Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ"Οι άνθρωποι γενικά βλέπουν αυτό για το οποίο ψάχνουν και ακούν αυτό στο οποίο επικεντρώνονται" - To Kill A Monckingbird

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που στηρίζουν σχεδόν κάθε ιδέα που έχετε - επειδή βλέπουμε αυτό για το οποίο ψάχνουμε. Αν ψάχνουμε για πράγματα για να παραπονιόμαστε, αυτά είναι που θα παρατηρήσει η καρδιά μας. Αν περιμένουμε να συμβούν θετικά πράγματα, πιστεύω ακράδαντα ότι η πίστη και η θετικότητα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων που έχουμε και κυριολεκτικά, να αλλάξουν την ζωή μας.

Η απόφαση να βλέπουμε τον κόσμο με ανοικτή καρδιά και με ενδιαφέρον θα μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουμε ακόμα. Αν ψάχνουμε για θετικά χαρίσματα στους ανθρώπους, θα τα βρούμε, όπως ακριβώς όταν ψάχνουμε για αρνητικά χαρακτηριστικά επίσης τα βρίσκουμε.

Πώς επιλέγεις να βλέπεις τον κόσμο σήμερα; Ή τι είναι αυτό το οποίο περιμένεις ή ψάχνεις; Η απάντηση που θα δώσεις μπορεί να καθορίσει όχι μόνον την ημέρα σου, αλλά την ζωή σου.

(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου