Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΔΕΙΞΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ... ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ....



Το σημερινό θέμα μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να το θίξουμε: Προς τους αγαπημένους εκείνων που παλεύουν με μια ψυχική ασθένεια.

Ανάλογα με την ασθένεια με την οποία το αγαπημένο σας πρόσωπο παλεύει , θα έχετε να κάνετε με ποικίλα θέματα. Αλλά σε όλους τους τομείς, άσχετα για ποια ψυχική ασθένεια πρόκειται, ο καλύτερος τρόπος για να τους δείξετε ότι τους αγαπάτε είναι να σταθείτε στο πλευρό τους και να τους καθησυχάσετε, να τους καθησυχάσετε, να τους καθησυχάσετε.

Ναι, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το άγχος μας βασίζεται σε εντελώς παράλογους φόβους. Ναι, συνειδητοποιούμε ότι δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε όλη την ημέρα, όταν έχουμε κατάθλιψη. Είσαι βέβαιος ότι δεν είπαμε το λάθος πράγμα σε αυτό το πρόσωπο; Γνωρίζουμε ότι έχουμε ελέγξει την κλειδαριά της πόρτας 6 φορές, αλλά θα πρέπει να την ελέγξουμε για μια ακόμη φορά. Και όχι, δεν μπορούμε απλά να «το ξεπεράσουμε».


Αντιλαμβανόμαστε πόσο ενοχλητικό πρέπει να είναι για να μας καθησυχάζετε, γιατί αυτό είναι μόνο μία από τις πολλές σκέψεις / εμπειρίες που συμβαίνει στο κεφάλι και το σώμα μας.

Αυτό που ζητάμε είναι ότι, ακόμα κι αν δεν το έχετε ζήσει,  προσπαθήστε να το καταλάβετε. Κάθε άνθρωπος, με ασθένειες ψυχικής υγείας ή όχι, θέλει απλά να τον καταλαβαίνουν. Να είστε υπομονετικοί μαζί μας. Να θυμάστε ότι δεν είμαστε τρελοί, έχουμε μόνο μια χημική ανισορροπία. Με το να έχουμε έναν αφοσιωμένο, καθησυχαστικό, άνθρωπο που μας αγαπάει, όπως εσείς, που προσπαθεί απλά να καταλάβει (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει πλήρως) μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σας αγαπούμε και σας εκτιμούμε.


(Ένας φίλος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου