Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Δύναμη της Φαντασίας



Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και σου ζητούσαν να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να κάνεις μεγάλα όνειρα? Σε πολλούς από εμάς λέγανε ότι το όριο είναι ο ουρανός και ότι μπορούσαμε να κάνουμε και να γίνουμε ότι θέλαμε! Μετά, καθώς αρχίσαμε να μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς, για κάποιο λόγο εσωτερικεύσαμε την άποψη ότι «το να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας είναι χάσιμο χρόνου» ή «το να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας είναι παιδιαρίσματα».

Λοιπόν, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στο να δημιουργούμε και να προσελκύσουμε επιθυμητά θαύματα στην ζωή μας είναι να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας.  Η ικανότητα μας να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα με τα οποία έχουμε ευλογηθεί! Μέσω της φαντασίας μας πραγματοποιούμε από το αόρατο στο ορατό.  Αν ανατρέξουμε σε όλους τους μεγάλους εφευρέτες, καλλιτέχνες, και οραματιστές, θα δούμε ότι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν την φαντασία τους.  Θα έλεγα ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι ο εφευρέτης και καλλιτέχνης του εαυτού μας, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η στάση του να μην περιορίζουμε τον εαυτό μας στις δυνατότητες που το Σύμπαν θα μας επιφύλασσε. Πρόκειται για μια στάση του να πιστεύουμε ότι «επειδή κάτι δεν υπάρχει δεν σημαίνει και ότι δεν μπορεί να υπάρξει».

Ανακαλύπτοντας ξανά την φαντασιωσική σου φύση μέσα από αυτές τις διαδικασίες θαυμάτων θα σου ανοικτούν πόρτες σε περισσότερα θαύματα και περισσότερες μεταμορφώσεις από ποτέ άλλοτε!


Δημιουργικότητα

Άλλο ένα σημαντικό κλειδί στο να προσελκύσουμε περισσότερα θαύματα στην ζωή μας είναι να γίνουμε δημιουργικοί.  Το να είμαστε δημιουργικοί ενεργοποιεί το δεξί μέρος του εγκεφάλου και την ανώτερη καρδιά όπου το πνεύμα μας επικοινωνεί μαζί μας μέσω της διαίσθησης.  Το να είμαστε δημιουργικοί βγάζει το μυαλό μας από την ενέργεια του περιορισμού, και μας επεκτείνει στην σφαίρα των άπειρων δυνατοτήτων.  Σε αυτήν την σφαίρα της αγνής άπειρης δυνατότητας είναι που γεννιούνται οι Θείες ιδέες, αποκαλύψεις, ιδέες, και τα φαινομενικά θαύματα. Δουλεύοντας με το χάρισμα της δημιουργικότητας μας, ανοιγόμαστε στην δυνατότητα του να πραγματοποιούμε από το αόρατο στο ορατό.
 
Φέρε στην σκέψη σου κάποιους από τους μεγάλους εφευρέτες της εποχής μας.  Χρησιμοποιώντας το δημιουργικό μυαλό τους, έδωσαν την ευκαιρία στον εαυτό τους να τους έλθουν ιδέες που έμελλε να γίνουν γνωστές σαν κάποιες από τις πλέον επαναστατικές τεχνολογίες και εφευρέσεις των καιρών.

Κάποια παραδείγματα πώς να γίνουμε δημιουργικοί:

Γράφοντας
Ζωγραφίζοντας/Σχεδιάζοντας
Εφευρίσκοντας
Τραγουδώντας
Χορεύοντας
Παίζοντας ένα όργανο
Σκεπτόμενοι έξω από το κουτί

                            Διαδικασία Θαυμάτων Δημιουργικότητας

Για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, εξασφάλισε χρόνο να επικεντρωθείς στο να κάνεις κάτι δημιουργικό.  Πιθανόν το μυαλό να προσπαθήσει να σε αποσπάσει, όπως «Είμαι πολύ απασχολημένος» ή «αυτό είναι χάσιμο χρόνου» για αυτό να γνωρίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό και σημαίνει ότι μεγάλες ανακαλύψεις θα ακολουθήσουν σύντομα αν αφοσιωθείς στο να είναι δημιουργικός καθημερινά.


Η Δύναμη της Μουσικής

Έχεις ποτέ νοιώσει εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή όταν ακούς ένα τραγούδι και κάθε τρίχα στο σώμα σου αμέσως σηκώνεται καθώς αισθάνεσαι ρίγος σε κάθε μέρος της ύπαρξης σου? Συνήθως, εκείνες τις στιγμές, βρισκόμαστε σε μια διευρυμένη κατάσταση όπου νοιώθουμε συνδεδεμένοι με κάθε τι, ενώ η καρδιά μας είναι τελείως ανοικτή.
Όταν είμαστε σε αυτό το υπέροχο διάστημα απόλυτης ευτυχίας, γινόμαστε μαγνήτες στα θαύματα.  (Νοιώσε την μουσική).

              Η Διαδικασία Θαυμάτων της Δύναμης της Μουσικής

  1.  Δημιούργησε μια play list από τραγούδια που ξέρεις ότι έχουν ιδιαίτερο νόημα για σένα, ή τραγούδια που πάντα σε κάνουν «να νοιώθεις ότι θέλεις να πετάξεις» όπως μου αρέσει να το περιγράφω.  Όσο περισσότερα τραγούδια, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε δεν θα κουραστείς να ακούς τα ίδια τραγούδια.
  2. Θεωρώ ότι η χρήση ακουστικών μεγιστοποιεί αυτήν την εμπειρία, για αυτό, αν έχεις, τα συνιστώ.
  3. Βρες ένα άνετο και ιδιαίτερο σημείο όπου δεν θα σε ενοχλήσει κανείς.
  4. Αν έχεις την δυνατότητα να ανακατέψεις την σειρά των τραγουδιών επιλογής, το συνιστώ, καθώς το στοιχείο της έκπληξης θα βοηθήσει κατά πολύ αυτή τη διαδικασία.
  5. Κλείσε τα μάτια, παίξε την μουσική, εισέπνευσε την ενέργεια που σου προσφέρει η μουσική.
  6. Για να συνεχίσεις να αισθάνεσαι την μουσική, συνδύασε αυτήν την διαδικασία θαυμάτων με ευγνωμοσύνη.

Ο Χορός των Θαυμάτων!

Μία από τις αγαπημένες μου διαδικασίες θαυμάτων είναι ο χορός!  Ο χορός κάνει την μαγεία του μετακινώντας κυριολεκτικά μπλοκαρισμένη ενέργεια στο σώμα, το μυαλό, και το ενεργειακό πεδίο καθώς μας ανοίγει στην φυσική ροή της Ενέργειας της Δύναμης της Συμπαντικής Ζωής.
Ο χορός ενισχύει επίσης το ενεργειακό πεδίο μας τουλάχιστον στο 1000πλάσιο, κάτι που εύκολα προσελκύει περισσότερα θαύματα στην ζωή μας!  Και σαν δώρο, ο Χορός ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, και βοηθάει στην αποκατάσταση της άριστης υγείας.

                        Η Διαδικασία του Χορού των Θαυμάτων

Βήμα 1: Επί 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό τέντωσε τα πόδια και το κορμί.
Βήμα 2: Βάλε στόχο να απελευθερώσεις τις ενέργειες που δεν εξυπηρετούν το μέγιστο καλό για σένα, όπως ανησυχία, στρές, και όποιες άλλες έννοιες κρατάς μέσα στο σώμα και το μυαλό σου, μέσω του χορού.
Βήμα 3:  Χόρεψε σαν αυτή η μέρα να είναι η καλύτερη της ζωής σου! Όσο πιο ανέμελος και ρευστός είσαι με το σώμα σου, τόσο πιο δυνατή εμπειρία θα είναι αυτή η διαδικασία, και φυσικά είναι πάντα ωραίο να έχεις και λίγη καλή μουσική να παίζει!



Η Ενέργεια του Παιχνιδιού

Για κάποιο λόγο, η κοινωνία μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι σαν ενήλικες δεν μπορούμε πια να παίζουμε με παιχνίδια που χρησιμοποιούσαμε κάποτε όταν ήμασταν παιδιά.  Πολλοί θα έσπευδαν να πουν ότι είναι χάσιμο χρόνου, ανεύθυνο, και παιδικό.  Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αληθινό.

Τα παιχνίδια συμβολίζουν την ενέργεια της διασκέδασης και του παιχνιδιού.  Όταν παίζουμε και διασκεδάζουμε, συνήθως κινούμαστε στην συχνότητα της χαράς.  Η χαρά είναι κυριολεκτικά αυτό που ο κάθε ένας θέλει να βιώσει, και γιατί να στερήσουμε τον εαυτό μας από οτιδήποτε, κυρίως ένα διασκεδαστικό τρόπο που μπορεί να μας μεταφέρει σε αυτόν τον χώρο?  Έχει αποδειχθεί ότι όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος, το κορμί και το μυαλό του ξεκουράζεται, πράγμα που σημαίνει ότι ευθυγραμμίζεται και μπορεί να πάει σύμφωνα με την ζωή, κάτι που είναι και ο ορισμός του τι πραγματικά είναι το θαύμα.

              Η Διαδικασία της Ενέργειας του Παιχνιδιού

  1. Φέρε στο μυαλό σου ένα παιχνίδι με το οποίο έπαιζες σαν παιδί που σου φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις. (Μπορεί να είναι μια κούκλα, κύβοι κατασκευής Lego, κλπ).
  2. Αγόρασε το ίδιο ή ένα όμοιο παιχνίδι, και τοποθέτησε το κάπου μέσα στο σπίτι ή στο περιβάλλον της εργασίας σου όπου μπορείς να το βλέπεις και να το χαίρεσαι κάθε μέρα.  Στόχος είναι να επικαλεστείς εκείνο το συναίσθημα της χαράς από μέσα σου  σταθερή βάση.
  3. Λίγες φορές την εβδομάδα, παίζε με το παιχνίδι όπως θα είχες κάνει όταν ήσουν παιδί.


Η Κούπα της Πίστης και των Θαυμάτων

Η δυνατή αυτή άσκηση δημιουργεί ισχυρή εσωτερική επίγνωση στο βαθύ υποσυνείδητο επίπεδο ότι τα θαύματα μπορούν να υπάρξουν και υπάρχουν.  Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια για τον Νόμο της Έλξης και πώς αυτό που στοχεύουμε και πιστεύουμε γίνεται πραγματικότητα.  Αν και αυτό είναι αλήθεια, πολλοί είναι εκείνοι που το βρίσκουν πραγματικά δύσκολο να το πιστέψουν αυτό, επειδή αυτό που θέλουν και αυτό που εμφανίζεται στην ζωή τους είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.   Το σημαντικό σημείο που τα βιβλία και οι διδαχές του Νόμου της Έλξης παραλείπουν είναι η κατανόηση ότι έχουμε ένα συνειδητό και ένα υποσυνείδητο νου.  Η Κβαντική Επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι το 95% της εμπειρίας μας είναι προβολή από τον υποσυνείδητο νου, ενώ μόνο γύρω στο 5% από τον συνειδητό νου.  Έτσι, όταν κάποιος σκέφτεται ότι θέλει κάτι και δεν το βλέπει να πραγματοποιείται στην ζωή του, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή υπάρχει  μια υποσυνείδητη (ασυνείδητη) πεποίθηση  που θα μπορούσε να έχει εσωτερικεύσει από την τηλεόραση, τους προγόνους, και την κοινωνία  που δεν συνάγει με την συνειδητή επιθυμία του.

Αυτό που κάνει αυτή η απλή άσκηση, είναι ότι εμφυτεύει αμέσως στον υποσυνείδητο νου την ιδέα ότι τα θαύματα μπορούν να συμβούν και θα συμβαίνουν συνεχώς, δίνοντας στο άτομο αυτήν την επίγνωση σε ένα βαθύ επίπεδο πράγμα το οποίο επιτρέπει έτσι στα θαύματα να παρουσιαστούν στην εμπειρία της ζωής του.

              Διαδικασία της Κούπας της Πίστης & των Θαυμάτων

Βήμα 1: Βρές μια πολύχρωμη κούπα ή ποτήρι που σε κάνει να νοιώθεις ωραία.  Όσο πιο φωτεινά τα χρώματα και πιο φανταχτερά, τόσο το γρηγορότερο θα μπορέσει ο υποσυνείδητος νους να εσωτερικεύσει αυτό που συμβολίζει η κούπα.
Βήμα 2: Γράψε τις λέξεις «Πίστη & Θαύματα» επάνω στην κούπα με έναν μόνιμο μαρκαδόρο.
Βήμα 3:  Κάθε φορά που είσαι στο σπίτι, βεβαιώσου ότι πίνεις από την κούπα της πίστης & των θαυμάτων.
Βήμα 4:  Για 30 μέρες τουλάχιστον, πριν πιείς για πρώτη φορά από την κούπα βάλε στόχο ότι με κάθε γουλιά που πίνεις, η πίστη σου στο να ελκύσεις θαύματα μεγαλώνει 1000 φορές.  Οι πρώτες 30 ημέρες είναι μόνον μια αρχική περίοδος που επιτρέπει στον υποσυνείδητο νου να θυμάται αυτόματα ότι όταν πίνεις από αυτήν την ιδιαίτερη κούπα, είναι βέβαιον ότι θαύματα θα ακολουθήσουν.


Γλυκά Κρυστάλλινα Όνειρα

Μια άλλη όμορφη διαδικασία θαυμάτων είναι αυτή που μου αρέσει να ονομάζω Γλυκά Κρυστάλλινα Όνειρα.  Είναι καταγεγραμμένο ότι οι κρύσταλλοι έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ενεργειακή Ιατρική σαν ενεργειακά φάρμακα για πολλούς αιώνες από πολλούς πολιτισμούς.  Οι κρύσταλλοι δεν είναι μόνον υπέροχοι  να τους κοιτάζεις, ο κάθε ένας έχει μεταφυσικές ιδιότητες ώστε λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής στις αλλαγές  με την ικανότητα να αποκαθιστά την σωματική, συναισθηματική, νοητική, και πνευματική ισορροπία. Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά βιβλία που μοιράζονται τις μοναδικές μεταμορφωτικές ιδιότητες των κρυστάλλων, και σας προσκαλώ να διαβάσετε σχετικά με τους κρυστάλλους που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Η παρακάτω διαδικασία είναι ένας διασκεδαστικός και απλός τρόπος να προσελκύσετε περισσότερα θαύματα στην ζωή σας!

                        Διαδικασία των Γλυκών Κρυστάλλινων Ονείρων

  1. Τσεκάρισε με τον εαυτό σου να δεις τι είναι αυτό που θέλεις να προσελκύσεις περισσότερο στην ζωή σου.  Μπορεί να θέλεις να προσελκύσεις περισσότερη οικονομική αφθονία, έρωτα, σωματική θεραπεία, χαρά, κλπ…
  2. Βρες έναν κρύσταλλο που ταιριάζει στην ενέργεια της συγκεκριμένης συχνότητας που θέλεις να προσελκύσεις.  Για παράδειγμα: ο Ρόζ Χαλαζίας, ο Ροδοχροσίτης, και ο Ροδονίτης, όλοι έχουν να κάνουν με την αγάπη.  Επομένως, αν θέλεις να προσελκύσεις περισσότερη αγάπη στην ζωή σου, αυτοί οι κρύσταλλοι συνιστώνται ιδιαίτερα.
  3. Βρες ένα κρύσταλλο με τον οποίο ταιριάζεις ενεργειακά.  Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζεις αν ένας κρύσταλλος είναι κατάλληλος για σένα, είναι να τον κρατήσεις με το αριστερό σου χέρι (το χέρι που λαμβάνουμε) με κλειστή την παλάμη.  Το πιθανότερο είναι ότι θα ξέρεις αμέσως αν ταιριάζεις με έναν κρύσταλλο, γιατί ή θα νοιώσεις μία έλξη προς αυτόν, θα νοιώσεις ένα γαργάλημα καθώς τον κρατάς, και ίσως ακόμα καταλάβεις και μια μικρή ενεργειακή αλλαγή.
  4. Όταν θα έχεις αποφασίσει για τον κρύσταλλο, κράτησε το με το αριστερό χέρι, και την παλάμη κλειστή, και βάλε ένα στόχο του τι θαύμα θα ήθελες αυτός ο κρύσταλλος να σε βοηθήσει να προσελκύσεις.
  5. Τοποθέτησε τους κρυστάλλους μέσα και κάτω από την μαξιλαροθήκη σου, και απλά άφησε τους εκεί, μέχρι που το θαύμα σου εκπληρωθεί.

Σημείωση: αν είσαι πολύ ευαίσθητος, υπάρχουν κάποιοι κρύσταλλοι που μπορεί να είναι πολύ δυνατοί για σένα για να τους βάλεις κάτω από το μαξιλάρι σου αμέσως, για αυτό πλησίασε τους αργά.  Δώσε προσοχή στα όνειρα σου, γιατί σίγουρα θα είναι μια πολύ καλή ένδειξη των αλλαγών που σου συμβαίνουν σε ενεργειακό επίπεδο.



Κάνοντας Επαφή με τις Θεραπευτικές Τέχνες

Οι θεραπευτικές τέχνες έχουν να κάνουν με τελετουργίες και διαδικασίες που διευρύνουν την ευημερία μας στην ζωή.  Είτε επιλέγουμε να κάνουμε ένα μασάζ, μια Ενεργειακή Θεραπεία, Συμβουλευτική Διατροφής, Βελονισμό, ή άλλο είδος ολιστικής διαδικασίας, ο κύριος στόχος αυτών των θεραπειών είναι να μας κάνουν να νοιώσουμε καλύτερα.  Όταν αισθανόμαστε καλύτερα, είμαστε ευτυχέστεροι και περισσότερη συντονισμένοι πράγμα που μας ανοίγει σε ακόμα περισσότερα θαύματα.
                      
                        Διαδικασία Θαυμάτων
 

  1. Κάνε μια δήλωση με δυνατή φωνής το Σύμπαν να προσελκύσεις στην ζωή σου την ολιστική τελετουργία που θα σε βοηθούσε για το μέγιστο καλό για σένα αυτή την χρονική στιγμή.
  2. Απλά παρατήρησε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τι αρχίζει να εμφανίζεται στην ζωή σου.  Μπορεί να ανακαλύψεις ότι συναντάς διάφορες τελετουργίες με τις οποίες ταιριάζεις.
  3. Μόλις βρεις κάτι που σου ταιριάζει, δοκίμασε το και δες πώς το αισθάνεσαι.  Όταν βρεις έναν επαγγελματία και μια διαδικασία που σου αρέσει, συμπεριέλαβε τα στην καθημερινότητα σου για 1 μήνα τουλάχιστον σαν μέρος της πρακτικής σου προσωπικής φροντίδας.     



(Από το βιβλίο του Emmanuel Dagher, “Easy Breeze Miracle: A powerful exciting & simple guide to creating an extraordinary life”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου