Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



Αν θέλετε να θεωρείστε ένα Μύστης Chef αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλαβαίνετε όχι μόνον την έμφυτη ενέργεια που στροβιλίζεται μέσα στο φαγητό σας και την δύναμη των πεποιθήσεων σας σχετικά με το τι τρώτε, αλλά καταλαβαίνετε επίσης την δύναμη του παρελθόντος στις τάσεις της διατροφής σας. Αναγνωρίζετε ότι δυνατές αναμνήσεις που αφορούν όχι μόνον το σήμερα αλλά ακόμα και το μακρινό παρελθόν μπορούν να ενεργοποιηθούν από συγκεκριμένες τροφές. Γνωρίζετε ότι όταν αντιδράτε έντονα σε ένα συγκεκριμένο φαγητό, αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή το φαγητό αυτό σας συνδέει με έναν διαφορετικό χρόνο και τόπο. Οι τροφές που αγαπάτε, απεχθάνεστε, ακόμα και αυτές στις οποίες είστε αλλεργικός/ή μπορεί να είναι ο δρόμος για να ανακαλύψετε κρυμμένες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν σας, τις προηγούμενες ενσαρκώσεις σας, ή ακόμα και την ιστορία των προγόνων σας. Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ του φαγητού και του μακρινού παρελθόντος σας μπορεί να είναι ταυτόχρονα κάτι θεραπευτικό και ενδυναμωτικό.
 
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και της Τζέννιφερ, η οποία μεγάλωσε σε μια μεσαίας κοινωνικής τάξης οικογένεια στα Μεσοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η οποία ποτέ δεν ένοιωσε άνετα εκεί. Όταν ήταν έξη χρονών, έφαγε Κινέζικο φαγητό για πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που δοκίμασε Πάπια Πεκίνου ήταν για αυτήν σαν να επέστρεψε σπίτι της. από τότε, δεν έχανε ευκαιρία να ζητάει από την οικογένεια της Κινέζικο φαγητό. Αργότερα, σαν νεαρή ενήλικη, δοκίμασε αυθεντική Κινέζικη κουζίνα για πρώτη φορά, και άρχισε να κατακλύζεται από ζωντανές αναμνήσεις από μια προηγούμενη ζωή στην Κίνα. Σύντομα κατάλαβε ότι η Αμερικανοποιημένη Κινέζικη κουζίνα που αγαπούσε όταν ήταν παιδί στην πραγματικότητα ήταν ένα υποκατάστατο των φαγητών που έτρωγε κατά την Δυναστεία των Μίνγκ σε μια προηγούμενη ζωή. Με κάθε μπουκιά, κατακλύζονταν με αναμνήσεις της ευτυχισμένη ζωής της στην Κίνα. Η εμπειρία αυτή ήταν καταλυτική για την Τζέννιφερ και της έδωσε την δυνατότητα να έχει μια πιο πλήρη εικόνα του εαυτού της.
 
Η έννοια της μετενσάρκωσης είναι μαζί μας πριν από την καταγραμμένη ιστορία. Είναι η πεποίθηση ότι είμαστε φτιαγμένοι από ένα φυσικό σώμα και ένα άϋλο πνεύμα, και ότι είναι αυτό το άϋλο μέρος που επιβιώνει του θανάτου για να ξαναγεννηθεί σε ένα άλλο σώμα. Μια καινούργια ταυτότητα αναπτύσσεται σε κάθε ζωή, παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα πνευματικό μέρος της ύπαρξης το οποίο παραμένει σταθερό σε όλες της ζωές. Οι προηγούμενες ζωές σας μπορεί να έχουν μια βαθιά επιρροή στην σχέση σας με το φαγητό. Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι σε μια περασμένη ζωή ζήσατε στην φτώχεια και πεθάνατε από την πείνα. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι, σαν αποτέλεσμα, στην παρούσα ζωή σας τρώτε υπερβολικά ή ότι μονίμως φοβάστε ότι δεν υπάρχει αρκετό φαγητό. Μια τέτοια προηγούμενη ζωή θα μπορούσε επίσης να βρίσκεται πίσω από μια διατροφική διαταραχή κατά την οποία λιμοκτονείτε.
 
Με διάφορους τρόπους, οι αποφάσεις που πήρατε στο μακρινό παρελθόν σας ελέγχουν την τρέχουσα ζωή σας. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γνώση σας για μια συγκεκριμένη προηγούμενη ζωή, για να δουλέψετε τα σημερινά σας προβλήματα που σχετίζονται με την διατροφή και την υγεία, κυρίως ψυχαναγκασμούς και φοβίες γύρω από το φαγητό. Ίσως χρειάστηκε να ζήσετε με σισίτιο σε μια περασμένη ζωή και έτσι σε αυτήν εδώ, βρίσκετε τον εαυτό σας να αποθηκεύει φαγητό. Ή ίσως, σε μιαν άλλη ζωή, ήσασταν ένας πιστός Ινδουιστής, και έτσι σε αυτήν εδώ έχετε μιαν ολοφάνερα ανεξήγητη αποστροφή στο να τρώτε μοσχάρι, ακόμα και αν έχετε μεγαλώσει σε φάρμα με ζώα.
 
Όταν ανακαλύπτετε προηγούμενες ζωές, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι εμπειρίες από τις προηγούμενες ζωές σας δεν δημιουργούν απαραίτητα και προβλήματα που συνεχίζονται - είναι οι αντιδράσεις σας στις εμπειρίες αυτές που μπορεί να έχουν αποτελέσματα που διαρκούν για πολλές ζωές. Για παράδειγμα, αν φάγατε δηλητηριασμένη τροφή σε μια προηγούμενη ζωή, αυτό δεν σας μπλοκάρει απαραίτητα με κάποιο τρόπο σε σχέση με το φαγητό στην παρούσα ζωή σας. Αν και αν ορκιστήκατε ότι δεν θα ξαναφάτε ποτέ κάτι που δεν έχετε ετοιμάσει εσείς οι ίδιοι, τότε είναι πιθανόν σε αυτήν την ζωή να έχετε θέματα σχετικά με το ποιος μαγειρεύει το φαγητό σας. Είναι δυνατόν, πάντως, να γυρίσετε πίσω στον χρόνο και να αλλάξετε το νόημα ενός γεγονότος ή, ακόμα και να αλλάξετε την ανάμνηση του, και έτσι να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα ντόμινο στον χρόνο και χώρο το οποίο θα αλλάξει την παρούσα ζωή σας.
 
Ένας από τους τρόπους για να ανακαλύψετε τις προηγούμενες ζωές που μπορεί να σας επηρεάζουν είναι να κάνετε μια αναδρομή σε προηγούμενη ζωή, αλλά ένας άλλος τρόπος είναι να ψάξετε για ενδείξεις.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, "The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου