Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ



Χωρίς αμφιβολία έχετε ακούσει την φράση "Η σιωπή είναι χρυσός". Παρόλα αυτά, σε αυτήν την μοντέρνα εποχή, η εκτίμηση της εμπειρίας ενός ήσυχου νου δεν συνάδει με την συνείδηση του κόσμου μας. Σαν επαγγελματίας θεραπεύτρια και life coach που έχω αφιερωθεί στην θεραπεία και στην αλλαγή, έχω μάθει ότι η αξία του διαλογισμού σαν εργαλείο για να σιωπήσουμε το μυαλό είναι ανυπολόγιστη.
 
Το μήνυμα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάβει από πολύ νωρίς είναι ότι ένα ενεργό μυαλό είναι ένα πολύτιμο μυαλό. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε τις ικανότητες ενός αφυπνισμένου και δημιουργικού νου για να λειτουργήσουμε, να δημιουργήσουμε, να καταφέρουμε πράγματα και να απολαύσουμε την ζωή. Την ίδια στιγμή, η αξία ενός ήσυχου νου είναι πολύ μεγάλη, αν και λιγότερο συχνά αναγνωρίζεται ή εκτιμάται. Όταν οι σκέψεις και οι θορυβώδης φλυαρία του μυαλού σταματούν, έχουμε πρόσβαση σε βαθύτερα επίπεδα επίγνωσης. Και όταν μπορούμε να συνδυάσουμε αυτές τις δύο δεξιότητες - τον ενεργό νου που μας επιτρέπει να εξερευνούμε τον κόσμο της μορφής και των φαινομένων και τον ήσυχο νου που φέρνει διαύγεια και ισορροπία στην επίγνωση μας - βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση να αποφασίσουμε για το πως θα χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια μας και να κάνουμε τις πιό επαναστατικές επιλογές που θα εξυπηρετήσουν εμάς, την ανθρωπότητα, και τον πλανήτη.

Διαθέτοντας κάθε μέρα χρόνο για να στραφούμε προς τα μέσα και να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πεδίο της πλήρους επίγνωσης μας μεταφέρει από την δραστηριότητα στην σιωπή, από την ατομικότητα στην συμπαντικότητα, και από το προσωπικό στο συμπαντικό. Ο διαλογισμός μοιάζει με μπάνιο για το νου. Επιτρέπει στο μυαλό μας να είναι καθαρό και ανανεωμένο και να βλέπει την ίδια εμπειρία από μια ελαφρά διαφορετική οπτική γωνία. Αυτή η αλλαγή διευρύνει την ικανότητα μας για ευτυχία, ευημερία, αγάπη και δημιουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου