Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΥΓΕΥΣΤΗ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΑΣ



Με απλά λόγια, η τροφή είναι πολύ περισσότερο από, απλά, τροφή. Μάς εκπλήσσει, αλλά είναι αλήθεια: μπορείς πραγματικά να οδηγηθείς σε μια διαφωτισμένη ζωή τρώγοντας!! Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας ένα πνευματικό μονοπάτι, συχνά ανατρέχουμε σε διαλογισμό, γιόγκα, νηστεία, ύμνους, ή προσευχές. Συνήθως δεν θεωρούμε τα καθημερινά γεύματα μας σαν πιθανή είσοδο σε μια μυστικιστική αλλαγή. Παρόλα αυτά, η τροφή που τρώμε και η προσέγγιση μας σε αυτήν μπορεί να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς δρόμους στην πνευματική ανανέωση. Θα μάθουμε πώς η τροφή απορροφά και διαβιβάζει την συνειδητότητα... και πώς οι λεπτές ενέργειες στα γεύματα μπορούν να επηρεάσουν βαθιά ολόκληρη την ζωή μας.
 
Όταν αφιερώνετε χρόνο για να συντονιστείτε και να συνδεθείτε με την απέραντη σειρά ενεργειακών πεδίων που υπάρχουν μέσα στο γεύμα σας, κάτι μαγικό συμβαίνει. Ξαφνικά δεν περιορίζεστε πλέον από την ταυτότητα σας και το φυσικό σώμα σας. Αποκτάτε την επίγνωση ότι δεν είστε χώρια από το σύμπαν. Κάθε τροφή που καταναλώνετε μπορεί να είναι το κλειδί που ανοίγει πόρτες αντίληψης και σύνδεσης. 

Kαθώς συντονίζετε την συνειδητότητα σας για να συγχωνευθεί με την ενέργεια ενός μάνγκο που φύτρωσε στην Χαβάη, για παράδειγμα, θα εισπνεύσετε το φώς του ήλιου και την αύρα του ωκεανού. Με κάθε μπουκιά, μπορείτε να νοιώσετε πολύ κοντά με τις υγρές τροπικές βροχές και να νοιώσετε ότι δένεστε από το κόκκινο, πλούσιο σε σίδηρο έδαφος όπου μεγάλωσαν οι ρίζες του δέντρου. Με το να γίνεστε ένα με την συνειδητότητα του μάνγκο, επεκτείνετε την "αίσθηση του εαυτού" σας πέρα από τα όρια του χρόνου και του χώρου και συμπεριλαμβάνετε όχι μόνον το περιορισμένο περιβάλλον σας (του διαμερίσματος σας, για παράδειγμα), και επίσης αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να γίνετε ένας πολίτης του κόσμου, συνδεδεμένος με ολόκληρο το σύμπαν.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
"Όσον αφορά την ύλη, έχουμε κάνει όλοι λάθος.
Αυτό που ονομάσαμε ύλη είναι ενέργεια,
της οποίας η δόνηση έχει τόσο χαμηλώσει
ώστε να γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις.
Δεν υπάρχει ύλη"  - ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

Η επαφή με την ιερή δύναμη της τροφής σας αρχίζει με την κατανόηση της φύσης του σύμπαντος. Όταν ο Αϊνστάϊν είπε ότι δεν υπάρχει ύλη... μόνον η δόνηση της ενέργειας... καθρέπτιζε τα συναισθήματα των μυστών και των σαμάνων μέσω των αιώνων, που λένε ότι ο κόσμος γύρω μας αποτελείται από ενεργειακά πεδία που δονούνται και πάλλονται. Και από μυστικιστική και από επιστημονική οπτική γωνία, τα πάντα αποτελούνται από ενέργεια. Ο διάσημος εφευρέτης που επινόησε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, Νίκολα Τέσλα, είπε: αν θέλεις να βρεις τα μυστικά του σύμπαντος, σκέψου με όρους ενέργειας, συχνότητας και δόνησης".
 
Η τροφή σας στην πραγματικότητα αποτελείται από κυματιστά ενεργειακά πεδία που μπορούν να επηρεάσουν εμφανώς την ζωή σας. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το φυσικό τους σώμα είναι μια στατική βιολογική οντότητα. Στην πραγματικότητα, το σώμα σας είναι ένα δονούμενο, ευφυές πεδίο ενέργειας που συνεχώς αλλάζει και ανανεώνει τον εαυτό του. Όταν οι βιώσιμες ενέργειες των τροφίμων σας διασυνδέονται με τις ενεργειακές ροές της σωματικής σας μορφής, σας επιτρέπεται να ανέβετε σε υψηλότερο επίπεδο πνευματικής συχνότητας. (Αλλά μόνον αν κατανοείτε πως να συντονιστείτε με εκείνα τα πεδία. Αυτή είναι μία από τις μυστικές συνταγές για να απολαμβάνετε την ζωή σας).
 
Όχι μόνον η τροφή σας αποτελείται από "ενέργεια, συχνότητα, και δόνηση", αλλά η ενέργεια της είναι συνεχώς σε κίνηση. Κάτω από την επιφάνεια εκείνου του κόκκινου μήλου πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας η της βουτυρωμένης φέτας ψωμιού του πρωινού σας στο τραπέζι υπάρχει ένας ποταμός από δυνατά ενεργειακά πεδία που παίρνουν μορφή, διαλύονται, και συγχωνεύονται άλλη μια φορά. Όλη η ζωή είναι ενέργεια, και κάθε στιγμή βυθιζόμαστε σε έναν μεγάλο ωκεανό από την ενέργεια αυτή. Συνεχώς υποχωρεί και ρέει στα μεταβαλλόμενα ρεύματα που πάλλονται στον χρόνο και στον χώρο. Με κάθε μπουκιά τροφής που τρώτε, υπάρχει μία άπειρη, αλλά οργανωμένη, διαχρονική κοσμική σειρά κυμάτων παλλόμενων ηλεκτρονίων που κινείται σπειροειδώς μέσα και έξω από την ύπαρξη, και η οποία έχει ένα αποτέλεσμα στο σώμα και την ζωή σας. Σταδιακά, θα μάθετε πώς να συντονίζεστε με αυτές τις ροές ενέργειας στην τροφή σας ώστε να αξιοποιήσετε την δύναμη της για κάθε πλευρά της ύπαρξης σας.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου