Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗOriah Mountain Dreamer:

"Δε με ενδιαφέρει πως βγάζεις το ψωμί σου.

Θέλω να ξέρω τι λαχταράς, κι αν τολμάς να ονειρευτείς την εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι.

Θέλω να ξέρω αν θα ρισκάρεις να γυρέψεις σαν τρελός την αγάπη, τα όνειρα, την περιπέτεια της ζωής.

Δε με ενδιαφέρει ποιοι πλανήτες τετραγωνίζουν την Σελήνη σου.

Θέλω να ξέρω αν άγγιξες το κέντρο της θλίψης σου, αν η προδοσία της ζωής σε έκανε πιο ανοιχτό ή πιο συνεσταλμένο και κλειστό

επειδή φοβήθηκες να πονέσεις κι άλλο! Θέλω να ξέρω αν αντέχεις να κοιτάξεις τον πόνο, τον δικό μου ή τον δικό σου,

χωρίς να προσπαθήσεις να τον αποφύγεις, να τον απαλύνεις ή να τον γιατρέψεις. Θέλω να ξέρω αν αντέχεις τη χαρά, τη δικιά μου ή τη δικιά σου,

αν μπορείς να χορέψεις ξέφρενα και

να αφήσεις την έκσταση να σε πλημμυρίσει ως τα άκρα των δαχτύλων χωρίς να μας νουθετείς να είμαστε προσεκτικοί, ρεαλιστές, χωρίς να σκέφτεσαι τους ανθρώπινους περιορισμούς.

Δε με ενδιαφέρει αν η ιστορία που μου λες είναι αληθινή.

Θέλω να ξέρω αν μπορείς να απογοητεύσεις τους άλλους για να μην προδώσεις τον εαυτό σου αν αντέχεις την κατηγορία της προδοσίας, χωρίς να προδώσεις τη ψυχή σου.

Θέλω να ξέρω αν είσαι πιστός και άξιος εμπιστοσύνης. Θέλω να ξέρω αν μπορείς να δεις την ομορφιά ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα,

και αν μπορείς να ζήσεις μέσα από την υπόσταση του Θεού. Θέλω να ξέρω αν μπορείς να ζήσεις με την αποτυχία, τη δικιά σου και τη δικιά μου, και παρ’ όλα αυτά να σταθείς στην όχθη μιας λίμνης και να φωνάξεις στο ασημένιο φεγγάρι, “Ναι!”

Δε με ενδιαφέρει που μένεις ούτε πόσα λεφτά έχεις.

Θέλω να ξέρω αν μπορείς να ξυπνήσεις μετά από μια νύχτα θλίψης και απόγνωσης, εξουθενωμένος ως το κόκκαλο, και να φροντίσεις τα παιδιά.

Δε με ενδιαφέρει ποιός είσαι, ούτε πως βρέθηκες εδώ.

Θέλω να ξέρω αν θα σταθείς μαζί μου στο κέντρο της φωτιάς χωρίς να δειλιάσεις.

Δε με ενδιαφέρει που, με ποιον, έχεις μάθει όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

Θέλω να ξέρω τι σε κρατάει ακέραιο όταν όλα τα άλλα γκρεμίζονται.

Θέλω να ξέρω αν μπορείς να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου κι αν πράγματι αγαπάς την παρέα σου τις άδειες στιγμές."Η Πρόσκληση είναι ένα ποίημα από το ομώνυμο βιβλίο της
Oriah Mountain Dreamer

Η Πρόσκληση' είναι μια δήλωση πρόθεσης, ένας χάρτης της λαχτάρας της ψυχής, της επιθυμίας να ζούμε με πάθος, πρόσωπο με πρόσωπο με τους εαυτούς μας και σε άμεση επαφή με τον κόσμο γύρω μας. — Η Πρόσκληση Πέρασε από στόμα σε στόμα, μπήκε στο Ίντερνετ, απαγγέλθηκε στο ραδιόφωνο, διαβάστηκε σε πνευματιστικά συνέδρια και άλλες συγκεντρώσεις: 'Η Πρόσκληση' διαδόθηκε από χιλιάδες ανθρώπους που ανακάλυψαν και εκτίμησαν το μοναδικό της μήνυμα. 

Τώρα η Oriah Mountain Dreamer, βασιζόμενη στο αγαπημένο της ποίημα προχωράει ακόμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας μια ισχυρή πρόκληση, μια πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που λαχταράμε την πραγματική χαρά και εξοικείωση με τη ζωή. Μιλώντας από καρδιάς, μας καλεί να αντιμετωπίσουμε το πλήθος των πτυχών της ανθρώπινης εμπειρίας, από τον πόθο και τη δέσμευση μέχρι τη λύπη και την προδοσία και μας προκαλεί να ανοιχτούμε ξανά και ξανά στην αγάπη και τη ζωή. Μοναδική, πρακτική, συχνά γεμάτη εκπλήξεις, η Πρόσκληση είναι ένας ανεκτίμητος οδηγός που μας μυεί στην έκσταση της καθημερινής ζωής, στην ικανότητα να αναγνωρίζουμε την πραγματική ομορφιά που κρύβεται μέσα μας, μέσα στον κόσμο, και στη στήριξη που λαχταρά το πνεύμα μας. Θαυμάσιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου