Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ


Επέλεξα το θέμα αυτό επειδή είμαστε ήδη πολύ κοντά στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. 

 Όπως πολλοί θα έχετε ήδη καταλάβει, ο David Michie είναι ένας από τους συγγραφείς που λατρεύω. Τα περασμένα Χριστούγεννα στο newsletter που έλαβα, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνονταν και η εξής επιστολή: 

Υπάρχει κάτι απογοητευτικό στο να βλέπεις ένα μικρό παιδί να πετάει στην άκρη ένα μισάνοιχτο χριστουγεννιάτικο δώρο με την ελπίδα να βρει κάτι καλύτερο στο σωρό κάτω από αυτό. Ή να βλέπεις ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος μιας επιχείρησης να παίρνει ένα εορταστικό καλάθι από τη ρεσεψιόν με ένα ύφος που φαίνεται να λέει 

«Όχι και άλλα γλυκά και Chardonnay!»
 
Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, ίσως σε μια κρίση αγανάκτησης και ενδοσκόπισης, σκέφτομαι πόσα χρήματα ξοδεύουμε συνειδητά σε ανεπιθύμητα δώρα, όταν ένα μικρό μέρος τους θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά τη ζωή των άλλων.
 
Μερικές φορές δεν είναι απλά δυνατόν να δώσεις σε κάποιον το όφελος της δωρεάς που έχεις κάνει για λογαριασμό τους. Αλλά μερικές φορές είναι. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να μάθουν τα παιδιά την ευτυχία που έρχεται σαν αποτέλεσμα όταν δίνουμε, καθώς και όταν παίρνουμε. Και πόσο υπέροχο αν, δίνοντας ένα δώρο, σπείρουμε την περιέργεια σε έναν σκοπό που συμβάλλει στην προσφορά νέας ενέργειας και σκοπού στη ζωή κάποιου;
 
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα δώρο για το πρόσωπο που δεν του λείπει τίποτα, θα ήθελα να κάνω τις εξής προτάσεις:

. Υποστηρίξτε μια μοναχή του Θιβετιανού Βουδισμού με $ 365.
. Βοηθήστε μια αρκούδα με $ 100.
. Υιοθετείστε έναν ουρανκουτάνγκο με $ 65.
. Επαναφέρετε την όραση ενός ανθρώπου με $ 25.
. Σώστε λιοντάρια, νυχτερίδες και πιθήκους. Οποιοδήποτε ποσόν.

Ο David αναφέρεται αναλυτικά στους παραπάνω σκοπούς, αναφέροντας τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τις πρωτοβουλίες αυτές και συνοδεύοντας όλο το υλικό με υπέροχες φωτογραφίες.  Επέλεξα απλά να αναφέρω τους σκοπούς αυτούς, χωρίς τις περαιτέρω πληροφορίες, σαν παράδειγμα του πως θα μπορούσε κάποιος να αξιοποιήσει ένα χρηματικό ποσόν για καλό σκοπό με τον καλύτερο τρόπο.  Χωρίς να θέλω να αποτρέψω κάποιον από το να προσφέρει σε έναν από τους σκοπούς που προτείνει ο David – η φωτο του μωρού ουρακοτάνγκου που συνοδεύει το κείμενο κάνει την καρδιά σου να σκιρτάει J - νομίζω ότι έχουμε και στην χώρα μας αρκετούς οργανισμούς που ασχολούνται με αντίστοιχες δραστηριότητες.  Ας διαλέξει ο κάθε ένας κάτι που τον αντιπροσωπεύει: Ιδρύματα για άστεγους, ηλικιωμένους, ορφανοτροφεία, φιλοζωικές εταιρίες και εθελοντικές προσπάθειες.  Όπου μιλάει η καρδιά μας πιο δυνατά.  Για να κάνουμε τις μέρες αυτές πιο ζεστές, για εμάς και εκείνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου