Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΖΗΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗΟι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που συνεχίζουν να λειτουργούν σκόπιμα, όχι από συνήθεια ή επειδή μας βολεύουν.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν πάμε να ζήσουμε με ένα σημαντικό για μας πρόσωπο, ή ακόμα και ένα στενό φίλο. Εκεί που κάποτε έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια να δούμε το εν λόγω πρόσωπο, έχει γίνει συνήθεια ή έχουμε βολευτεί στο να το βλέπουμε. Τελικά, τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ άνετα και θα πρέπει να επιλέξουμε να είμαστε σκόπιμα ο/η φίλος/η ή ο/η σύζυγος τους και πάλι, όχι μόνο ο συγκάτοικος τους. Πρέπει να μάθουμε ξανά να εκτιμούμε τον χρόνο που περνάτε ο ένας με τον άλλο.

Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ζούμε τη ζωή μας γενικότερα, όχι μόνο στις σχέσεις - σκόπιμα. Έχουμε την τάση να ζούμε την καθημερινότητάς μας, σε μια συνήθεια. Με τον τρόπο αυτό εφησυχάζουμε. Όταν επιλέγουμε να ζήσουμε εκ προθέσεως, με έναν στόχο ή με επίγνωση ως κίνητρο μας, η ζωή μας γίνεται πολύ πιο ικανοποιητική και αξίζει τον κόπο.

Πόσο σκόπιμα ζείτε τον τελευταίο καιρό όσον αφορά την εργασία, τις φιλίες, τις σχέσεις, την κοινωνική ζωής - ή ζείτε απερίσκεπτα την καθημερινότητα;


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου