Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ



Οι αρχαίοι ιθανεγείς λαοί πίστευαν ότι τα πάντα είχαν πνεύμα, και κατανοούσαν την σπουδαιότητα της επικοινωνίας με την δύναμη της ζωής σε όλα τα πράγματα. Για παράδειγμα, θα ζητούσαν την ευλογία από το Πνεύμα της Θάλασσας πριν από το ψάρεμα, ή θα ζητούσαν την υποστήριξη του Πνεύματος της Βροχής για τα σπαρτά τους. Τιμούσαν τα φυτά πρίν θερίσουν. Πριν το κυνήγι, οι κυνηγοί θα ευχαριστούσαν το Πνεύμα του Ελαφιού και θα ζητούσαν συγχώρεση για την ζωή που αφαιρούσαν. Αλλά στην σύγχρονη εποχή έχουμε φύγει πολύ μακριά από αυτές τις παλαιότερες δοξασίες.

Αν και οι περισσότεροι σήμερα θα παραδέχονταν ότι τα ζώα έχουν συνειδητότητα, θα δίσταζαν να παραδεχθούν ότι τα φυτά ή τα άψυχα αντικείμενα είναι το ίδιο. Οι σύγχρονοι ερευνητές έχουν κάνει πειράματα που δείχνουν ότι τα φυτά μπορούν να ανταποκρίνονται στα ενεργειακά πεδία, τις σκέψεις, και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Ο Cleve Backster, πρώην ειδικός στον πολύγραφο που εργάζονταν με την CIA, ανακάλυψε ότι τα φυτά μπορούν να ανταποκρίνονται συναισθηματικά παρόμοια με τους ανθρώπους. (Ο Backster είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης σχολής πολυγράφου στον κόσμο).
 
Συνέδεσε ηλεκτρόδια στα φύλλα Δράκαινας - φυτών εσωτερικού χώρου - και το σημαντικό είναι ότι, όπως και οι άνθρωποι, τα φυτά αντέδρασαν σε ορισμένα ερεθίσματα. Για παράδειγμα, όταν σκέφτηκε να κάψει ένα φύλλο με σπίρτο, παρήχθησαν ηλεκτρονικές αντιδράσεις στα φυτά. (Δεν χρειάστηκε κάν να το κάνει στην πραγματικότητα).
 
Οι επιστήμονες τώρα μόλις αρχίζουν να εξερευνούν την βιο-επικοινωνία και έχουν δείξει ότι μονοκύτταροι οργανισμοί έχουν ένα είδος συνειδητότητας. Aλλά, το γεγονός ότι η επιστήμη δεν το έχει επικυρώσει, δεν σημαίνει ότι τα βουνά, τα σύννεφα, τα ποτάμια, και οι πέτρες δεν έχουν επίσης κάποιο είδος συνειδητότητας. Οι πρόγονοι μας (και ακόμα και κάποιοι σύγχρονοι ερευνητές) έχουν κατανοήσει ότι όλοι συνδεόμαστε, ότι τα πάντα είναι ζωντανά με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, και ότι αν επικοινωνήσουμε με την ζωντανή συνειδητότητα μέσα στην τροφή μας, η δύναμη της ζωής της θα μας υποστηρίξει. (Ακόμα και αν έχει κοπεί, θεριστεί, ή μαζευτεί και δεν φαίνεται να είναι "ζωντανή", ακόμη υπάρχει δύναμη ζωής μέσα της). Στον βαθμό που το γνωρίζουμε αυτό... και τιμούμε το πνεύμα που ζει μέσα σε όλα τα πράγματα... η τροφή μας δημιουργεί μια ισχυρή αλχημεία μέσα στο σώμα μας και επεκτείνει την συνειδητότητα μας.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου