Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

5 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘA ANAΠΤΥΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ



1. Επίγνωση της Συγχρονικότητας
2. Διαισθητική Καθοδήγηση
3. Καρμικός Σχεδιασμός
4. Η Δύναμη της Προσευχής
5. Η Απόλυτη Αίσθηση της Ειρήνης και της Ευημερίας

Όταν μιλώ για "Πνευματικότητα", δεν αναφέρομαι στην απόφαση να "πιστεύουμε" στον Θεό ή όχι. Και σίγουρα, όχι σε κάποια παλιά εικόνα ενός άντρα με γένια που κάθεται σε έναν θρόνο στον ουρανό (μια εικόνα που οι σκεπτικιστές αρέσκονται να υποτιμούν).
 
Αναφέρομαι σε μια απτή δύναμη αγάπης μέσα μας, που χωρίς αμφιβολία αισθανόμαστε να είναι Πνευματική και που διευρύνει το μυαλό μας με έναν πολύ πραγματικό τρόπο. Διεγείρει μια υψηλότερης λειτουργίας νοημοσύνη, μια πιο ακριβή και διαισθητική καθοδήγηση, και μια διαύγεια του νου, όσον αφορά "κάτι" που θέλουμε πάνω από όλα να κάνουμε στην ζωή μας.
 
Αυτές οι εμπειρίες συμβαίνουν σταθερά στους ανθρώπους και βρίσκονται σε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες. Συνολικά, αποτελούν την πιο δυνατή απόδειξη ότι η Πνευματικότητα δεν είναι μόνον πραγματική, αλλά και υπερβολικά ωφέλιμη.
 
Είμαστε εγκεφαλικά "καλωδιωμένοι" να παρακολουθούμε και να παίρνουμε τις Πνευματικές εμπειρίες στα σοβαρά. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη επιστημονική προκατάληψη εναντίον της πνευματικότητας, πέραν του υγιούς σκεπτικισμού. Όταν το παρατηρήσουμε, η πνευματική διάσταση είναι κάτι που ενστερνιζόμαστε αυτόματα στον τρόπο που ο νους μας επεκτείνεται. Επί πλέον, οι άνθρωποι παντού έχουν αυτές τις εμπειρίες, παρόλο τον σκεπτικισμό.
 
Το κλειδί βρίσκεται στο να μείνουμε σε επαφή με την κοινή Διαίσθηση που όλοι αρχίζουμε να νοιώθουμε μέχρι την αρχή της ενηλικίωσης: η ύπαρξη δεν θεωρείται να είναι τόσο δύσκολη. Δεν υποτίθεται ότι πρέπει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και τα αδιέξοδα που σταθερά αντιμετωπίζουμε. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μια καθημερινή, γεμάτη συγκρούσεις, τυχαία ζωή - συχνά βγάζοντας τα πέρα με την ανία και το άγχος με κάποια κατασταλτική απόσπαση της προσοχής ή με κάποια εξάρτηση.
 
Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο! Και, υπάρχει! Για να έχουμε αυτήν την επιβεβαιωτική εμπειρία, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε σε αυτό το αίσθημα του "περισσότερο" όσο περισσότερο μπορούμε. Να επιβραδύνουμε αρκετά ώστε να παρατηρήσουμε την ζωή μας πολύ έντονα, και να θυμηθούμε την αρχαία παροιμία που προηγείται της Αγίας Γραφής, "Ψάξε ειλικρινά, και οι πόρτες της αντίληψης θα ανοίξουν για σένα".


EΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην πραγματική αναζήτηση της Πνευματικότητας, η πρώτη εμπειρία που συχνά διαπιστώνει κάποιος είναι η ανάπτυξη "μυστήριων συμπτώσεων". Αυτό το πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ονομάστηκε "Συγχρονικότητα" από τον γνωστό ψυχολόγο του 20ου αιώνα, Carl Jung. Ορίζεται σαν "η εμπειρία γεγονότων με νόημα στην ζωή κάποιου, τα οποίο είναι τόσο επίκαιρα στην εμφάνιση, που κάποιος νοιώθει ότι το χέρι της μοίρας ή του πεπρωμένου εμπλέκεται".

Η Συγχρονικότητα συνήθως συμβαίνει όταν έχουμε μια σκέψη ή ένα όραμα για κάποιο νέα κατεύθυνση που θα μπορούσαμε να πάρουμε στην ζωή μας. Ίσως πρόκειται για μια αλλαγή στην εργασία, την ανάγκη να αρχίσουμε ή να βγούμε από μία σχέση, ή απλά να λύσουμε κάποιου είδους πρόβλημα. Τότε, λίγο αργότερα, συναντούμε κάποιον, βλέπουμε κάτι στον υπολογιστή, ή παρατηρούμε μια ιστορία σε ένα περιοδικό που με παράξενο τρόπο μας δίνει τις ακριβείς πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.

Αυτό που κάνει αυτήν την συγκυρία τόσο εντυπωσιακή, είναι ότι φαίνεται να έχει τόσο νόημα και να είναι τόσο απίθανο να έχει συμβεί απλά συμπτωματικά. Παίρνουμε μια αίσθηση ενέργειας και ενθουσιασμού που δείχνουν ότι είναι κάτι σημαντικό στην ζωή μας, ενώ τα γεγονότα εξελίσσονται.

Προκύπτει η ερώτηση, φυσικά, σχετικά με το τι κάνουμε με αυτές τις σημαντικές στιγμές. Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συνηθισμένα περιστατικά γύρω από τα οποία ο νους μας έχει την τάση να οργανώνει τις επιθυμίες μας. Αυτή η άποψη δεν ακούγεται αληθινή σε επίπεδο προσωπικής εμπειρίας. Από την στιγμή που μάθουμε να ερευνούμε αυτές τις στιγμές πλήρως και να καλλιεργούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζουν, η μία Συγχρονικότητα ακολουθεί την άλλη. Έτσι, μας δίνεται μια πραγματική αίσθηση ότι κάποια δύναμη ανοίγει πόρτες στο μονοπάτι του πεπρωμένου.

Οι βιογραφίες ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά είναι γεμάτες από συμπτώσεις που έχουν νόημα. Οι ιστορίες τους εξηγούν πώς ακολούθησαν τα όνειρα τους με αποφασιστικότητα, και οδηγήθηκαν στον αληθινό σκοπό τους. Οι σκεπτικιστές έχουν δίκιο που μας συμβουλεύουν να μην αφήνουμε την φαντασία μας να μας επιβάλλεται και να ακολουθούμε βασικούς κανόνες της λογικής. Παρ' όλα αυτά, κάνουν πολύ κακό όταν μας βεβαιώνουν ότι αυτού του είδους οι αντιλήψεις είναι απλά υπόθεση καλότυχων περιστάσεων, τύχης, ή απλής σύμπτωσης.

Βοηθάει να γνωρίζουμε ότι ο επιστημονικός σκεπτικισμός, όσον αφορά αυτό το θέμα, έχει αποτελέσει διαρκή προκατάληψη από τους περισσότερους επιστήμονες. Υποστηρίζουν ότι η Συγχρονικότητα δεν μπορεί να συμβαίνει εφόσον η προϋπόθεση είναι ότι ζούμε σε ένα νεκρό και χωρίς νόημα σύμπαν, στο οποίο εκ των πραγμάτων, τέτοιου είδους βοήθεια δεν είναι δυνατή. Η προτίμηση τους είναι πολύ ειρωνική αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η ιστορία της επιστήμης είναι γεμάτη με Συγχρονιστικές ανακαλύψεις σε κάθε σημείο. Επί πλέον, με το να κρατούν σταθερά μια σκεπτικιστική στάση, παραβαίνουν έναν από τους σημαντικούς κανόντες της επιστήμης: μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, και περίμενε να πάρεις αποφάσεις έως ότου δεις αν ένα συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πραγματικό ή όχι.

Από την στιγμή που αποκαλυφθεί, η Συγχρονιστική εμπειρία καταρρίπτει ολοσχερώς την άποψη ενός χωρίς νόημα σύμπαντος. Στην πραγματικότητα, ζούμε σε ένα Πνευματικά δυναμικό κόσμο. Έναν κόσμο που ζωντανεύει με μια συνολική, υψηλότερη νοημοσύνη που αγγίζει την ζωή μας. Από την στιγμή που παρατηρήσουμε την Συγχρονικότητα, και συνεχίσουμε να ψάχνουμε, σύντομα αναγνωρίζουμε και άλλη εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε σταθερά από μια εξ ίσου μυστηριώδη αίσθηση "γνώσης".


ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Εδώ θα αναφερθώ στο φαινόμενο της Διαισθητικής Καθοδήγησης. Όπως αναφέρθηκε στο γενικευμένο παράδειγμα της Συγχρονικότητας, όλοι μας μπορούμε να έχουμε κάποιες σκέψεις που μας κατευθύνουν στα σωστά μέρη ώστε να έχουμε Συγχρονιστικές ευκαιρίες. Αναφέρομαι σε εκείνες τις ιδέες που απλά "ξεπετάγονται στο μυαλό μας", όπως εικόνες ή φαντασιώσεις του εαυτού μας να κάνουμε κάτι. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βιώνουν την διαίσθηση περισσότερο σαν "ενστικτώδες συναίσθημα" που έχει την ιδιότητα να μας "σπρώχνει" να κάνουμε κάτι και να ενεργήσουμε.
 
Αυτές οι προτροπές μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν από τις γενικές σκέψεις φόβου ή τους εξαρτητικούς καταναγκασμούς. Γενικά, καλό είναι να διαχωριστούν από τις "υπολογιστικές σκέψεις", εκείνες με τις οποίες μιλάμε στον εαυτό μας μέσα στο κεφάλι μας σχετικά με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σε κάποιον άλλον για την ζωή μας. Αυτό το είδος των σκέψεων δεν είναι διαισθήσεις.
 
Η πρωταρχική διαφορά είναι ότι αυτές διαισθητικές παρορμήσεις ή αισθήσεις απλά ξαφνικά "μας έρχονται στο μυαλό". Φτάνουν μέσα στο μυαλό μας με ένα γεμάτο ενέργεια συναίσθημα έμπνευσης. Αυτή η διαφορά είναι αποφασιστική στο να αποκτήσουμε απόλυτη επίγνωση αυτού του φαινομένου. Είναι δελεαστικό να διεκδικούμε κάθε ιδέα που περνάει από το μυαλό μας λες και εμείς, με την σοφία μας, την επινοήσαμε. Αν παρατηρήσουμε με ειλικρίνεια θα διακρίνουμε κάτι άλλο. 

Στην πραγματικότητα, οι διαισθήσεις δίνονται στον συνειδητό νου μας από κάποια καθοδηγητική, υψηλότερη νοημοσύνη η οποία συμπληρώνει τις σκέψεις του εγώ μας. Φυσικά, από την στιγμή που γίνει αντιληπτή, η δράση που υποδεικνύεται από την διαίσθηση θα πρέπει να υπολογιστεί και να διερευνηθεί με την λογική.
 
Πως ξέρουμε με σιγουριά ποιές σκέψεις είναι αληθινές διαισθήσεις; Μια τεχνική είναι να ρωτήσουμε, "Γιατί μου ήρθε αυτή η σκέψη τώρα;" Αυτή η προσέγγιση είναι θεμελιώδης, γιατί πολύ συχνά οι διαισθήσεις δεν συμβαίνουν πάντα την κατάλληλη στιγμή. Kαλό είναι να αποφεύγουμε να απορρίψουμε τέτοιες χρήσιμες παρατηρήσεις απλά επειδή κάνουμε κάτι άλλο.
 
Όλοι μας έχουμε διαισθήσεις, αλλά πρέπει να ενεργούμε γρήγορα, να τις διερευνούμε διεξοδικά, και να δρούμε έγκαιρα. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι να πάρουμε την σκέψη στα σοβαρά και να ακολουθήσουμε αυτό που μας υποδεικνύει, μέσα σε λογικά πλαίσια. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μας ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι για να ακολουθήσουμε το πεπρωμένο μας, βρίσκουμε επίσης και καθημερινές λύσεις σε προβλήματα, πράγμα που κάνει την ζωή μας ευκολότερη.
 
Από την στιγμή που καλλιεργήσετε την συνήθεια να παρατηρείτε και να ακολουθείτε την διαισθητική καθοδήγηση, η ζωή σας θα αλλάξει για πάντα. Οι διαισθήσεις σας θα γίνουν βαθύτερες, φέρνοντας σας περισσότερη γνώση για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, και πώς να ευθυγραμμιστείτε με αυτό.
                                                            
                                                                ΚΑΡΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

Μιά από τις πιό εντυπωσιακές Πνευματικές πραγματικότητας είναι ότι μπορούμε να κατανοσήσουμε, και μετά να αποδείξουμε τον Καρμικό Σχεδιασμό - την ιδέα ότι "ό,τι δίνουμε παίρνουμε" - στην ζωή μας. Δεν πρόκειται για μιαν καινούργια ιδέα σύμφωνα με την οποία ο κόσμος μπορεί να κυβερνηθεί από κρυφούς νόμους του κάρμα. Αλλά, όπως και άλλες πνευματικές εμπειρίες, είναι μια πραγματικότητα που είναι δύσκολο να πιστέψουμε και να δεχθούμε απλά και μόνον με την πίστη. Η υλιστική επιστήμη μας, μας λέει ότι ο κόσμος είναι χωρίς νόημα και τυφλός, επομένως μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, εφ'όσον μπορούμε να το κρατήσουμε κρυφό.
 

Δεν προσπαθώ να πείσω ότι η ύπαρξη του κάρμα, η οποία φέρνει συνέπειες (κρυφές ή όχι), μπορεί να αποδειχθεί απλά και μόνον με το να παρατηρούμε την ζωή μας. Γιατί άλλωστε να διαταράξουμε την βολική άγνοια μας; Γιατί όταν στόχος είναι να ζήσουμε την καλύτερη, πιό καλότυχη και πιό γεμάτη ζωή είναι δυνατόν, τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει σημασία να αξιολογήσουμε ποιές συμπεριφορές και στάσεις το καρμικό σχέδιο μπορεί να υποστηρίζει και εκείνες που αποθαρρύνει. Από την στιγμή που αρχίζουμε να ψάχνουμε, συνήθως δεν αργούμε να ανακαλύψουμε.
 

Πρώτον, το σχέδιο θα αποκαλύψει ότι το σύμπαν έχει στηθεί σαν μια Πνευματική πλατφόρμα για την ανθρώπινη ανάπτυξη και εξέλιξη, (κάτι που νομίζω ότι κι εσείς θα επιβεβαιώσετε). Για εκατομμύρια χρόνια, αυτή η εξέλιξη μας ώθησε από την άγνοια προς την γνώση όσον αφορά την πραγματική ανθρώπινη υπόσταση μας. Και όλα αυτά προς την κατεύθυνση του απόλυτου στόχου του: την πλήρη Πνευματική επίγνωση και εσωτερική σύνδεση με την θεία πηγή των πάντων.
 

Η κάθε γεννιά έχει, με τον δικό της τρόπο, συμβάλει χωρίς συντονισμό προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της πορείας μας προς την ενότητα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κατανοήσουμε προς το μεταφυσικό πρόγραμμα έχει λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, και πως λειτουργεί αυτήν την στιγμή. Μπορούμε από αυτό το σημείο να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την γνώση για να κινηθούμε περισσότερο σύμφωνα με αυτό το Καρμικό Σχέδιο.Ως εκ τούτου, μπορούμε να εμπλακούμε στην Πνευματική μεταμόρφωση πιό συνειδητά, καθώς επίσης και έχοντας μια καλύτερη ζωή.
 

Έχω την αίσθηση ότι θα ανακαλύψετε ότι αυτό το σχέδιο λειτουργεί με τρόπο που να
εξασφαλίζουμε καλό κάρμα και ότι καλό μπορεί να κερδίσουμε από αυτό (βασική καλή τύχη, οικονομική άνεση, πνευματική νοημοσύνη, κλπ). Προκύπτει όταν βοηθούμε τους άλλους, αλλά με αυτό δεν εννοώ ενεργόντας χωρίς υπευθυνότητα και με σπατάλη, ή στηρίζοντας κακές συνήθειες. Εννοώ ότι συνεχώς ενεργούμε με τρόπους που με ειληκρίνεια πιστεύουμε ότι υπηρετούν το καλό τών άλλων ανθρώπων. Και αυτό το κάνουμε λέγοντας τους την καλύτερη αλήθεια ή την διαίσθηση που έχουμε να προσφέρουμε, ακόμα και αν πρόκειται για μια σκληρή αλήθεια. Και γενικά, με το να ζούμε την ζωή μας σαν το αποτέλεσμα που έχουμε στους άλλους είναι να τους οδογήσουμε στο να λειτουργούν ακριβώς όπως και εμείς.
 

Πώς είναι αυτό δυνατόν; Με έναν πολύ πραγματικό τρόπο, λειτουργούμε να παράδειγμα για τους άλλους, ακριβώς όπως στην παιδική ηλικία που τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους. Αυτή η διαδικασία δεν σταματάει με την ενηλικίωση. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι λειτουργούμε σαν παράδειγμα για τους άλλους και έτσι να συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό σημαίνει ότι δεν συμπεριφερόμαστε έχοντας στο μυαλό μας το καλύτερο των άλλων ανθρώπων. 

Ανάλογης σημασίας, είναι το συγκεκριμένο Συγχρονιστικό μήνυμα που θα μπορούσαμε να έχουμε για κάποιον άλλον. Η ιδέα είναι να ακούμε διαισθητικά μέχρι να έχουμε μια άποψη για κάτι που μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε, και αυτό θα φέρει μια σύμπτωση με νόημα για κάποιον άλλον. Θημηθείτε ότι η Διαισθητική μας ικανότητα είνει εκεί για να μας δώσει πληροφορίες από μια υψηλότερη νοημοσύνη μέσα μας. Οι πληροφορίες δεν είναι μόνον για μας, είναι και για τους άλλους. Έτσι, μπορεί να έχουμε την εμπειρία ότι μας δίνεται μια συγκεκριμένη αλήθεια, ή κάποια γνώση, η οποία ως εκ θαύματος θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον.
 

Για το άλλο άτομο, αυτές οι στιγμές μοιάζουν σαν κάθε άλλη τυπική Συγχρονικότητα. Η οποία έρχεται στην ζωή τους ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, σε μια μοιραία στιγμή. Πιστεύει ότι είναι στον σωστό δρόμο, και σημειώνει πρόοδο σε κάτι που αισθάνεται σαν ένα μοιραίο ταξίδι ζωής. Για αυτήν την συνειδητή προσπάθεια, ανταμοιβόμαστε καρμικά με συγκεκριμένο τρόπο. Όταν ενεργούμε έχοντας σαν βάση μόνον το καλύτερο για τους άλλους και αγωνιζόμαστε να είμαστε για αυτούς μια 

Συγχρονικότητα, αρχίζουμε να νοιώθουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο για μας. Από το εδώ, αρχίζουμε να έχουμε πιό συχνά Συγχρονιστικές εμπειρίες εμείς οι ίδιοι! Ο καρμικός ενεργοποιητής φαίνεται να είναι "τα όμοια έλκονται", δείχνοντας μας ότι αν βοηθούμε τους άλλους, εμείς, με την σειρά μας, φέρνουμε περισσότερους ανθρώπους στην ζωή μας που μας βοηθούν!
 

Δεν προσπαθώ να πω ότι οποιαδήποτε δυσκολία έρχεται στην ζωή μας εξ αιτίας μια καρμικής ανταπόκρισης. Του κάθε ενός από εμάς οι εμπειρίες δείχνουν ότι μερικά γεγονότα είναι αποτέλεσμα των ατελειών που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο σε αυτόν τον κόσμο, και όχι απαραίτητα εξ αιτίας κακού κάρμα από την πλευρά μας.
 

Απλά ατυχήματα συμβαίνουν επίσης. Αν και, καθώς εναρμονιζόμαστε με αυτό το σχέδιο και εξελίσσουμε την διαισθητική μας νοημοσύνη, πιστεύω ότι ανακαλύπτουμε επίσης ότι μας δίνονται τρόποι να αποφύγουμε ακόμα και αυτά τα συγκεκριμένα γεγονότα. Μπορούμε να διακρίνουμε ότι κάποιες διαισθήσεις είναι, στην πραγματικότητα, προαισθήσεις. Σκοπός τους είναι να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε κάποιον κακό δρόμο την κατάλληλη στιγμή, και να μας οδηγήσουν σε μια "κατάσταση προστασίας", όπως μας υπόσχονται τόσες πολλές ιερές γραφές.
 

Θα ήθελα επίσης εδώ να αναφερθώ στην "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" (Tithing = προσφορά του ενός δέκατου του εισοδήματος υπέρ ευαγούς σκοπού). Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα και σε αυτήν την περίπτωση ακολουθούν αυστηρά τις αρχές ενός Καρμικού Σχεδίου που βασίζεται στην προσφορά. Στα περισσότερα ιερά κείμενα, τονίζεται ότι η "Προσφορα" είναι ένα ποσόν χρημάτων που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για να ωθήση την Πνευματική εξέλιξη με κάποιο τρόπο - με τον καλύτερο τρόπο που τώρά ξέρουμε να το κάνουμε αυτό. Στις περισσότερες θρησκείες, αυτό το ποσόν κυμαίνεται από 3 σε 10 τοις εκατό του εισοδήματος μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ την "Προσφορά" επειδή το 10% συχνά είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δόση του αυτοκινήτου ή τις διακοπές. Και, ξανά, λόγω της κοσμοθεωρίας μας που στηρίζεται στην ιδέα ότι το σύμπαν δεν έχει νόμηθα, οι περισσότεροι ακόμα νομίζουν ότι το πιό πιθανόν είναι ότι δεν θα λειτουργήσει, σωστά;. 

Αλλά, αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσει ο κάθε ένας από εμάς. Καμμία άλλη τεχνική, κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να έχει πιό θεαματικά αποτελέσματα. Σαν μια γενική αρχή, όταν δίνεις, παίρνεις. Έτσι, όταν δίνεις προσοχή στις σκέψεις σου και την Συγχρονικότητα, θα νοιώσεις μια ξεκάθαρη διαίσθηση να προσφέρεις σε ένα ίδρυμα ή ένα ατομο ακριβώς την πιό κατάλληλη στιγμή.
 

Συχνά θα παρατηρήσετε ότι τα χρήματα που δίνετε, όταν ακολουθείτε μια διαίσθηση να το κάνετε, σχεδόν πάντα αυτά αποτελούν θαύμα για κάποιον άλλο. Με την σειρά του, σύντομα αυτό μετατρέπεται σε μια Συγχρονιστική ροή χρημάτων πίσω σε σας. Απλά κάντε το και δείτε τι θα συμβεί. Θα δείτε, ότι αν ενεργείτε σε αρμονία με τα μικρά πράγματα, θα αποκτήσετε ακόμη περισσότερες δυνάμεις με τις οποίες θα επιρεάσετε τον κόσμο θετικά.



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Όπως με όλες τις άλλες εμπειρίες που έχουμε συζητήσει, ανακαλύπτουμε την Δύναμη της Προσευχής εμείς οι ίδιοι, όταν αρχίζουμε να ερευνούμε πώς αυτή λειτουργεί στην ζωή. Οι σκεπτικιστές πάντα αμφισβητούσαν την προσευχή, επειδή για αυτούς, δεν έχει νόημα. Λένε ότι αν πίσω από αυτόν τον κόσμο υπάρχει μια υψηλότερη νοημοσύνη που σε αγαπά, ο Θεός αυτός θα γνωρίζει τις ανάγκες σου. Επομένως, ποιός είναι ο σκοπός να ζητάμε μέσω της προσευχής; Γιατί θα έπρεπε να εκλιπαρούμε για να παρέμβει;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, μια ερώτηση που έχει απάντηση. Αρχίζουμε να αισθανόμαστε ένα είδος "δύναμης της πίστης" καθώς αποκτούμε μια Πνευματική Συνειδητότητα, μαθαίνουμε να ακολουθούμε τις διαισθήσεις μας, αποκτούμε ένα μονοπάτι του πεπρωμένου, και εναρμονιζόμαστε με το σχέδιο. Όταν αποκτούμε συναίσθηση της Πνευματικότητας, την νοιώθουμε να μας κατακλύζει από μέσα μας, και αυτή είναι μια δύναμη που μπορούμε πραγματικά να αισθανθούμε.

Η Προσευχή είναι άσκηση της δύναμης της πίστης, που έχουμε αναπτύξει για το μεγαλύτερο καλό το δικό μας καθώς και των άλλων. Το κλειδί, πάντως, είναι να χρησιμοποιούμε την πιό αποτελεσματική τεχνική. Ευτυχώς, υπάρχει πολύ εύρυνα σε αυτόν τον τομέα. Ο Δρ Larry Dossey έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με την έρευνα γύρω από την προσευχή και έχει συνοψίσει τις αποδείξεις που υποστηρίζουν την δύναμη της, αποκαλύπτοντας πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα. Σε μεγάλο βαθμό, η καταφατική προσευχή λειτουργεί στην ζωή μας, πολύ περισσότερο από μια απλή έκκληση.

Με την φράση "καταφατική προσευχή", εννοώ ότι την προσευχή που εναρμονίζεται περισσότερο με την δύναμη της πίστης. Ένα παράδειγμα είναι στο στυλ της παραδοσιακής "Πάτερ Ημών". Εδώ, επιβεβαιώνουμε την πίστη μας στην προσευχή.
"... Ελθέτω η βασιλεία σου, Γενηθήτω το θέλημα σου... επί της Γής .... και εις ουρανόν.... Δώσε ημίν σήμερον τον άρτον ημών τον επι ούσιον...." Αυτή η παράγραφος δεν είναι προσευχή έκκλησης, αλλά δήλωσης ότι η προσευχή μας θα φέρει αποτελέσματα.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο δυνατό όταν επικεντρωθούμε στο να βοηθάμε τους άλλους προσευχόμενοι για αυτούς. Πιστεύω ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι συνδεόμαστε υποσυνείδητα, και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα με την επιρροή που έχουμε σε κάποιον άλλον. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο μαζί συχνά μπορούν να είναι τόσο συντονισμένοι ώστε συμπληρώνουν τις προτάσεις ο ένας του άλλου. Το γεγονός αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και ως απόδειξη ότι είναι συνδεδεμένοι με τον "Ένα Νου", μια θεωρία που πρόσφατα έχει γίνει δημοφιλής μέσω του Δρ Dossey.

Με έναν πραγματικό τρόπο, μοιραζόμαστε ένα μέρος του νου μας ο ένας με τον άλλο, καθώς και με τον "Θείο Νου". Όταν προσευχόμαστε καταφατικά για τους άλλους και κάνουμε θετικές σκέψεις για αυτούς, μπορούμε συχνά να διαπιστώσουμε ότι αυτοί ανταποκρίνονται σε αυτή μας την ενέργεια. Αναπτύσσονται Πνευματικά με τρόπους που μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε. Η προσευχή είναι ένας συνειδητός τρόπος να στείλουμε αυτήν την βοηθητική επιρροή στους άλλους οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα κοντά μας.

Είναι εκπληκτικό ότι όταν κατευθύνουμε την καταφατική προσευχή σε εμάς, φαίνεται ότι αυτή λειτουργεί ακόμα πιο γρήγορα. Αυτό πιθανόν συμβαίνει επειδή το μυαλό μας μπορεί να είναι ανοικτό στο να λάβουμε ευθέως διαίσθηση, ενώ μας δείχνει πώς να καταφέρουμε το αποτέλεσμα. Όταν η προσωπική προσευχή εφαρμόζεται σε κάθε τομέα της ζωής μας (Πνευματική ανάπτυξη, σχέσεις, οικονομικά, υγεία, και ευεξία κλπ) σε συχνές συνεδρίες διαλογισμού, οι ροή της διαίσθησης μας μπορεί να είναι εντυπωσιακή.

Εδώ παραθέτω μια άλλη τεχνική που πιστεύω ότι αυξάνει την Δύναμη της 
Προσευχής:
 
Απλά πείτε την καταφατική προσευχή με τέτοιον τρόπο ώστε αυτή υποδηλώνει ότι το πρόβλημα ή ο σκοπός θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα πείτε, "Είμαι ευγνώμων για την ευλογία της μόνιμα καλής υγείας". Το κλειδί είναι στο να αισθάνεστε πραγματικά την ευγνωμοσύνη. Αυτή θα πρέπει να είναι γνήσια, και όταν είναι, "εγκαθιστά" την δύναμη της πίστης χωρίς να επιτρέπει στο συννέφιασμα της αμφιβολίας να παρεμβάλλεται. Στην πραγματικότητα, αυτό το βήμα εναρμόνισης της ευγνωμοσύνης μπορεί να είναι το τελευταίο κομμάτι που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση όλων αυτών των Πνευματικών εμπειριών σε μια ξαφνική επιφοίτηση - μια επιφοίτηση που δίνει το αίσθημα της ολοκληρωτικής ενσωμάτωσης της θείας νοημοσύνης μέσα μας.


                                          ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ 

Έχω ονομάσει τις εμπειρίες της Πνευματικότητας ένα "κατέβασμα" (downloading) του υψηλότερου μας εαυτού, επειδή πιστεύω ότι αυτό είναι το αίσθημα που απορρέει από μια γνήσια, Πνευματική σύνδεση. Αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα με την αίσθηση του εαυτού μας, το επίπεδο των ικανοτήτων μας στον κόσμο, τα ταλέντα μας και τις γνώσεις (χωρίς να αναφερθώ στην ροή της Διαίσθησης και την Συγχρονικότητα). Μοιάζει σαν να έχουμε αποκτήσει μια νέα προσωπικότητα.
 
Έχει διάφορα ονόματα, από Νιρβάνα έως και Συνειδητότητα του Χριστού. Η εμπειρία αυτή αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και σε όλες τις περιπτώσεις περιγράφεται με παρόμοιους όρους. Πολλοί τονίζουν την άποψη ότι είχαν μια στιγμή "σημαντικής ανακάλυψης", μια στιγμή κατά την οποία έχουν την αίσθηση ότι μια απόλυτη επίγνωση έρχεται μαζί με μια αίσθηση πλήρους, εσωτερικής ασφάλειας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι οι οποίοι χρησιμοποιούν λέξεις όπως "άσχετα με το τι συμβαίνει, αισθάνομαι ασφαλής, σίγουρος, και ότι κάποιος με φροντίζει". Σχεδόν πάντα, αυτή η γνώση υπάρχει παράλληλα με μια συναισθηματική πληρότητα. Μια πληρότητα που μοιάζει με συμπαντική, ατελείωτη, και απόλυτη ΑΓΑΠΗ - "λες και όλη η δύναμη της θείας νοημοσύνης ξαφνικά κοιτάζει μέσα από τα μάτια μου, και αυτό θα κάνει πάντα".
 
Φυσιολογικά, πολύ λίγοι από εμάς πραγματικά γνωρίζουν κάποιον που ζει σε μια τέτοια κατάσταση. Όλοι μας φαίνεται να έχουμε μόνον στιγμές σαν αυτές. Θα ονόμαζα αυτήν την εμπειρία "μια στιγμιαία ματιά στον απόλυτο σκοπό της ανθρώπινης εξέλιξης, καθώς αυτή εκτυλίσσεται μέσα από την ιστορία. Με αυτήν την έννοια, μπορούμε διαισθητικά να βεβαιώσουμε ότι αυτή είναι δυνατή, και μετά να προσευχηθούμε για αυτήν, να διαλογιστούμε, και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο περισσότερη από αυτήν την εμπειρία είναι δυνατόν. Και όταν το κάνουμε αυτό, φαίνεται τουλάχιστον να παίρνουμε μια συναισθηματική ανθεκτικότητα που μπορεί πάντα να μας στηρίζει. Άσχετα με το τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να βρούμε μια ανεξήγητη ειρήνη και αγάπη. Πράγμα το οποίο μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από την δυστυχία, και να επανασυνδεθούμε με την ροή της Διαισθητικής Καθοδήγησης και την Συγχρονικότητα με τρόπο που μοιάζει σχεδόν αυτόματος.
 
Και γιατί να μπούμε σε όλη αυτή τη φασαρία να ανακαλύψουμε και να ζήσουμε τις υψηλότερες εμπειρίες της Πνευματικής επίγνωσης; Γιατί να μην ακούσουμε απλά τους σκεπτικιστές, και να ικανοποιούμαστε με τις υλικές απολαύσεις αυτής της ζωής, για όσο καιρό μπορούμε; Η σύντομη απάντηση είναι απλά αυτή... γιατί είμαστε φτιαγμένοι για κάτι περισσότερο. Αν δεν κόψετε ταχύτητα και δεν ψάξετε αυτήν την υψηλότερη ζωή τώρα, ίσως ξυπνήσετε από όσα σας αποσπούν και από τις εξαρτήσεις σας όταν θα είναι πολύ αργά. Χάνοντας την χαρά και τις ανταμοιβές που μπορεί να βρει κάποιος στην ζωή αυτή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου