Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΙΧΗΌλη μας την ζωή, μαθαίνουμε να κτίζουμε τοίχους. Σκληρές ή τραυματικές εμπειρίες και πικρόχολοι άνθρωποι μας διδάσκουν να το κάνουμε αυτό ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Με κάποιους τρόπους, αυτό είναι πραγματικά ωφέλιμο. Προστατεύουμε τον εαυτό μας από το να πληγωθούμε, αλλά με πολλούς τρόπους, αυτό που κάνουμε είναι να βλάπτουμε τον εαυτό μας αφήνοντας έξω καλούς ανθρώπους.
Μερικές φορές που έγινα πιο δυνατός σαν άνθρωπος είναι όταν αποφάσισα να είμαι ταπεινωτικά ευάλωτος. Ο Sigmund Freud είπε κάποτε: "Από τις αδυναμίες σου θα προκύψει η δύναμη σου".
 
Είναι ενάντια σε ό,τι μάθαμε κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αλλά το να επιλέγεις να κρατάς την καρδιά σου κλειστή σε ανθρώπους που έχουν αποδειχτεί ότι σου είναι πιστοί απλά θα σε κάνει να αισθάνεσαι μόνος και πληγωμένος. Μόνον όταν εκτεθούμε στους πιο μεγάλους φόβους και τις πιο βαθιές ανασφάλειες μας μπορούμε να βρούμε την γιατρειά. Αυτή είναι μια από εκείνες τις στιγμές που μπορούμε να πούμε "Και εσύ; Νόμιζα ότι είμαι ο μόνος".

(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου