Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗΚάθε ημέρα, μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, γεμάτοι με νέες σκέψεις και στάσεις. Ποιές θα είναι οι δικές σας σήμερα;

Όταν αρχίσουμε την ημέρα μας με λάθος ξεκίνημα, είναι δύσκολο να επανέλθουμε στο σωστό σημείο. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή συνεχίζουμε να θυμόμαστε όλα τα άσχημα πράγματα που μας έχουν συμβεί μέχρι τώρα, και προβλέπουμε όλα τα άλλα ως αρνητικά στο μέλλον (κάτι που μπορεί να συμβεί ή και όχι).

Όταν μας συμβαίνει αυτό, πρέπει να αμφισβητούμε τις σκέψεις μας και να επιβραδύνουμε το μυαλό μας. Βγείτε έξω ή κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Κοιτάξτε τον ουρανό ψηλά ή βγείτε στην φύση, ακόμα κι αν είναι για ένα μόνον λεπτό, και θυμηθείτε ότι όπως εμείς είμαστε ένα μικρό μέρος του σύμπαντος, αυτή η μέρα θα είναι ένα μικρό μέρος του χρόνου που προφανώς δεν θα θυμόμαστε στο μέλλον.

Σήμερα, έκανα μια δύσκολη αρχή στην ημέρα μου, και υπενθυμίζω στο εαυτό μου να αλλάξω τις σκέψεις μου και την οπτική γωνία. Θα θυμάμαι ότι πρόκειται απλά για μια κακή ημέρα, όχι μια κακή ζωή.

(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου