Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ



(Προσαρτήματα = άνθρωποι, πράγματα και καταστάσεις στα οποία προσκολλόμαστε)

Η έννοια της αποσύνδεσης δεν είναι όσο δύσκολη μπορεί να ακούγεται.  Πολλοί από εμάς μπορεί να μπερδεύουν το προσάρτημα με μια σύνδεση.  Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι η σύνδεση προκύπτει από την αγάπη, ενώ το προσάρτημα περιέχει το στοιχείο του ελέγχου ή του φόβου γύρω από αυτό, όσο μικρό κι αν φαίνεται αυτό.  Μπορεί να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας να έχει αγκιστρωθεί (προσαρτηθεί) σε κάτω όταν αισθανόμαστε φόβο ότι θα χάσουμε αυτό το κάτι στο οποίο έχουμε αγκιστρωθεί.  Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως αρχίζουμε να εστιαζόμαστε υπερβολικά σε λεπτομέρειες για το πώς, γιατί, πού, πότε, και ποιος.  Και αυτό συμβαίνει όταν βρισκόμαστε να προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση ή τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτήν.

Όταν απαλλαγούμε από την ανάγκη να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες του κάθε αποτελέσματος ή της κάθε κατάστασης, μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κατάσταση ηρεμίας και χάρης.  Αυτή είναι η κατάσταση όπου τα θαύματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους στην ζωή μας.  Επίσης είναι το σημείο όπου μπορούν να ανθίσουν σχέσεις που έχουν νόημα με ανθρώπους, τόπους και πράγματα, χωρίς να μας αποσπά η εξάρτηση από αυτά η οποία είχαμε κάποτε αναπτύξει.

Οι διαδικασίες για να προσελκύσετε θαύματα που περιγράφω παρακάτω έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε  στην προσέλκυση θαυμάτων μένοντας ανοικτοί σε ότι έχει να σας προσφέρει το Σύμπαν.  Είστε ανοικτοί όταν δεν βάζετε όρια στις προσδοκίες σας όσον αφορά τα καλά πράγματα που μπορεί να συμβούν στην ζωή σας.  Είστε ανοικτοί όταν δεν υπάρχει αρνητική ενέργεια να καταλαμβάνει χώρο στην καρδιά σας και να σας χαλάει το όραμα.  Όταν είστε ανοικτοί, είστε συντονισμένοι με την ροή του Σύμπαντος.


Θαυματουργά Μantras 
Η λειτουργία των mantras στηρίζεται στην ιδέα ότι η κάθε λέξη έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, και όταν κάποιες λέξεις χρησιμοποιούνται μαζί κατ’ επανάληψη έχοντας έναν συγκεκριμένο σκοπό πίσω τους, οι δονήσεις που δημιουργούνται από αυτά τα mantras αρχίζουν, μαζί με τις επιθυμητές προθέσεις που συνάδουν με τα mantras να παίρνουν φυσική μορφή.  Τα mantras χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για χιλιάδες χρόνια, και συνεχίζουν να λειτουργούν σαν ένα πολύ δυνατό εργαλείο για αλλαγή, θεραπεία, και θαύματα. 
Υπάρχουν πολλά ισχυρά mantras που μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς.   

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις τα δικά σου mantras αν αισθάνεσαι περισσότερο άνετα με αυτό.  Το μυστικό επιτυχίας με τα mantras είναι ότι πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος και συνεπής στην καθημερινή χρήση τους, τουλάχιστον μέχρι ο επιθυμητός σου στόχος για κάθε mantra να επιτευχθεί.  Επίσης, τα mantras έχουν μια μοναδική ικανότητα να χαλαρώνουν το μυαλό και να επαναφέρουν το άτομο στην παρούσα στιγμή, η οποία είναι το πιο ισχυρό σημείο για να βρίσκεται όταν επιλέγει να ελκύσει περισσότερα θαύματα στην ζωή του.

Πριν τραγουδήσω ένα mantra, μου αρέσει να αφιερώνω 1-2 λεπτά σκεπτόμενος το γεγονός ότι εκατομμύρια ανθρώπων πριν από μένα τραγούδησαν το ίδιο ή κάποιο παρόμοιο mantra.  Με το να είμαι mindful σε αυτό ενισχύει την δύναμη του mantra για μένα, γιατί επικεντρώνοντας σε αυτό, στην πραγματικότητα συνδέομαι με την ενέργεια όλων των ανθρώπων που προηγήθηκαν.

Η φόρμουλα που ακολουθεί είναι η προσωπική μου φόρμουλα για mantras δημιουργίας θαυμάτων. Θυμήσου, αν αισθάνεσαι την ανάγκη να δημιουργήσεις την δική σου φόρμουλα, μην διστάσεις να το κάνεις.

Θα παρατηρήσεις επίσης ότι επαναλαμβάνω κάθε mantra 108 φορές.  Ο λόγος για αυτό είναι ότι χρησιμοποιώ ένα mala που έχει 108 χάντρες.  Μπορείς να επαναλαμβάνεις τα mantras όσες φορές αισθάνεσαι την ανάγκη, αλλά βεβαιώσου ότι επαναλαμβάνεις το κάθε mantra για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, ώστε να κινητοποιήσεις τα κύματα της επιθυμητής ενέργειας πίσω από το mantra. Τα mantras μπορούν να συγκριθούν με την κατασκευή ενός κτιρίου ή ενός μεγάλου έργου τέχνης.  Κάθε μέρα, κτίζουμε από εκεί που αφήσαμε την προηγούμενη, και πριν το καταλάβουμε, έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο αριστούργημα.  Όταν εργάζεσαι με mantras, δώσε στον εαυτό σου περιθώριο τουλάχιστον 60 ημερών μέχρι να δεις θαύματα να μπαίνουν στην ζωή σου. 

                            Η φόρμουλα μου για mantra

  • Om gum ganapataye namaha – καθαρίζει τα εμπόδια
  • Thiru neela kandum - επιλύει τα καρμικά μαθήματα με ευκολία και χάρη
  • Aham Prema – Επεκτείνει την Θεία Αγάπη μέσα μας
  • Om shreem maha lakshmye namaha - ελκύει αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής
  • Om breez namaha – ελκύει καλή τύχη και αφθονία

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις τα δικά σου mantras. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το παρακάτω:
«Είμαι ανοικτός και δεκτικός σε εκπληκτικά θαύματα σε όλους τους τομείς της ζωής μου».


Προσευχή

Όταν ακούμε την λέξη προσευχή, πολλοί από εμάς της συνδέουμε αμέσως με κάτι που έχει να κάνει με την θρησκεία, και συνήθως σκεφτόμαστε να προσευχηθούμε μόνον όταν χρειαζόμαστε κάτι.  Αυτός είναι ο παλιός τρόπος θεώρησης της προσευχής.

Η καινούργια θεώρηση της προσευχής αφορά μια επιβεβαιωτική συζήτηση με την εσωτερική Θεία πνευματική πλευρά του εαυτού μας.  Όταν προσευχόμαστε επιβεβαιωτικά, ξεκινάμε από ένα σημείο βαθειάς επίγνωσης ότι για οτιδήποτε και αν προσευχόμαστε, αυτό ήδη συμβαίνει ή βρίσκεται στον δρόμο για να εμφανιστεί και να το βιώσουμε στη ζωή μας.  Προσευχή βασικά σημαίνει ότι κάνουμε μια σκόπιμη επιλογή χωρίς να περιμένουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.  Αυτή η διαδικασία μας ανοίγει σε θαύματα και ευλογίες πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε να ζητήσουμε οι ίδιοι για εμάς.  Το να προσευχόμαστε με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ισχυρό από το να προσευχόμαστε από ένα σημείο ανάγκης ή απελπισίας.  Στρέφοντας προς τα μέσα μας, αμέσως βγαίνουμε από την συνειδητότητα του θύματος και επανακτούμε την δύναμη μας, όπου είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσουμε την ζωή που επιθυμούμε περισσότερο για τον εαυτό μας.


                    Διαδικασία Επιβεβαιωτικής Προσευχής

1.   Αναγνωρίζοντας ότι είσαι Ένα με τα πάντα.          Παράδειγμα: Πόσο υπέροχο είναι να γνωρίζω ότι υπάρχει μία μόνον ζωή που λειτουργεί αυτή τη στιγμή, και αυτή είναι η ζωή του Σύμπαντος. Η ζωή αυτή είναι επίσης η ζωή η δική μου, είναι η ζωή των δέντρων, των αστεριών, των πλανητών, του κάθε ανθρώπου, των πάντων.  Από αυτό το σημείο της Ενότητας…

2.   Δήλωσε την επιθυμία σου. (Νοιώσε ελεύθερα να χρησιμοποιήσεις όποια από τις παρακάτω επιβεβαιωτικές προτάσεις)
Είμαι…..
Αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι…
Έχω….
Επιλέγω…
Εύκολα ελκύω…
Βιώνω….

Παράδειγμα: Έχω άριστη υγεία σε κάθε κύτταρο, ίνα, και μόριο της ύπαρξης μου.

3.   Ευγνωμοσύνη.   Παράδειγμα: Είμαι τόσο ευγνώμων να γνωρίζω ότι με αυτήν την προσευχή, η διαδικασία του να βιώσω εγώ άριστη υγεία μπαίνει τώρα μπροστά και θα αρχίσει να εμφανίζεται στην ζωή μου με ευκολία και χάρη.

4.   Εγκατέλειψε κάθε εξάρτηση από συγκεκριμένο αποτέλεσμα.    Παράδειγμα:  Με ανοικτή καρδιά, με αγάπη ελευθερώνω αυτήν την προσευχή στο Σύμπαν, γνωρίζοντας ότι αυτά που θα υλοποιήσει είναι σύμφωνα με το υψηλότερα και μεγαλύτερο όφελος.  Αμήν.

5.   Παρατήρησε.       Για 10-20 δευτερόλεπτα περίπου, με την βοήθεια της φαντασίας σου οραματίσου την προσευχή σου να παίρνει μορφή.    Παράδειγμα: Αν έχεις ζητήσει άριστη υγεία, οραματίσου κάθε κύτταρο του κορμιού σου εντελώς ολόκληρο ενώ εσύ χαμογελάς και ζείς την ζωή σου στο έπακρο.


Ο Κουμπαράς των Θαυμάτων  

Απολαμβάνω αυτήν την διαδικασία θαυμάτων γιατί μου υπενθυμίζει να έλθω σε επαφή με το παιδί μέσα μου, και πάντα μου δίνει μια καλή δικαιολογία να ζητήσω ένα ιδιαίτερο θαύμα από το Σύμπαν.
              

                  Διαδικασία του Κουμπαρά των Θαυμάτων

  1. Πάρε έναν κουμπαρά που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Ο δικός μου κουμπαράς τυχαίνει να είναι ένας από τους χαρακτήρες του Disney, o Dumbo.
  2. Φύλαξε ότι κέρματα βρεις στον καναπέ σου ή στο πάτωμα στο σπίτι, στα μαγαζιά κλπ… Αυτά τα νομίσματα πρόκειται πάντα για μηνύματα από το Σύμπαν που σου υπενθυμίζουν τα άφθονα θαύματα που μας περιτριγυρίζουν.
  3. Τοποθέτησε τον κουμπαρά σου μπροστά σου.  Κλείσε τα μάτια και τοποθέτησε το νόμισμα που βρήκες πάνω στην καρδιά σου και επιβεβαίωσε δυνατά κάτι που θα επιθυμούσες βαθειά να ζήσεις στην ζωή σου.  Στο τέλος του επιβεβαιωτικού σου αιτήματος, πρόσθεσε την φράση «Επιλέγω αυτό ή κάτι μεγαλύτερο».
  4. Ρίξε το νόμισμα μέσα στον κουμπαρά.

(Σημείωση: Αυτή είναι μια αστεία και εύκολη διαδικασία.  Όταν έχει «δώσει την παραγγελία σου» στο Σύμπαν, είναι σημαντικό να εγκαταλείψεις όλες τις προσδοκίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα.  Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να εκπλαγείς ευχάριστα).


Σημειώματα Συγχώρεσης

Η συγχώρεση είναι ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους να καθαρίσουμε τα εμπόδια στο να ελκύσουμε το είδος της θαυμαστής ζωής που ονειρευόμαστε πάντα για τον εαυτός μας.  Το να συγχωρείς, κυριολεκτικά σημαίνει  να ελευθερώνεις όλες τις ενέργειες που δεν ευνοούν την διαδικασία εξέλιξης σου.  Κάποιες από αυτές τις ενέργειες περιλαμβάνουν μνησικακία, δυσαρέσκεια, και θυμό που θα μπορούσαμε να κρατάμε ακόμα.  Όταν επιτρέπουμε στο Σύμπαν να μας ξαλαφρώσει από τις ενέργειες αυτές που δεν υπηρετούν πλέον το καλύτερο για εμάς, μεταφερόμαστε σε μια κατάσταση απόλυτης ελευθερίας όπου κατοικεί η ενέργεια της αγάπης, της χαράς, και των θαυμάτων!  Η παρακάτω διαδικασία μπορεί να είναι λίγο δύσκολη για κάποιους, για αυτό μην πιέζετε τον εαυτό σας.  Προτείνω να στείλετε αυτές τις κάρτες με ρυθμό που είναι άνετος για εσάς, και να ξεκινήσετε από εκεί.  Αυτή η διαδικασία θα μας απαλλάξει από την περισσότερη αρνητική ενέργεια που κουβαλάμε, κάνοντας περισσότερο χώρο για να μπουν θαύματα στην ζωή μας.

                    Διαδικασία Σημειωμάτων Συγχώρεσης

  1. Φτιάξε μια λίστα από κάθε άτομο και κάθε κατάσταση στην ζωή σου που αισθάνεσαι ότι χρειάζεται συγχώρεση.  Μια καλή ένδειξη για να γνωρίζεις αν ακόμη χρειάζεσαι να συγχωρέσεις είναι το να αισθάνεσαι μια συναισθηματική φόρτιση όταν σκέφτεσαι αυτούς τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις.  Αν αισθάνεσαι τελείως ουδέτερα και βρίσκεσαι σε σημείο όπου μπορείς εύκολα να τους στείλεις αγάπη προσωπικά ή από μακριά, τότε έχεις πραγματικά συγχωρέσει.
  2. Φτιάξε ή αγόρασε μερικές όμορφες κάρτες που είναι λευκές στο εσωτερικό.  Ευχαριστήριες κάρτες είναι επίσης κατάλληλες.
  3. Για κάθε άτομο ή κατάσταση που σκέφτηκες ότι ακόμη χρειάζεται συγχώρεση, γράψε τι εκτιμάς και αγαπάς περισσότερο σε αυτούς.  Μην αναφέρεις τίποτα για συγχώρεση σε αυτά που γράφεις, απλά γράψε μια σημείωσε εκφράζοντας συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης.
  4. Αφού έχεις γράψει το σημείωμα αγάπης και εκτίμησης, τοποθέτησε την κάρτα πάνω στην καρδιά σου και επανέλαβε την παρακάτω φράση 33 φορές: «Σε συγχωρώ, και σε αγαπώ».  Αν δεις ότι το μυαλό σου αντιστέκεται, μπορείς να πεις: «Είμαι πρόθυμος να σε συγχωρήσω και να σε αγαπήσω».
  5. Αν έχεις την διεύθυνση του ατόμου στον οποίο έγραψες την κάρτα, συνέχισε και στείλε την από το ταχυδρομείο ή από το πλησιέστερο γραμματοκιβώτιο.  Αν δεν έχεις την διεύθυνση του ή αν η κάρτα που γράφεις αφορά μια κατάσταση που συνέβη αντί για άτομο, συνέχισε και στείλε το στο γραμματοκιβώτιο όπως και να έχει.  Η πράξη του να πάς στο ταχυδρομείο και να «απελευθερώσεις» αυτές τις κάρτες είναι ένας συμβολισμός της πράξης της συγχώρεσης.  Σε αυτό το σημείο, προφανώς θα αισθανθείς λίγο βάρος να φεύγει από τους ώμους σου, γνωρίζοντας ότι έχεις πραγματικά συγχωρέσει.

Απλοποίησε για να Μεγενθύνεις

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να προσελκύσουμε περισσότερα θαύματα στην ζωή μας είναι να απλοποιήσουμε τον χώρο που μας περιβάλλει.  Είναι φυσικό με τον καιρό πολλοί από εμάς να συσσωρεύουμε περιττά πράγματα είτε αυτό συμβαίνει σε συναισθηματικό ή σε υλικό επίπεδο.  Αφού έχουμε περάσει πολύ χρόνο κουβαλώντας αυτά τα πράγματα, πολλοί από μας αρχίζουμε να ορίζουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με αυτά, το οποίο με την σειρά του μας εμποδίζει να βλέπουμε και να βιώνουμε τα θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας.

Απλοποιώντας τον φυσικό χώρο που μας περιβάλλει τουλάχιστον κάθε 6 μήνες θα κάνουμε χώρο για περισσότερα θαύματα να μπουν στην ζωή μας.  Όσα υλικά πράγματα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει για περισσότερο από ένα χρόνο – είτε πρόκειται για ρούχα, χαρτικά, ή οτιδήποτε άλλα που μαζεύει σκόνη, είναι καιρός να το δωρίσουμε, να το πουλήσουμε, ή να το ξεφορτωθούμε! Αν υπάρχουν κάποια αντικείμενα που έχουν ιδιαίτερο νόημα για μας, τότε φυσικά μπορούμε να βρούμε μέρος για αυτά, πάντως, όσο λιγότερο είμαστε προσκολλημένοι σε πράγματα τόσο περισσότερο χώρο δημιουργούμε για να μπουν περισσότερα θαύματα στην ζωή μας.


Διαδικασία Θαυμάτων

Δύο φορές τον χρόνο (ίσως κατά την διάρκεια της Άνοιξης και του Φθινοπώρου) ελέγξτε τον χώρο του σπιτιού και της εργασίας να δείτε αν υπάρχουν πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Κατά κανόνα, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ένα αντικείμενο για περισσότερο από 6 μήνες, είναι η κατάλληλη στιγμή να το δωρίσετε, να το πουλήσετε, ή να το ξεφορτωθείτε.



(Απόσπασμα από το βιβλίο του Emmanuel Dagher, “Easy Breezy Miracle: A powerful, exciting and simple guide to creating an extraordinary life”)

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ πολύ αγαπητή Καίτη!!! Πολύ χρήσιμες τεχνικές, πολύτιμες συμβουλές για όλο τον κόσμο!!! Ακόμα και για εκείνους που νιώθουν ευνοημένοι στην ζωή τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή