρέφουμε τα μοτίβα αυτά που καταλήγουν στον πόνο, από τη στιγμή που αρχίσουμε να λειτουργούμε σε επίπεδο πέραν αυτών των αρνητικών μαγνητών. Εδώ είναι χρήσιμο να πλαισιώσουμε κάθε πρόκληση και κάθε δυσκολία, καθώς αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια αντίδραση με αγάπη αντί για μια αντίδραση χωρίς αγάπη.

Ακόμη και εν μέσω αντίξοων συνθηκών, μπορούμε αν θέλουμε να παράγουμε ευεργετικές και ανιδιοτελείς σκέψεις, λόγια, συναισθήματα και πράξεις. Μπορούμε πάντα να βρούμε τον τρόπο για το μεγαλύτερο καλό όταν ανοίγουμε τη φαντασία μας και διεκδικούμε τη δύναμη να δημιουργούμε θετικές και αποτελεσματικές μορφές σκέψης, ένα βήμα τη φορά, στο ατελείωτο ταξίδι μας προς το μέλλον. Καθώς γινόμαστε πιο επιδέξιοι σε αυτό, σταματάμε να προσελκύουμε μελλοντικά προβλήματα, και δημιουργούμε ευεργετικό κάρμα λόγω της ικανότητάς της καρδιάς μας να προσελκύει αυτό που απολαμβάνει περισσότερο. Έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη να πραγματοποιούμε θετικές εκδηλώσεις από ό, τι πιστεύουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να ταυτιστούμε συνειδητά με τη Θεία Ουσία μας, και να είμαστε υπομονετικοί καθώς η μαγεία του Πνεύματος λειτουργεί αλάνθαστα να φέρει στο προσκήνιο ό, τι είναι στο θεϊκό σχέδιο, το οποίο είναι πάντα ένα μεγαλύτερο καλό.

Καθώς αγκαλιάζουμε την Θεία προστασία και Χάρη, καλωσορίζοντας δημιουργικές προκλήσεις να αναπτυχθούμε πνευματικά και να επιτύχουμε μια μεγαλύτερη εγκόσμια αποτελεσματικότητα, όλα αλλάζουν για πάντα. Ακόμα και όταν ζούμε απώλειες και προφανείς ήττες, αυτό μας δίνει ευκαιρίες να εξαλείψουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα, μειώνοντας τη δύναμή τους να δημιουργούν αρνητικές συνθήκες στο μέλλον. Το θαύμα της εξελικτικής διαδικασίας υπάρχει, ακόμα και όταν φαίνεται να έχουμε παρασυρθεί σε ένα δρόμο που είναι αντίθετος με το συμφέρον μας, μπορούμε ακόμα να καταλήξουμε σε συνθήκες ιδανικές για να εκδηλωθεί η σοφία μας.

 

 Όπως συνεργαζόμαστε με τη διαδικασία να βγούμε από την άγνοια στην επίγνωση, ανακαλύπτουμε ότι η καρδιά είναι το κρύσταλλο μέσα από το οποία βιώνουμε άμεσα όλες τις αληθινές φωτισμένες καταστάσεις της ύπαρξης. Η καρδιά είναι ένας μυς που γίνεται πιο δυνατός με την άσκηση, και οι καρδιές μας συχνά δοκιμάζονται ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί στην γεμάτη αγάπη λάμψη μας. Όταν έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε ό, τι  μας φέρει η ζωή με συμπόνια και με προθυμία να εξελιχθούμε, με την πάροδο του χρόνου ανακαλύπτουμε ότι λιγότερα πράγματα, γεγονότα, ή άνθρωποι εμποδίζουν τον εναγκαλισμό μας στον χορό με το Αιώνιο, και μπορούμε να δημιουργούμε μια έντονη θετικότητα που διαπερνάει τις πηγές του πόνου σαν μια ακτίνα λέιζερ.

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του πνευματικού αστρολόγου και μύστη Robert Wilkinson, “Saturn: Spiritual Master, Spiritual Friend”)

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου