Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ: Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟς


Ακριβώς όπως το άρωμα, η μνήμη, και η διάθεση διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη μεταμόρφωση της βασική τροφής σε ένα μονοπάτι προς την πνευματική επανάσταση, τα χρώματα από τα τρόφιμα που τρώμε έχουν μια συγκλονιστική επίδραση στη ζωή σας. Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει δραματικά τα συναισθήματά σας, τη συμπεριφορά σας, και ακόμη και το πόσο τρώτε. Για να καταλάβετε πώς να μεταμορφώσετε την ζωή σας χρησιμοποιώντας την αλχημεία των χρωμάτων, είναι σημαντικό να μάθετε κάποια πράγματα σχετικά με την φύση του χρώματος.  Όλα τα χρώματα που βλέπετε γύρω σας αποτελούνται από ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες, που δονούν σε διαφορετικές συχνότητες.  Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, το κόκκινο είναι αργού μήκους κύματος, και το βιολετί είναι ένα πολύ ταχύ μήκος κύματος.  Το σώμα σας είναι επίσης φτιαγμένο από διάφορες συχνότητες, και όταν είστε εκτός ισορροπίας, θα σας ελκύουν συνειδητά χρώματα με δονήσεις χρωμάτων με μήκος κύματος που το σώμα σας χρειάζεται… και αυτό περιλαμβάνει το χρώμα της τροφής που τρώτε.
 
Με καθόλου ευκαταφρόνητο τρόπο, αν κατανοήσετε την μυστική αλχημεία του χρώματος, η διατροφή θα έχει σημαντικό αποτέλεσμα στη καλή σας υγεία.  Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν καταγράψει την σημαντική επιρροή που το χρώμα έχει στα συναισθήματα και το σώμα μας.  Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είναι θυμωμένοι η αναστατωμένοι θα ηρεμήσουν μέσα σε ένα ροζ δωμάτιο. Ο παλμός και η αρτηριακή σας πίεση θα ανέβουν μέσα σε ένα κόκκινο περιβάλλον και θα κατέβουν μέσα σε ένα γαλάζιο περιβάλλον.  Μερικές αποχρώσεις του μπλε και του κίτρινου μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που οι νευρώνες συνδέονται στον εγκέφαλο.  Μερικές μελέτες δείχνουν ότι κάποιες διαταραχές, όπως ο χρόνιος πόνος, ο τραυματισμός του εγκεφάλου, και η ασθένεια του Πάρκινσον, μπορεί να επηρεαστούν με θετικό τρόπο από το χρώμα.  Για να διευρύνετε την ζωή σας, υιοθετείστε μια διατροφή με πληθώρα χρωμάτων για διατροφικούς και μεταφυσικούς λόγους.  Η αλχημεία του χρώματος λειτουργεί υπερβολικά καλά αν διατηρήσετε τον στόχο σας στο μυαλό σας, καθώς τρώτε μια τροφή ενός συγκεκριμένου χρώματος, το οποίους χρώματος οι ιδιότητες απορροφούνται στο σώμα σας.


Για να Ενεργοποιήσετε την Ζωή σας: Τρώτε Κόκκινο


Το κόκκινο διεγείρει το φυσικό σώμα ώστε αυτό να αποκριθεί με την άμεση δράση. Το να τρώτε κόκκινες τροφές θα σας γεμίσει με δυναμική ενέργεια και θα σας γεμίσει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα.  Η υγεία, το σθένος, και η σεξουαλικότητα είναι επίσης στενά συνδεδεμένα με το κόκκινο χρώμα.   Το κόκκινο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αδράνειας, της κατάθλιψης, του φόβου, και της μελαγχολίας. Μια κόκκινη τραπεζαρία θα τονώσει την όρεξη, οπότε αν είστε σε δίαιτα, αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο χρώμα για την τραπεζαρία σας.

Επί πλέον, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κόκκινα τρόφιμα πιστεύεται ότι βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι φράουλες, τα κεράσια, το καρπούζι, οι ντομάτες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα παντζάρια, η κόκκινη πιπεριά, το ροζ γκρέιπφρουτ, τα ραπανάκια, τα κόκκινα μήλα, και οι κόκκινες πατάτες είναι όλα παραδείγματα αναζωογονητικών κόκκινων τροφών.Για να Επεκτείνετε την Χαρά Σας: Τρώτε Πορτοκαλί


Η κατανάλωση τροφών χρώματος πορτοκαλί ενθαρρύνει την αισιοδοξία, την συναισθηματική ισορροπία, την αυτοπεποίθηση, την αλλαγή, την αυτό-κινητοποίηση, τον ενθουσιασμό, και μια αίσθηση κοινότητας.  Το πορτοκαλί είναι επίσης μια καλή επιλογή χρώματος για την τραπεζαρία σας, καθώς θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μαζευτούν, να κοινωνικοποιηθούν, και να διασκεδάσουν.

Τα καρότα, η γλυκιά κολοκύθα, οι γλυκοπατάτες, τα πορτοκάλια, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, η παπάγια, τα μάνγκο, οι λωττοί, οι πορτοκαλί τομάτες, και τα πεπόνια είναι εύγευστοι τρόποι να συνδεθείτε με την ενέργεια του πορτοκαλί.


Για να Ενεργοποιήσετε την Διαύγεια: Τρώτε Κίτρινο


Τα κίτρινα τρόφιμα μπορούν επίσης να τονώσουν την διάνοια καθώς και την επικοινωνία.  Το κίτρινο συνδέεται με τις νοητικές διακρίσεις, την οργάνωση, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την αξιολόγηση, την ενεργό νοημοσύνη, την ευτυχία, τη συγκέντρωση και τη διαύγεια της σκέψης. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που διεγείρει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές. Οι κίτρινες κουζίνες έχουν την τάση να γίνονται τόποι συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους για να κουβεντιάσουν για την ημέρα τους.

Επί πλέον, η θεραπευτική βιταμίνη C βρίσκεται στα λεμόνια και τα γκρέϊπ φρουτ.  Οι κίτρινες πιπεριές, το καλαμπόκι, ο ανανάς, τα κίτρινα καρπούζια, και άλλα κίτρινα φρούτα και λαχανικά σας γεμίζουν με λαμπερή κίτρινη ενέργεια.  Και περιέχουν βήτα καροτίνη η οποία εξασφαλίζει υγιή μάτια.


Για να Ενθαρρύνετε την Αφθονία: Τρώτε Πράσινο


Τα πράσινα τρόφιμα μπορούν να τονώσουν αισθήματα αγάπης, ισορροπίας, αρμονίας, ειρήνης, ελπίδας, ανάπτυξης, και γιατρειάς. Αφού το πράσινο βρίσκεται παντού στην φύση, συχνά χρησιμοποιείται για να συμβολίσει τις άφθονες, ανανεωτικές δυνάμεις του Σύμπαντος.  Το πράσινο χρώμα μας θυμίζει ότι θα υπάρχει πάντα αρκετό.  Το πράσινο είναι ένα καλό χρώμα για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας, καθώς ξεκουράζει και ενεργοποιεί.

Τα πράσινα φρούτα και λαχανικά περιέχουν λουτεϊνη, η οποία σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard βοηθάει στην προστασία της όρασης.  Το ζουχίνι, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το πράσινο λάχανο, οι πράσινες πιπεριές, το σέλινο, τα σπαράγγια, ο αρακάς, η πικραλίδα, τα πράσινα φασόλια, τα πράσινα μήλα, τα πράσινα πεπόνια, τα ακτινίδια, τα πράσινα λεμόνια, το μπρόκολο, το μαρούλι, τα αγγούρια, τα αβοκάντο, τα πράσινα σταφύλια, και οι λαχανίδες είναι καλές επιλογές για να συνδεθείτε με την δυνατή ενέργεια του πράσινου. Για να Εμπνεύσετε Ειρήνη: Τρώτε Μπλε


Το μπλε ενθαρρύνει την εσωτερική γαλήνη και το να ζούμε τα ιδανικά μας.  Το μπλε τονώνει την έμπνευση, την δημιουργικότητα, την πνευματική κατανόηση, την πίστη, και την αφοσίωση.  Το μπλε επιτρέπει την ευγένεια, την ευχαρίστηση, την υπομονή και την ψυχραιμία.  Σαν σύσταση, επειδή υπάρχουν πολύ λίγα φυσικά μπλε τρόφιμα, μπορείτε να πίνετε νερό από ένα μπλε ποτήρι ή μπουκάλι νερού. Το νερό θα απορροφήσει την ισχυρή ενέργεια του μπλε και θα σας γεμίσει με την ζωοδόχα ενέργεια του.  Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το φαγητό σας μέσα σε ένα μπλε γυάλινο μπολ να απορροφήσει την μπλε ενέργεια.


Για να Ανοίξετε σε Ψυχικές Ικανότητες: Τρώτε Μωβ


Καταναλώνετε επί τούτου μωβ τροφές, και θα τονώσετε την ψυχική ευαισθητοποίηση σας ακόμα πιο βαθιά.  Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην εσωτερική σας γνώση, τα όνειρα, την διορατικότητα, και την διόραση.  Τα αντιοξυδοτικά που βρίσκονται στις κόκκινες τροφές που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την βλάβη που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες βρίσκονται επίσης στις μωβ τροφές.  Μερικά παραδείγματα μωβ τροφίμων είναι τα φρέσκα και ξηρά δαμάσκηνα, τα μούρα, τα σύκα, οι μελιτζάνες, τα σκούρα σταφύλια, οι βανίλιες, τα μωβ λάχανα, οι μπλε πατάτες, τα ρόδια, οι σταφίδες, όλα όσα μπορούν να τονώσουν την ενέργεια του μωβ.


Για να Προσκαλέσετε τον Δημιουργό: Τρώτε Λευκό


Το λευκό είναι το χρώμα που περικλείει όλα τα χρώματα.  Οι λευκές δονήσεις είναι το ταχύτερο μήκος κύματος του φάσματος των χρωμάτων.  Οι επιπτώσεις του στην ύπαρξή σας είναι θεϊκή συνειδητοποίηση, ταπεινότητα, και δημιουργική φαντασία. Τα λευκά τρόφιμα μπορεί να εξαγνίζουν, ειδικά εάν επιλέξετε τα τρόφιμα των οποίων το λευκό χρώμα είναι φυσικό, όπως στα κρεμμύδια, το κουνουπίδι, και τις μπανάνες. Για να συνδεθείτε βαθύτερα με τον Δημιουργό ή με τους αγγέλους, σκεφτείτε να διακοσμήσετε τραπεζαρία σας σε πολυτελείς αποχρώσεις του λευκού. Το λευκό είναι αγνότητα και την τελειότητα.

Τα λευκά φρούτα και λαχανικά θεωρούνται ότι κατεβάζουν την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην μείωση του στομαχικού καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.  Μερικά λευκά φρούτα και λαχανικά, όπως οι πατάτες και οι μπανάνες, είναι επίσης υψηλές σε ποτάσσιο.  Άλλα παραδείγματα είναι τα κρεμμύδια, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, και το σκόρδο. 
(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου