Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ-ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑ



Περνάμε τη ζωή μας θεωρώντας [χωρίς να τρέφουμε καμία αμφιβολία] ότι η ζωή είναι φτιαγμένη από ανθρώπους και πράγματα που διαχωρίζονται το ένα από το άλλο αλλά και μεταξύ τους . Σε αυτόν τον διαχωρισμό, αισθανόμαστε "αποκομμένοι" ο ένας από τον άλλο. Αισθανόμαστε, επίσης, "αποκομμένοι" από την αληθινή ευτυχία και ικανοποίηση. Αυτό μας οδηγεί να ψάχνουμε την ικανοποίηση αυτή στο μέλλον. Δοκιμάζουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της θεραπείας, των σχέσεων, της υλικής επιτυχίας, των προγραμμάτων αυτοβοήθειας, της προόδου της σταδιοδρομίας, της θρησκείας, των ναρκωτικών και πολλών άλλων.

Το μήνυμα της μη δυαδικότητας είναι ότι η αληθινή φύση της πραγματικότητας είναι μη-δυαδική. Μη-δυαδικότητα σημαίνει απλά «όχι δύο» (ότι δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός στη ζωή). Είναι μόνο η υπερβολική εξάρτηση μας από το μυαλό ή τη δυαδική σκέψη που το κάνει να φαίνεται σαν να υπάρχουν ξεχωριστά πράγματα. Οι διδασκαλίες περί της μη-δυαδικότητας μας καλούν να δούμε ότι δεν είμαστε ξεχωριστά άτομα. Δεν είμαστε «αποκομμένοι» από τη ζωή και από τους άλλους. Σε αυτή τη συνειδητοποίηση, το ψάξιμο μας τελειώνει. Η σύγκρουση του ενός με τον άλλο ξεκαθαρίζει. Μέσα από αυτή τη συνειδητοποίηση, ζούμε τη ζωή ολοκληρωτικά στην απλότητα και το θαύμα της παρούσας στιγμής. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε συνεχώς το παρελθόν για την ταυτότητά μας και να ψάχνουμε στο μέλλον να κυνηγήσουμε την ευτυχία μας.

Διδασκαλίες περί της μη-δυαδικότητας έχουν υπάρξει επί χιλιάδες χρόνια. Αποτελούν τη βάση για μερικές από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου. Προς το παρόν, φαίνεται ότι το μήνυμα της μη-δυαδικότητας απελευθερώνεται από την θρησκευτική ιστορία του. Εφευρίσκεται εκ νέου, μεταφράζεται, και προσαρμόζεται σε πολύ ξεκάθαρη και απλή γλώσσα. Οι νέες διδασκαλίες κάνουν την μη-δυαδικότητα διαθέσιμη σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν ακούσει το μήνυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου