Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Shalom / Εμπιστοσύνη



Shalom. Είναι μια λέξη που πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι ένας εβραϊκός χαιρετισμός. Μια λέξη που σημαίνει «ειρήνη».

Πρόσφατα, έμαθα ότι η «ειρήνη» είναι ο συντομευμένος ορισμός της λέξης. Ο ορισμός που άκουσα τις προάλλες ήταν, «Η εμπιστοσύνη ότι ο Θεός θα κάνει όλα τα πράγματα να είναι εν τάξει».  Αν έχουμε εμπιστοσύνη ότι όλα τα πράγματα θα πάνε καλά, τότε έχουμε ειρήνη! Και αυτό είναι αυτό για το οποίο αγωνίζομαι στη ζωή μου. Απόλυτη ειρήνη, άσχετα με τις παρούσες συνθήκες.

Στον κόσμο μας, όπου δυστυχώς έχουμε τόση βία και μίσος, μένω προσκολλημένος στην πρωτόγνωρη πεποίθησή μου της «Shalom». Ότι ακόμα κι αν είμαστε άρρωστοι, εξαρτημένοι από κάτι, γεμάτοι άγχος, παλεύουμε με την φτώχεια ή την μοναξιά, ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Πείτε με ονειροπόλο, πείτε με αφελή, αλλά πιστεύω ότι θα έλθει μια μέρα που θα υπάρξει ειρήνη. Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη ότι ο Θεός θα κάνει όλα τα πράγματα τα είναι εν τάξει.

Για αυτές για γιορτές, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας πλήρη  ειρήνη, από την οποία δεν λείπει τίποτα. Πού βρίσκετε την ειρήνη σας;


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου