Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

«ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΟΝΕΙΡΕΥΟΜAΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ»

 

Πρόγραμμα «Πέρα Από την Ψευδαίσθηση»

 

«ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΟΝΕΙΡΕΥΟΜAΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

                                 


     Όλοι έχουμε μια ιστορία για την ζωή μας, αλλά τί μπορούμε να κάνουμε για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο; Το εργαστήριο «ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ» θα σας εμπνεύσει να έλθετε σε επαφή με τον ασυνείδητο νου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην έμφυτη δύναμη σας να Αλλάξετε την Ιστορία Σας. Να Αλλάξετε τη Ζωή σας

 

«Είμαι Ο Συγγραφέας Της Ιστορίας Μου. Ονειρεύομαι Την Ζωή Μου» είναι η συνέχεια και συμπλήρωμα του εργαστηρίου «Είμαι ο Συγγραφέας της Ιστορίας Μου. Δημιουργώ την Ζωή Μου». Είναι ένας πρακτικός οδηγός για προσωπική μεταμόρφωση. Είναι ένα ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διατίθεται διαδικτυακά. Έχει αναπτυχθεί για άτομα που στοχεύουν στην ψυχολογική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Προσεγγίζουμε την προσωπική ανάπτυξη και την ευμάρεια από μια επαναστατική οπτική. Αυτή της νέας σκέψης που απορρέει από την κβαντική φυσική. Από μια ολιστική θεώρηση, η ιστορία της ζωής μας που ασυνείδητα γράφουμε καθημερινά αντανακλά το επίπεδο της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Η ζωή που ζούμε είναι ο καθρέφτης των ιστοριών που γράφουμε. Για να ζήσουμε μια αρμονική ζωή αρχίζουμε γράφοντας μια νέα ιστορία ζωής.

Οι αρχές που θα συζητήσουμε είναι θεμελιώδεις για κάθε ανάπτυξη, αλλαγή και επιτυχία. Γι' αυτό σας παροτρύνω να τις εφαρμόσετε για επιτυχία σε οποιοδήποτε επίπεδο θεωρείτε σήμερα ως προτεραιότητα.

Το πρόγραμμα ενσωματώνει την τρέχουσα έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας, των νευροεπιστημών και της στρατηγικής καθοδήγησης , σε συνδυασμό με τεχνικές της ενεργειακής ψυχολογίας καθώς και εσωτερικές πρακτικές για να διαφωτίσει την εφαρμογή για επιτυχία.

Η ίδια η διαδικασία αλλαγής πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενημερωμένο και συστηματικό τρόπο. Οι προθέσεις απαιτούν στρατηγική και σχέδιο. Θα μάθετε ένα αποδεδειγμένο σύστημα μεταμόρφωσης για μια διαρκή αλλαγή του τρόπου ζωής.

Στο τέλος του προγράμματος θα είστε έτοιμοι να ζήσετε μια ζωή που τιμά τις αληθινές δεξιότητες, τις δυνατότητές σας, και τον πνευματικό σκοπό σας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για άτομα που επιθυμούν να ζήσουν μια ενημερωμένη ζωή και να διεκδικήσουν ένα μέλλον με σκοπό και νόημα.

 

(Το  εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 17 διαδικτυακές συνεδρίες)

                                   


Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα:

·         Μάθετε πώς να σχεδιάζετε ένα συγκεκριμένο, ευέλικτο πρόγραμμα ευεξίας.

 

·         Εφαρμόσετε στρατηγικές για να κάνετε αλλαγές πιο γρήγορα.

 

·         Χρησιμοποιήστε τις τελευταίες έρευνες από την ψυχολογία και τις νευροεπιστήμες για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας.

 

·         Ξεπεράστε τα εμπόδια για να επιτύχετε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

 

·         Εφαρμόσετε ασκήσεις και εργαλεία που συστηματικά οργανώνουν τα βήματα δράσης για αλλαγή.

 

 

Περιεχόμενο

 

Συνάντηση 1η: Εισαγωγή

Μια ιστορία είναι ένα σύστημα για τη συγκέντρωση γεγονότων. Μια ιστορία κάνει τα πράγματα να έχουν νόημα. Κάθε ένας από εμάς έχει μια προσωπική ιστορία με μια πλοκή και δευτερεύουσες ιστορίες. Πιστεύουμε και θυμόμαστε μόνο αυτό που ταιριάζει στο σενάριο μας. Βλέπουμε τα πράγματα όπως ΕΜΕΙΣ είμαστε. Βλέπουμε αυτό που ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε. Και έχουμε πάντα δίκιο – γιατί ΕΜΕΙΣ γράφουμε την ιστορία. αντιστεκόμαστε στο να αλλάξουμε μια ιστορία που δεν λειτουργεί. Είμαστε πάντα πιστοί στην πλοκή της ζωής μας, καθώς το να βρεθούμε σε νέα περιοχή, και να γράψουμε μια νέα ιστορία δημιουργεί άγχος. Όλες οι απόψεις μπορούν να βιωθούν σε τέσσερα επίπεδα ταυτόχρονα: Νοητικά, τις βιώνουμε σαν πεποιθήσεις. Στο συναισθηματικό επίπεδο, σαν αντιδραστικά αισθήματα και συναισθηματικό δράμα. Σωματικά, σαν ένταση και μπλοκαρισμένη ενέργεια στο σώμα, και τελευταία, σαν συχνότητα, σαν δόνηση. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές σε οποιοδήποτε από τα τέσσερα επίπεδα. 

Άσκηση 1: Αναγνώρισε ότι είσαι ο συγγραφέας (HW)

Άσκηση 2: Προγραμματίστε υγεία κι ευεξία  (HW) 

Πρακτική 1: Πιο αργά  (HW)

Πρακτική 2: Μπες στο διάστημα μεταξύ των αναπνοών (HW)

 

Συνάντηση 2η: Όραμα και Πρόθεση

Χρησιμοποιείτε τη δύναμη του μύθου για να αφυπνιστείτε στη σπουδαιότητα που έχει το να στραφείτε προς τα μέσα σας, για να συντονιστείτε με την πηγή σας και να δείτε το σχέδιο της εσωτερικής σας δομής που, όταν ξετυλιχθεί, αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής σας. Αυτό είναι το όραμα του τι είναι αληθινό και με νόημα για εσάς σε αυτή τη ζωή. Αν δώσετε προσοχή στο όραμά σας, το όραμά σας θα σας οδηγήσει, σε κάθε περίπτωση, στην πρόθεσή σας να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Ο χρόνος και ο χώρος επιβάλλουν τις δικές τους ανάγκες και αναγκαιότητες, επομένως θα αντιμετωπίζετε προκλήσεις σε κάθε βήμα. Πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές καθ’ οδόν, να είστε συνεπείς με την απόφασή σας να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, και να μην επιτρέπετε σε περισπασμούς να σας βγάλουν από το δρόμο σας. Οι αρχαίοι μύθοι μας λένε ότι υπάρχει ένα δοχείο γεμάτο χρυσό θαμμένο στους πρόποδες του ουράνιου τόξου. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στο χρυσό, την Πηγή, είναι, αν, έχοντας απορρίψει όλα τα «πολυάσχολα» όνειρά μας, τολμήσουμε να περπατήσουμε το μονοπάτι του ουράνιου τόξου. Τα συναισθήματά μας είναι η πυξίδα μας στο όνειρο της ψυχής μας.

Ενότητα 3η: Το Παιχνίδι STOP! Και η Ομορφιά των Ενστίκτων

Θα δείτε πώς το εσωτερικό σας όραμα για το τι είναι δυνατόν και διαθέσιμο σε εσάς θολώνεται από τα ματαιωμένα σας ένστικτα, τις επιθυμίες, τις προσδοκίες, τις αξιώσεις κ.λπ. το οποίο συνεισφέρει περαιτέρω στον περιορισμό του οράματος της πραγματικότητάς σας.

Πως λειτουργεί αυτό? Λειτουργούμε ως επί το πλείστον στη σφαίρα των ενστίκτων και των συναισθημάτων. Τα συναισθήματα είναι αντιδράσεις σε ματαιωμένα ένστικτα. Για να φτάσετε στη σφαίρα της ανταπόκρισης, που σας επιτρέπει να είστε ανοιχτοί στον κόσμο, αντί να είστε αντιδραστικοί σε αυτόν, πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα «Σχέδιο Ζωής», το οποίο είναι ένας χάρτης σχετικά με το πώς συμπεριφέρεστε προς το παρόν σε σχέση με το πώς προτιμάτε να συμπεριφέρεστε στο μέλλον. Ξεκινάτε τη διαδικασία παίζοντας το Παιχνίδι STOP!, το οποίο σας διδάσκει να μιμείστε τη ζωή, επιλέγοντας εσκεμμένα να σταματήσετε τις δυσάρεστες επιθυμίες σας καθώς αυτές αρχίζουν να παρουσιάζονται. Αυτό θα το κάνετε, όχι για να τιμωρήσετε τον εαυτό σας, αλλά για να ανακατευθύνετε την ενέργειά σας σε κανάλια που είναι πιο ευνοϊκά για την εξέλιξη και την ευτυχία σας.

Δραστηριότητα 1: Λίστα Δευτερογενών Ενστίκτων/Δευτερογενών Συναισθημάτων (HW)

Δραστηριότητα 2: Λίστα Χαρακτηριστικών (HW)

Πρακτική: Νιώσε την ένταση και καλωσόρισε την (στην τάξη)

 

Συνάντηση 4η: Ριζική Απελευθέρωση (A)

Έχουμε ήδη τονίσει το γεγονός ότι μπορούμε να απελευθερωθούμε από τα περισσότερα από τα εμπόδια που φαίνεται να εμποδίζουν την ελευθερία. Αλλά υπάρχουν κάποιες συνήθειες αντίστασης που πηγαίνουν τόσο βαθιά μέσα μας, που ανεξάρτητα από το πόσο πολύ προσπαθούμε, οι συνήθειες παραμένουν. Εδώ σας δίνεται μια απλή μέθοδος, που ονομάζεται Ριζική Απελευθέρωση, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στο να διαλύει το κόλλημα μας σε κάποιο σημείο στα πράγματα, μας φέρνει πίσω σε μια ευρύχωρη ύπαρξη, και αποκαθιστά την ελευθερία επιλογής. Η Ριζική Απελευθέρωση είναι ένα εργαλείο για να αφήσουμε πίσω μας την βαθιά ριζωμένη αντίσταση. Απελευθερώνει επίσης αποτελεσματικά τα εμπόδια στην ανάληψη δράσης σε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές από τις βασικές αρχές που καθιστούν την Ριζική Απελευθέρωση τόσο αποτελεσματική. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της τεχνικής.

 

Συνάντηση 5η: Ριζική Απελευθέρωση (B)

 

Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσεις την Ριζική Απελευθέρωση είναι να την προσπαθήσεις ο ίδιος/η ίδια.

Σήμερα μαθαίνουμε την πρακτική της Ριζικής Απελευθέρωσης.

Πρακτική: Εξέφρασε το συναίσθημα ελεύθερο από μια ιστορία (HW)

 

Συνάντηση 6η: Το Ξυπνητό Όνειρο

Ακόμη και αν κινητοποιείστε από ένα μεγάλο όνειρο ή ένα προφητικό όραμα και είστε έτσι υποχρεωμένοι να ολοκληρώσετε το σχέδιο της ζωής σας, υπάρχουν στιγμές που ο άνεμος πέφτει και η ενέργεια απομακρύνεται από τα πανιά. Βρίσκεστε στη μέση του πουθενά, καταθλιπτικοί, ανήσυχοι, ή σε μια θάλασσα αναποφασιστικότητας. Για να κόψετε τον Γόρδιο Δεσμό της αναποφασιστικότητας σας, μαθαίνετε να επιτρέπετε τον εαυτό σας να βυθιστεί κάτω από τη σύγχυση σας στον κόσμο των ονείρων, όπου θα κινηθείτε ελεύθερα. Από εκεί, η πρόθεσή σας, αν όχι η ίδια η απάντησή σας, θα επανεμφανιστεί στο ελεύθερο ξετύλιγμα των εικόνων. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται «Ξυπνητό Όνειρο».

Δραστηριότητα 1: Ζώντας με την αβεβαιότητα σου

Δραστηριότητα 2: Ξυπνητό Όνειρο

Δραστηριότητα 3: Ασχολήσου με τις ονειρικές εικόνες

 

Συνάντηση 7η: Αλλάζοντας το Παρελθόν (Α)

Ξανά και ξανά, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας, όπως όλοι μας κάποια στιγμή, μπερδεμένο από παλιά μοτίβα, γεμάτο από παλιά συναισθήματα, ή παγιδευμένο σε παλιές ιστορίες. Μέχρι να καταφέρετε να σπάσετε την αρνητική συναισθηματική αλυσίδα σας, κομμάτι-κομμάτι, θα κυβερνάστε από εικόνες του παρελθόντος σας.

Σε κάποιο σημείο, πάντως, ακόμη και τα μεγάλα όνειρά σας, τα προφητικά οράματα και οι εμπειρίες του Ξυπνητού Ονείρου μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από το παρελθόν σας. Στις συναντήσεις 7 και 8 μαθαίνετε πρακτικές ειδικά σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις συναισθηματικές συνδέσεις σας με το παρελθόν. Αυτές είναι τεχνικές ονείρου για να «Αντιστρέψετε το Παρελθόν».

Δραστηριότητα: Ξεχωρίζοντας το καλό σιτάρι από το κακό

 

Συνάντηση 8η: Αλλάζοντας το Παρελθόν (Β)

Ξανά και ξανά, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας, όπως όλοι μας κάποια στιγμή, μπερδεμένο από παλιά μοτίβα, γεμάτο από παλιά συναισθήματα, ή παγιδευμένο σε παλιές ιστορίες. Μέχρι να καταφέρετε να σπάσετε την αρνητική συναισθηματική αλυσίδα σας, κομμάτι-κομμάτι, θα κυβερνάστε από εικόνες του παρελθόντος σας.

Σε κάποιο σημείο, πάντως, ακόμη και τα μεγάλα όνειρά σας, τα προφητικά οράματα και οι εμπειρίες του Ξυπνητού Ονείρου μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από το παρελθόν σας. Στις συναντήσεις 7 και 8 μαθαίνετε πρακτικές ειδικά σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις συναισθηματικές συνδέσεις σας με το παρελθόν. Αυτές είναι τεχνικές ονείρου για να «Αντιστρέψετε το Παρελθόν».

Δραστηριότητα 1: Αντιστρέφοντας τον φόβο και το άγχος

Δραστηριότητα 2: Άσκηση επιδιόρθωσης

Δραστηριότητα 3: Νέο παρελθόν, νέο παρόν

Δραστηριότητα 4: Νέο μέλλον

Δραστηριότητα 5: Το Μαύρο Τρίγωνο

Δραστηριότητα 6: Σκουπίζοντας τα νεκρά φύλλα

Πρακτική 1: Μπες στον φόβο (HW)

Πρακτική 2: Ξέσπασε σε θυμό (HW)

 

Συνάντηση 9η: Εισαγωγή στην Ενεργειακή Ψυχολογία (Α)

Οι συναντήσεις 9 και 10 αποτελούν μια σύντομη εισαγωγή στην ενεργειακή ψυχολογία. Η ενεργειακή ψυχολογία έχει ονομαστεί «ελαφριά δακτυλική πίεση για τα συναισθήματα». Πρόκειται για μια προσέγγιση αυτό-βοήθειας που αντλεί από αρχαίες πνευματικές πρακτικές και θεραπευτικές παραδόσεις. Προσφέρει απλές μεθόδους για την αλλαγή εγκεφαλικών μοτίβων που οδηγούν σε ανεπιθύμητες σκέψεις, ενέργειες και συναισθήματα, όπως ο φόβος, ο θυμός, το άγχος, η ζήλια, η ντροπή και η κατάθλιψη. Πιέζοντας με τα δάκτυλα ενεργειακά σημεία στην επιφάνεια του δέρματος ενώ εστιάζουμε με το νου σε συγκεκριμένα ψυχολογικά προβλήματα ή στόχους, η ηλεκτροχημεία του εγκεφάλου μπορεί να αλλάξει για να βοηθήσει γρήγορα: να ξεπεράσουμε ανεπιθύμητα συναισθήματα, να αλλάξουμε ανεπιθύμητες συνήθειες και συμπεριφορές, να ενισχυθούμε  στην ικανότητα μας να αγαπάμε, να επιτυγχάνουμε, και να απολαμβάνουμε τη ζωή.

 

Συνάντηση 10η: Εισαγωγή στην Ενεργειακή Ψυχολογία (Β)

Οι συναντήσεις 9 και 10 αποτελούν μια σύντομη εισαγωγή στην ενεργειακή ψυχολογία.

Στην συνάντηση 10 σας δίνεται μια φανταστική οπτική αναπαράσταση, το Δένδρο του Tapping. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε και να επεξεργαστείτε συστηματικά  διαφορετικά θέματα, και τρέχουσες δυσκολίες.

 

Συνάντηση 11η: Συζήτηση/Ασκήσεις tapping Ενεργειακής Ψυχολογίας

 

Συνάντηση 12η: Μετατρέποντας τα Συναισθήματα σε Αισθήματα (Α)

Για να μεταμορφώσετε τελικά και οριστικά τους εφιάλτες σας και τα πολυάσχολα όνειρά σας σε μεγάλα όνειρα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια σταθερή σχέση με το αίσθημα, όχι με το συναίσθημα. Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να τελειοποιείται συνεχώς, ώστε να αποφύγετε να ξαναπέφτετε στις παλιές συνήθειες, με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να καταπολεμάτε συνεχώς τη βαρύτητα για να αποφύγετε την πτώση.
Στις συναντήσεις 12 και 13 μαθαίνετε να διακρίνετε μεταξύ των συναισθημάτων και των αισθημάτων. Στη συνέχεια μαθαίνετε να αναγνωρίζετε το συναίσθημα που βιώνετε πιο συχνά. Αποκτάτε επίγνωση των αντιδράσεων σας. Πιάνετε το συναίσθημα/αντίδραση όταν αυτό εμφανίζεται. Μαθαίνετε να δημιουργείτε μια «ονειρική πρόθεση και έτσι μετασχηματίζετε το συναίσθημα σε αίσθημα.

Εφαρμόζοντας EFT, επεξεργάζεστε δύο βασικά συναισθήματα: το φόβο και το θυμό. Μαθαίνετε πώς να αφήσετε αληθινά το παρελθόν πίσω σας,  γιατρεύοντας και ελευθερώνοντας τον θυμό. Επίσης, πώς να ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας και το φόβος της επιτυχίας. Επιπλέον, χρησιμοποιείτε tapping για να γιατρέψετε και να ελευθερώσετε μοτίβα ενοχής και ντροπής.

Δραστηριότητα 1: Διακρίνοντας μεταξύ συναισθημάτων κι αισθημάτων

Δραστηριότητα 2: Αναγνωρίζοντας το συναίσθημα που βιώνεις συχνότερα

Δραστηριότητα 3: Αναγνωρίζοντας ένα συναίσθημα στη στιγμή

Δραστηριότητα 4: EFT για τον θυμό

 

Συνάντηση 13η: Μετατρέποντας τα Συναισθήματα σε Αισθήματα (Β)

Για να μεταμορφώσετε τελικά και οριστικά τους εφιάλτες σας και τα πολυάσχολα όνειρά σας σε μεγάλα όνειρα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια σταθερή σχέση με το αίσθημα, όχι με το συναίσθημα. Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να τελειοποιείται συνεχώς, ώστε να αποφύγετε να ξαναπέφτετε στις παλιές συνήθειες, με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να καταπολεμάτε συνεχώς τη βαρύτητα για να αποφύγετε την πτώση.
Στις συναντήσεις 12 και 13 μαθαίνετε να διακρίνετε μεταξύ των συναισθημάτων και των αισθημάτων. Στη συνέχεια μαθαίνετε να αναγνωρίζετε το συναίσθημα που βιώνετε πιο συχνά. Αποκτάτε επίγνωση των αντιδράσεων σας. Πιάνετε το συναίσθημα/αντίδραση όταν αυτό εμφανίζεται. Μαθαίνετε να δημιουργείτε μια «ονειρική πρόθεση και έτσι μετασχηματίζετε το συναίσθημα σε αίσθημα.

Εφαρμόζοντας EFT, επεξεργάζεστε δύο βασικά συναισθήματα: το φόβο και το θυμό. Μαθαίνετε πώς να αφήσετε αληθινά το παρελθόν πίσω σας,  γιατρεύοντας και ελευθερώνοντας τον θυμό. Επίσης, πώς να ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας και το φόβος της επιτυχίας. Επιπλέον, χρησιμοποιείτε tapping για να γιατρέψετε και να ελευθερώσετε μοτίβα ενοχής και ντροπής.

Δραστηριότητα 1: Δίνοντας όνομα στην αλλαγή

Δραστηριότητα 2: EFT. Ξεπερνώντας τον φόβο της αποτυχίας και τον φόβο της επιτυχίας

Δραστηριότητα 3: EFT. Γιατρεύοντας κι ελευθερώνοντας σχήματα ενοχής και ντροπής

 

Συνάντηση 14η. Γίνε ο Συγγραφέας Νέων Εμπειριών

Ζούμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις ιστορίες μας. Οι ιστορίες μας είναι το παροιμιώδες «κουτί» του γνωστού και αποδεκτού. Το αποτέλεσμα του προγραμματισμού και της μάθησης. Τις περισσότερες φορές το «κουτί» μας περιορίζει. Γίνεται εμπόδιο. Αλλά οι άνθρωποι είναι πάντα ελεύθεροι να αλλάξουν το νου τους, τις πεποιθήσεις τους, και τις βασικές αλήθειες τους. Για να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ως τον συγγραφέα, τον δημιουργό της ιστορίας σας, των δυσκολιών και των υποτιθέμενων αληθειών, σχεδιάστε ένα νέο μοντέλο που οδηγεί στο βαθύτερο ερώτημα: «Πώς μπορώ να δημιουργήσω αντί γι’ αυτό κάτι άλλο;» Και, «Τι θα είναι αυτό το άλλο;» Αποδεχτείτε μια νέα ιδέα για να δημιουργήσετε μια νέα διάσταση.

Άσκηση: Επιδίωξη στρατηγικών στόχων (HW)

 

Συνάντηση 15η: Προγραμμάτισε Νέες Εμπειρίες και Ταυτότητα

Όπως και σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, έτσι και στη ζωή μας η δήλωση αποστολής είναι ένα βασικό εργαλείο. Συγκεντρώνει, με μια συνοπτική έννοια, την ουσία των επιχειρηματικών στόχων και τις φιλοσοφίες που τους υπαγορεύουν. Δημιουργήστε μια προσωπική δήλωση αποστολής. Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας; Τι έχετε έλθει εδώ για να κάνετε; Αυτή είναι η πυξίδα που θα καθοδηγήσει την ιστορία της ζωής σας στην προσωπική ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, αποφασίστε πώς θέλετε να επεκτείνετε και επιλέξετε ίχνη επιτυχίας που θα ακολουθήσετε. Για να επιτύχετε ένα στόχο, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσετε τον αυτόματο πιλότο σας, με τη χρήση δηλώσεων. Να είστε συνεπείς στην εξάσκηση τους.

Άσκηση: Δημιούργησε μια προσωπική δήλωση αποστολής

Πρακτική: Σχεδίασε τις δικές σου επιβεβαιώσεις (HW)

 

Συνάντηση 16η: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ – Πέρα Από το ΣΗΜΕΡΑ (Καθοδηγούμενος Διαλογισμός)

Αυτός είναι ένας καθοδηγούμενος διαλογισμός για τη ίαση έντονων εμπειριών της ζωής σε Πνευματικό, Ψυχικό ή Σωματικό επίπεδο. Θα σας βοηθήσει και θα σας στηρίξει σε περιόδους αλλαγής. Θα σας δώσει τη συναισθηματική καθοδήγηση που χρειάζεστε.

 

Συνάντηση 17η: Συνδυάζοντας τα Κομμάτια…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου