Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΑκριβώς όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φαγητό για να βοηθήσει να καθαρίσετε τους περιορισμούς και τα μπλοκαρίσματα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε ακόμα μεγαλύτερη χαρά στη ζωή σας. 

Δοκιμάστε αυτό: Πηγαίνετε πίσω στη ζωή σας και  θυμηθείτε φορές όταν ήσασταν πραγματικά ευτυχισμένοι. Ποια φαγητά, γεύματα, και μυρωδιές σας συνδέουν με αυτές τις στιγμές; Τώρα δημιουργήστε το πιάτο ή το γεύμα που σας συνδέουν με μία από αυτές τις χαρούμενες στιγμές. Ίσως να θυμάστε ένα πικ-νικ κοντά στη λίμνη ως παιδί, όταν φάγατε πατατοσαλάτα και πετάξατε χαρταετό. Εάν μπορείτε να έχετε τη συγκεκριμένη συνταγή, τόσο το καλύτερο, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε απλά κάνοντας πατατοσαλάτα και μένοντας λίγο χρόνο σιωπηλοί για να πάτε πίσω στη μνήμη σας σε εκείνο το χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στα συναισθήματά σας. Μόλις έρθετε σε επαφή με τη χαρά που νοιώσατε εκείνη τη στιγμή, δυναμώστε τη ανάμνηση και το συναίσθημα μέχρι να σας γεμίσει εντελώς. Ανοίξτε τα μάτια σας και να φέρτε την αίσθηση μπροστά σας. Κλείστε τα μάτια σας και επιστρέψτε στη ανάμνηση. Κάνετε αυτό μερικές φορές για να την ενισχύσει, και στη συνέχεια φάτε πατατοσαλάτα, ενώ βρίσκεστε στο παρόν. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείτε μια εξαρτημένη αντίδραση συμπεριφοράς.


Καθώς το κάνετε αυτό με διάφορα φαγητά από το παρελθόν σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε στην πραγματικότητα στιγμές που αισθανόσασταν δυνατοί, ότι σας αγαπούσαν, ήρεμοι, χαρούμενοι, με σιγουριά, ή ό, τι άλλο συναίσθημα θέλετε να ανακαλέσετε.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου