Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ



Πολλοί από εμάς έχουν την πεποίθηση ότι, αν είχαν μόνο αυτό το α, θα ήταν ευτυχείς.  Για μερικούς από εμάς, "Α" είναι τα τελευταία 10 ή 15 κιλά που θέλουμε να χάσουμε. Για άλλους, "α" αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων, ή μια καλύτερη δουλειά ή μια καλύτερη σύζυγο. Πιστεύουμε ότι αν απλά είχαμε αυτό το ένα πράγμα που μας λείπει ή που πρέπει να διορθώσουμε, θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Κοιτάμε τη ζωή μας με περιφρόνηση, επιθυμώντας πράγματα που δεν έχουμε, αντί να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη. Κοιτάξτε τα πράγματα που έχουμε.  Ένα μέρος για να ζούμε, υγεία, μια οικογένεια που μας αγαπά, κ.λπ.

Πρέπει να είμαστε αρκετά παρόντες την κάθε στιγμή για να κατανοήσουμε πραγματικά πόσο ευλογημένοι είμαστε, ακόμη και στην χειρότερη των ημερών. Υπάρχει ακόμα κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες.

Η ευτυχία δεν προέρχεται από έναν αριθμό σε μια κλίμακα αξιολόγησης, ένα σπίτι, ένα σύντροφο, ή μια δουλειά. Προέρχεται από την γαλήνη που είναι μέσα μας. Μόνο για σήμερα, άσχετα με το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ημέρα μου, εγώ θα είμαι ευγνώμων.


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου