Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

«ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ»


«ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ»

 

 

To Πρόγραμμα

 

Τα Ακασικά Αρχεία - ή το Βιβλίο της Ζωής - είναι ο χώρος αποθήκευσης όλων των πληροφοριών για κάθε άτομο που έχει ζήσει ποτέ στη γη, και περιέχει κάθε λέξη, πράξη, συναίσθημα, σκέψη και πρόθεση που έχει συμβεί ποτέ. Αυτό το ΖΩΝΤΑΝΟ διαδικτυακό σεμινάριο είναι μια σύντομη εισαγωγή στη μαγεία των Ακασικών Αρχείων, από το διορατικό έργο του διάσημου χριστιανού μύστη, Edgar Cayce.

     Επί σαράντα τρία χρόνια κατά την ενήλικη ζωή του, ο Edgar Cayce είχε την ικανότητα να ξαπλώνει σε έναν καναπέ, να κλείνει τα μάτια του, να διπλώνει τα χέρια του πάνω από το στομάχι του και να βάζει τον εαυτό του σε ένα είδος αλλαγμένης κατάστασης συνειδητότητας στην οποία ουσιαστικά οποιοσδήποτε τύπος πληροφοριών ήταν διαθέσιμος.

     Οι αναγνώσεις του Edgar Cayce υποδηλώνουν ότι ο καθένας από εμάς γράφει την ιστορία της ζωής του μέσα από τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας και τις αλληλεπιδράσεις μας με την υπόλοιπη δημιουργία. Αυτές οι πληροφορίες μας επηρεάζουν εδώ και τώρα. Στην πραγματικότητα, τα Ακασικά Αρχεία έχουν τέτοιο αντίκτυπο στη ζωή μας και τις δυνατότητες και τις πιθανότητες που προσελκύουμε, ώστε οποιαδήποτε εξερεύνηση αυτών δεν μπορεί παρά να μας παράσχει πληροφορίες για τη φύση του εαυτού μας και τη σχέση μας με το σύμπαν.

     Υπάρχουν πολύ περισσότερα στη ζωή μας, την ιστορία μας, και την ατομική μας επιρροή στο αύριο μας από όσα ίσως τολμούσαμε να φανταστούμε. Με την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες από τα Ακασικά Αρχεία, πολλά μπορεί να μας αποκαλυφθούν.

 

 

Περιεχόμενο

 

Συνάντηση 1η. Εισαγωγή

     Ο υπολογιστής έχει μεταμορφώσει τον πλανήτη. Κανένα τμήμα της σύγχρονης κοινωνίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο. Ο όγκος των πληροφοριών που τώρα αποθηκεύονται στη μνήμη του υπολογιστή και διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο του διαδικτύου καθημερινά, είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστος.

     Τα Ακασικά Αρχεία ή το «Βιβλίο της Ζωής» μπορούν να εξομοιωθούν με το σύστημα υπερυπολογιστών του σύμπαντος. Όντας περισσότερο από μια δεξαμενή γεγονότων, τα Ακασικά Αρχεία περιέχουν κάθε πράξη, λέξη, συναίσθημα, σκέψη και πρόθεση που έχει συμβεί ανά πάσα στιγμή στην ιστορία του κόσμου. Τα Ακασικά αυτά Αρχεία είναι διαδραστικά. Έχουν τεράστια επιρροή στην καθημερινή μας ζωή, στις σχέσεις μας, στα συναισθήματά μας και στα συστήματα των πεποιθήσεων, καθώς και στις δυνατότητες και τις πιθανότητες που προσελκύουμε.

    

Συνάντηση 2η. Το Παρελθόν

     Σύμφωνα με τον Edgar Cayce, είναι δυνατόν οι άνθρωποι να συντονιστούν με τα Ακασικά Αρχεία με τον ίδιο τρόπο που ένα ραδιόφωνο θα μπορούσε να κατασκευαστεί για να συντονίζεται με τα ραδιοκύματα. Ένα άτομο σε συντονισμό μπορεί να «ακούσει», «να διαβάσει» και να «βιώσει» τις πληροφορίες. Τα Ακασικά Αρχεία του νοητικού κόσμου μπορούν να συγκριθούν με έναν κινηματογράφο του φυσικού κόσμου. Κάθε κινηματογραφική ταινία θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό τι είχε συμβεί στην εμπειρία ενός ανθρώπου σε οποιαδήποτε περίοδο, οποιαδήποτε στιγμή, ή ενώ βρισκόταν σε οποιοδήποτε μέρος της ιστορίας.

     Μια λογική ερώτηση θα μπορούσε να είναι: Ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός των Ακασικών Αρχείων κατ’ αρχήν; Με απλά λόγια, η απάντηση είναι να παρακολουθούν και να βοηθούν με  την προσωπική ανάπτυξη και μεταμόρφωση της κάθε ψυχής.

     Προκειμένου να κατανοήσουμε πώς ο Edgar Cayce αντιλαμβάνονταν τα Αρχεία, συζητάμε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «η Κοσμολογία του Cayce».

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός: Επαναφέροντας την Ενέργεια

 

Συνάντηση 3η. Αναγνωρίζοντας Πληροφορίες από το Δικό σου Παρελθόν

     Αφού είχε αποκτήσει τα αρχεία για το εν λόγω άτομο, ο Cayce συζητούσε τις «αστρολογικές επιρροές» που φαινόταν να έχουν  σχέση με τη ζωή του ατόμου. Μοναδικές στην προσέγγισή τους, οι αναγνώσεις του Cayce προσέφεραν μια ενδιαφέρουσα οπτική για το πώς η αστρολογία και η ψυχή συνδέονται με κάποιο τρόπο.

     Από την οπτική γωνία του Cayce, κάθε άτομο αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό αναπόσπαστο τμήμα του συνόλου. Τελικά, ο σκοπός κάθε ζωής ήταν να βιώσει εμπειρίες που θα επέτρεπαν στην ψυχή να συντονιστεί περισσότερο με τη θεϊκή της προέλευση. Το αν αυτό το ιδανικό επιτυγχάνοντας στην πραγματικότητα ή όχι ήταν ζήτημα ελεύθερης βούλησης, αλλά ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη ζωή, η ευκαιρία για την ανάπτυξη της ψυχής υπήρχε πάντα.

     Δεδομένου ότι κάθε άτομο είναι το άθροισμα όλων των προηγούμενων εμπειριών του, τμήματα αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές εμφανίζονται συχνά στην καθημερινή ζωή. Εκτός από τα όνειρα, υπάρχει πολύ δυνατή συσχέτιση μεταξύ της φαντασίας και της διαίσθησης. Ασυνήθιστες ιδέες ή σκέψεις που εμφανίζονται από το πουθενά μπορεί να είναι ακριβείς ψυχικές εντυπώσεις από τα Ακασικά Αρχεία.

     Εκτός από την παρακολούθηση των ονείρων και των αυθόρμητων φανταστικών εμπειριών, μέθοδοι απόκτησης πληροφοριών από τα Ακασικά Αρχεία σχετικά με το παρελθόν μπορεί να περιλάβουν την ύπνωση, την προσωπική ψυχική ανάγνωση, και τις προσωπικές ονειροπολήσεις.

 Οραματισμός: Η Σφαίρα Όλων των Πιθανοτήτων

 

Συνάντηση 4η. Φανταστική Ονειροπόληση Προηγούμενης Ζωής

     Αν και οποιαδήποτε ιστορική περίοδος στην ιστορία μπορεί να επιλεχθεί, η συγκεκριμένη αυτή ονειροπόληση εξερευνά την αρχαία Αίγυπτο. Θα παρακολουθήσετε εμπειρίες που ζήσατε στην Αίγυπτο στο πολύ μακρινό παρελθόν.

 

Συνάντηση 5η. Q and A – Συζήτηση

 


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου