Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ;



 Πριν γίνουμε μαγνήτες θαυμάτων, είναι σημαντικό για μας να κατανοήσουμε βαθιά τι είναι το θαύμα, και πώς να αυξήσουμε την ικανότητα μας να το αναγνωρίζουμε όταν συμβαίνει στην ζωή μας, άσχετα με το πόσο μικρό ή μεγάλο μπορεί να φαίνεται.

Στο λεξικό, το «θαύμα» ορίζεται ως ένα αποτέλεσμα ή ασυνήθιστο γεγονός στον φυσικό κόσμο που ξεπερνάει κάθε γνωστές ανθρώπινες ή φυσικές δυνάμεις και αποδίδεται σε μια υπερφυσική αιτία.

Αν και αυτός είναι ένας πολύ καλός ορισμός, οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να ορίσουν το «θαύμα» υποδηλώνουν ότι είναι λίγο ανέφικτο και σχεδόν αδύνατο.

Επειδή έχω γίνει μάρτυρας αμέτρητων θαυμάτων στην ζωή την δική μου και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, θα προσθέσω στον τρέχοντα ορισμό του θαύματος ότι πρόκειται για μια εμπειρία που ο άνθρωπος ελκύει στην ζωή του σαν άμεσο αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αυτός είναι σε αρμονία με την φυσική ροή της ζωής.


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ/ΑΡΜΟΝΙΑ;

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν αισθάνεστε καλά, τα πάντα φαίνεται να μπαίνουν απλά στην θέση τους με ευκολία και χάρη;  Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ελκύετε εκπληκτικές νέες ευκαιρίες, καταστάσεις, και ανθρώπους στην ζωή σας οι οποίοι υποστηρίζουν το μεγαλύτερο όραμα της ζωής σας.  Οι επιθυμίες σας αρχίζουν να πραγματοποιούνται αριστερά και δεξιά, σχεδόν σαν από το πουθενά, με λίγη ή καθόλου προσπάθεια.  Όλο αυτό συμβαίνει όταν είμαστε σε ευθυγράμμιση/αρμονία.

Το να είμαστε σε ευθυγράμμιση/αρμονία απαιτεί από εμάς να ξεπεράσουμε τα πρότυπα της ανησυχίας, του φόβου, της αμφιβολίας, και της έλλειψης (μερικά από αυτά) στα οποία μπορεί να έχουμε αγκιστρωθεί.  Να είμαστε σε ευθυγράμμιση/αρμονία απλά σημαίνει ότι είμαστε σε μια γνήσια κατάσταση χαράς.  Ο σκοπός μας στην ζωή είναι να βιώσουμε απόλυτη χαρά.  Πολλοί άνθρωποι μου έχουν ομολογήσει ότι έχουν ξεχάσει πώς να είναι ευτυχισμένοι.  Αυτό συμβαίνει συνήθως εξ αιτίας πεποιθήσεων που έχουμε εσωτερικεύσει μέσω της οικογένειας, της κοινωνίας, των ΜΜΕ, κλπ – πεποιθήσεις που μας λένε ότι πρέπει να ψάξουμε έξω από τον εαυτό μας για την ευτυχία.  Γεγονός είναι ότι η χαρά είναι η αληθινή φύση μας, και αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να επανασυνδεθούμε με τον πραγματικό εαυτό μας.

Με απλά λόγια, όταν κάνουμε την χαρά τη νούμερο ένα προτεραιότητα την ζωή μας, αρχίζουμε να ευθυγραμμιζόμαστε εκ νέου με την ροή της ζωής, όπου δημιουργούμε γόνιμο έδαφος για θαύματα.

Πάντα μου κάνουν την εξής ερώτηση:  «Πως συνδέομαι με την χαρά;» Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επανασυνδεθούμε με την ενέργεια της χαράς, και χαίρομαι πολύ να τους μοιραστώ μαζί σας!


(Απόσπασμα από το βιβλίο του Emmanuel Dagher, “Easy Breezy Miracle:  A powerful, exciting and simple guide to creating an extraordinary life”)     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου