Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ... ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!



Το σώμα σας έχει μια έμφυτη συνείδηση, και με πολλούς τρόπους, εμπιστεύεται ό,τι του λέτε. Αν πιστεύετε ότι ένα συγκεκριμένο είδος τροφής θα εμπλουτίσει με ενέργεια το σώμα σας, τότε, κάθε φορά που την τρώτε, το σώμα σας θα βρει τρόπους να χρησιμοποιήσει τα συστατικά να σας δώσει ενέργεια. Αν λέτε στο σώμα σας ότι κάποια τροφή θα σας παχύνει, ή ότι θα σας κάνει να νοιώθετε άσχημα το πρωί, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι έτσι θα γίνει. Πάντως, το υποσυνείδητο πάντα υπερισχύει του συνειδητού νου. Έτσι, αν λες συνειδητά στο σώμα σου, "Αυτή η τέταρτη μαργαρίτα θα θεραπεύσει το σώμα μου", αλλά το υποσυνείδητο σου φωνάζει, "Έχεις χάσει το μυαλό σου; Θα μεθύσεις!" είναι πολύ πιθανόν ότι το πρωί θα νοιώθεις πολύ άσχημα.
 
Περιπτώσεις θεραπείας λόγω πίστης σε Χριστιανικές αναβιώσεις όπου άνθρωποι σε αναπηρικές καρέκλες ξαφνικά περπατούν και άνθρωποι ανίατοι θεραπεύονται ως εκ θαύματος υπήρξαν για πολλές γενιές. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιεροκήρυκας έχει θαυματουργές δυνάμεις, αν και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι έχει, αλλά είναι περισσότερο πιθανόν ότι οι παρευρισκόμενοι πιστεύουν βαθιά ότι η γιατρειά είναι δυνατή και ότι πραγματικά συμβαίνει. Κατά καιρούς, οι έρευνες έχουν δείξει την δύναμη της πίστης (=πεποίθησης). Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The World Journal of Surgery, ερευνητές που εργάζονταν πάνω στον καρκίνο δοκίμαζαν ένα νέο φάρμακο χυμοθεραπείας. Πρόκειται για μια τυφλή μελέτη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μια ομάδα καρκινοπαθών πήραν το νέο φάρμακο και μια άλλη ομάδα πήρε ένα πλασήμπο. Οι ερευνητές δεν γνώριζαν ποιοί πήραν το πλασήμπο, και όλοι οι ασθενείς πίστευαν ότι έπερναν το νέο φάρμακο. Στα συμπεράσματα της μελέτης, 74% των ασθενών που πήραν το φάρμακο έχασαν τα μαλλιά τους, μια συχνή παρενέργεια της χυμοθεραπείας. Το εκπληκτικό είναι ότι 31% των ασθενών που πήραν το πλασήμπο, το οποίο ήταν μια απλή ένεση με αλατόνερο, επίσης έχασαν τα μαλλιά τους. Με άλλα λόγια, αφού οι ασθενείς πίστευαν ότι έπαιρναν το φάρμακο και πίστευαν ότι η χυμοθεραπεία οδηγεί σε απώλεια μαλλιών, έχασαν πραγματικά τα μαλλιά τους.
 
Οι θετικές πεποιθήσεις γενικά προκαλούν θετικά αποτελέσματα, ενώ οι αρνητικές πεποιθήσεις, σε πολλές περιπτώσεις, θα προκαλέσουν αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αυτοί που πιστεύουν βαθιά ότι αν ακολουθήσουν μια διατροφή που βασίζεται σε ωμές τροφές θα τους κάνει δυνατούς και υγιείς συνήθως έχουν καλά αποτελέσματα, και αυτοί που πιστεύουν παθιασμένα ότι το να τρώνε φυσικές και ολόκληρες τροφές, περιλαμβανομένων του κρέατος και των γαλακτοκομικών, σύμφωνα με την παράδοση των προγόνων τους, είναι ο δρόμος προς την άριστη υγεία, συχνά βρίσκουν επίσης τρόπους να αποδειχθούν ότι έχουν δίκιο. Φυσικά, το να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή με τροφές πλούσιες σε συστατικά είναι σημαντικό για την υγεία και την ευημερία, αλλά οι σκέψεις σας επίσης μπορούν να επηρεάσουν δυναμικά τον τρόπο που το σώμα σας μεταβολίζει την τροφή.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου