Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ



Το να βάζουμε όρια είναι απαραίτητο για μια υγιεινή ζωή, αλλά τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν τα σέβονται, διασχίζουν την διαχωριστική γραμμή, ή απροκάλυπτα σε κακομεταχειρίζονται ή σε χρησιμοποιούν;

Το βλέπουμε αυτό συχνά στον πολιτισμό μας σε κάθε διαφορετικό τύπο ανθρώπου, σχετικά με τη φυλή, το φύλο, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, τον τίτλο εργασίας, κ.λπ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αυτή τη βαθιά ριζωμένη, λανθασμένη πεποίθηση, ότι ορισμένοι άνθρωποι, αν έχουν μια καλύτερη δουλειά ή τίτλο, ή περισσότερα χρήματα από εμάς, μπορεί να μας συμπεριφέρονται με ασέβεια και να μας χρησιμοποιούν. Και αυτό δεν είναι η αλήθεια.

Όταν οι άνθρωποι καταπατούν ένα όριο που έχουμε ξεκάθαρα καθορίσει, είναι σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Ανάλογα με το τι είναι το όριο και την καταλληλότητα του, πολλά διαφορετικά συναισθήματα μπορεί να προκύψουν. Όταν οι άνθρωποι διασχίζουν μια γραμμή, μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε ενοχλημένοι, άνευ αξίας, προδομένοι, ότι μας χρησιμοποιούν και μας εκμεταλλεύονται.

Μόλις περάσουν τη γραμμή και δεν κάνουμε τίποτα γι 'αυτό, θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο. Ένας κύκλος της κακοποίησης και της παρενόχλησης μπορεί να ακολουθήσει, αν δεν γίνει κάτι άμεσα. Όσοι από εμάς έχουμε κλείσει έναν κύκλο ζωής σε εξαρτητικές συμπεριφορές, παραβατικότητα, ή άλλους αυτοκαταστροφικούς τρόπους και αρχίσαμε έναν νέο κύκλο ζωής, το κάναμε με την πεποίθηση ότι αξίζουμε μια καλή ζωή, ότι δεν χρησιμοποιούσαμε τις δυνάμεις μας και δεν βαδίζαμε στο δικό μας μονοπάτι ζωής. Το να επιτρέπουμε  στους ανθρώπους να μας κακομεταχειρίζονται είναι ένα μικρό πλήγμα, το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στις παλιές πεποιθήσεις μας για τον εαυτό μας, της αναξιότητας και της ντροπής.

Είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι είστε άξιοι σεβασμού, είστε άξιοι  ψυχικής, σωματικής και πνευματικής υγείας, και έχετε το δικαίωμα να βάζετε όρια ώστε να είστε σίγουροι ότι αισθάνεστε άνετα, ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε διαφορετικά.



(Ένας φίλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου