Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

«ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

 

Πρόγραμμα «Πέρα Από την Ψευδαίσθηση»

 

«ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

 


     Όλοι έχουμε μια ιστορία για την ζωή μας, αλλά τί μπορούμε να κάνουμε για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο; Το εργαστήριο «ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» θα σας εμπνεύσει να έλθετε σε επαφή με τον ασυνείδητο νου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην έμφυτη δύναμη σας να Αλλάξετε την Ιστορία Σας. Να Αλλάξετε τη Ζωή σας. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε την αλλαγή στον κόσμο!!

 

«Είμαι Ο Συγγραφέας Της Ιστορίας Μου. Δημιουργώ Τη Ζωή Μου»   είναι ένας πρακτικός οδηγός για προσωπική μεταμόρφωση. Είναι ένα ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διατίθεται διαδικτυακά. Έχει αναπτυχθεί για άτομα που στοχεύουν στην ψυχολογική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Προσεγγίζουμε την προσωπική ανάπτυξη και την ευμάρεια από μια επαναστατική οπτική. Αυτή της νέας σκέψης που απορρέει από την κβαντική φυσική. Από μια ολιστική θεώρηση, η ιστορία της ζωής μας που ασυνείδητα γράφουμε καθημερινά αντανακλά το επίπεδο της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Η ζωή που ζούμε είναι ο καθρέφτης των ιστοριών που γράφουμε. Για να ζήσουμε μια αρμονική ζωή αρχίζουμε γράφοντας μια νέα ιστορία ζωής.

Οι αρχές που θα συζητήσουμε είναι θεμελιώδεις για κάθε ανάπτυξη, αλλαγή και επιτυχία. Γι' αυτό σας παροτρύνω να τις εφαρμόσετε για επιτυχία σε οποιοδήποτε επίπεδο θεωρείτε σήμερα ως προτεραιότητα.

Το πρόγραμμα ενσωματώνει την τρέχουσα έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας, των νευροεπιστημών και της στρατηγικής καθοδήγησης και καθοδηγεί την εφαρμογή ανάλογων τεχνικών για να εξασφαλίσει την επιτυχία.

Η ίδια η διαδικασία αλλαγής πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενημερωμένο και συστηματικό τρόπο. Οι προθέσεις απαιτούν στρατηγική και σχέδιο. Θα μάθετε ένα αποδεδειγμένο σύστημα μεταμόρφωσης για μια διαρκή αλλαγή του τρόπου ζωής.

Στο τέλος του προγράμματος θα είστε έτοιμοι να ζήσετε μια ζωή που τιμά τις αληθινές δεξιότητες, τις δυνατότητές σας, και τον πνευματικό σκοπό σας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για άτομα που επιθυμούν να ζήσουν μια ενημερωμένη ζωή και να διεκδικήσουν ένα μέλλον με σκοπό και νόημα.

 

(Το  εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 16 διαδικτυακές συνεδρίες)

                                        

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα:

·         Μάθετε πώς να σχεδιάζετε ένα συγκεκριμένο, ευέλικτο πρόγραμμα ευεξίας.

 

·         Εφαρμόσετε στρατηγικές για να κάνετε αλλαγές πιο γρήγορα.

 

·         Χρησιμοποιήστε τις τελευταίες έρευνες από την ψυχολογία και τις νευροεπιστήμες για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας.

 

·         Ξεπεράστε τα εμπόδια για να επιτύχετε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

 

·         Εφαρμόσετε ασκήσεις και εργαλεία που συστηματικά οργανώνουν τα βήματα δράσης για αλλαγή.

 

·         Χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των εικόνων για να δημιουργήσετε μόνιμες αλλαγές στην νευροφυσιολογία σας που θα οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

 

·         Χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της εικόνας για να αλλάξετε το παρελθόν σας.

 

 Περιεχόμενο

 

Συνάντηση 1η: Η Δύναμη της Ιστορίας

Μια ιστορία είναι ένα σύστημα για τη συγκέντρωση γεγονότων. Μια ιστορία κάνει τα πράγματα να έχουν νόημα. Κάθε ένας από εμάς έχει μια προσωπική ιστορία με μια πλοκή και δευτερεύουσες ιστορίες. Οι πεποιθήσεις μας και όσα θεωρούμε σαν αλήθειες, αόρατα γράφουν την  ιστορία αυτή. Μας λένε τι πρέπει να αναζητήσουμε και πώς να αντιλαμβανόμαστε και να επεξεργαζόμαστε τις εμπειρίες. Πιστεύουμε και θυμόμαστε μόνο αυτό που ταιριάζει στο σενάριο μας. Βλέπουμε τα πράγματα όπως ΕΜΕΙΣ είμαστε. Βλέπουμε αυτό που ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε. Και έχουμε πάντα δίκιο – γιατί ΕΜΕΙΣ γράφουμε την ιστορία. Η ιστορία που γράφουμε μπορεί να καθορίσει τη δυνατότητα και την πραγματικότητα. Λέμε την ιστορία μας. Και μετά η ιστορία μας λέει εμάς. Τόσο σημαντικές είναι οι ιστορίες που γράφουμε!! Παρ’ όλα αυτά, αντιστεκόμαστε στο να αλλάξουμε μια ιστορία που δεν λειτουργεί. Είμαστε πάντα πιστοί στην πλοκή της ζωής μας, καθώς το να βρεθούμε σε νέα περιοχή, και να γράψουμε μια νέα ιστορία δημιουργεί άγχος.

Άσκηση: Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν

 

Συνάντηση 2η: Διευκόλυνε την αλλαγή

Δεν είμαστε καλωδιωμένοι για μια ζωή. Με νέες εμπειρίες, σχηματίζονται νέα νευρωνικά μονοπάτια και νέα νευρωνικά δίκτυα, νέοι αυτοκινητόδρομοι προς νέες κοινότητες στον εγκέφαλό σας. Και, όπως δείχνει κάποια αξιοσημείωτη νέα έρευνα, η συνεχής επανάληψη νέων εμπειριών αλλάζει ακόμη και την έκφραση των γονιδίων. Όταν γράφουμε μια νέα ιστορία – και αλλάζουμε το νου μας – αλλάζουμε τον εγγέφαλο μας.

Όταν ζητάμε από τους ανθρώπους να αλλάξουν τη συνήθη συμπεριφορά τους, αυτό τους κάνει να σκέφτονται πραγματικά για τις αποφάσεις που παίρνουν, αντί να επιλέγουν συνήθως μια προγραμματισμένη λειτουργία χωρίς σκέψη. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι κάνετε ενεργές επιλογές, μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι προς το συμφέρον σας, τι προωθεί την ιστορία σας, και τι όχι. Αν θέλετε να καταλάβετε κάτι, προσπαθήστε να το αλλάξετε.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αρχές που εστιάζουν στη διευκόλυνση της αλλαγής και τις οποίες θα εξετάσουμε.

Άσκηση: Μετρώντας την διαίσθηση

 

Συνάντηση 3η: Αναγνώρισε Ότι Είσαι ο Συγγραφέας της Ιστορίας σου

Το πρώτο βήμα για να επιτύχετε τις πολυπόθητες αλλαγές στον τομέα/στους τομείς της ζωής σας που έχετε επιλέξει είναι να αναγνωρίσετε ότι είστε ο/η συγγραφέας της ιστορίας σας. Η αναγνώριση της κυριότητας είναι η αντίθεση της άρνησης, της εκλογίκευσης, των δικαιολογιών, και της εναπόθεσης της ευθύνης σε άλλους. Αλλά η ιστορία που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς, η δική σας, είναι το πιο δύσκολο πράγμα να την γνωρίζετε. Στην συνάντηση αυτή εξετάζουμε τρεις αρχές στην αναγνώριση της κυριότητας. Μαθαίνετε να αναγνωρίζετε τα βασικά θέματα της ζωής σας. Αναγνωρίζοντας όλα τα επίπεδα της ιστορίας που δημιουργήσατε ένα προς ένα, αφήνετε χώρο για να δημιουργήσετε μια νέα ιστορία.

Άσκηση: Αναγνώρισε ότι είσαι ο συγγραφέας

Πρακτική (HW): Αναγνωρίζοντας αυτό που σε ελκύει

 

Συνάντηση 4η: Διεκδίκησε τη Ιστορία σου

Οι πεποιθήσεις μας δημιουργούν τις δυνατότητες που βλέπουμε. Επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε και κατά πόσο επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Παρόλο που δεν είμαστε πάντα συνειδητοί ή ακόμα και λογικοί, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πατρότητα και να αποδεχτούμε την κυριότητα των πεποιθήσεων και όσων θεωρούμε ότι είναι οι αλήθειες μας που γράφουν τις ιστορίες μας. Αυτο-επίγνωση είναι η ικανότητα να προβληματιζόμαστε για το πώς σκεφτόμαστε και τι κάνουμε. Με καθοδήγηση μπορούμε να μάθουμε να παρατηρούμε πως τείνουμε προς ορισμένα μοτίβα, ενώ αγνοούμε άλλα, περιορίζοντας έτσι την «πραγματικότητα» μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ιστορία - ένα νέο πρόγραμμα για εμάς που είναι πέρα ​​από τις προηγούμενες εμπειρίες. Θεμελιώδους σημασίας για κάθε σύστημα πεποιθήσεων είναι το σημείο αναφοράς του. Για να ξεκινήσετε την αλλαγή, μετακινείτε το σημείο αναφοράς από εξωτερικό σε εσωτερικό.

Άσκηση 1: Δεδομένα και κίνητρα. Κατασκευάζοντας την Ιστορία (HW)

Άσκηση 2: Καταγραφή Συμβιβασμών(HW)

Πρακτική 1: Είναι αλήθεια; (HW)

Πρακτική 2: Θα μπορούσες να το αφήσεις πίσω σου; (HW)

 
 

Συνάντηση 5η: Συζήτηση/Ασκήσεις/Πρακτικές

Συζητούμε τις ασκήσεις και τις πρακτικές της προηγούμενης συνάντησης.

Άσκηση 1: Δεδομένα και κίνητρα. Κατασκευάζοντας την Ιστορία (HW)

Άσκηση 2: Καταγραφή Συμβιβασμών(HW)

Πρακτική 1: Είναι αλήθεια; (HW)

Πρακτική 2: Θα μπορούσες να το αφήσεις πίσω σου; (HW)

 

Συνάντηση 6η:  Αξιολόγησε τις Διηγήσεις και την Πλοκή

Τα ιδεώδη/ιδανικά και οι ανάγκες βρίσκονται στον πυρήνα της ταυτότητας, μέρος των θεμελίων του εαυτού. Αποτελούν βασικά θέματα στο σενάριο της προσωπικής ιστορίας. Η επίγνωση του μοναδικού συνδυασμού των στοιχείων αυτών θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της παρούσας ιστορίας σας και θα σας καθοδηγήσει στην αναθεώρησή της.

Τα ιδεώδη/ιδανικά είναι εσωτερικά πρότυπα αριστείας. Χρησιμεύουν ως προσωπικό μοντέλο αξίας - ένας εσωτερικός οδηγός για το σκοπό. Το να ζούμε σύμφωνα με ένα προσωπικό, εφικτό ιδεώδες δημιουργεί μια αίσθηση αυτό-αξίας και αυτό-εκτίμησης. Αποτυχία να ζούμε σύμφωνα με ένα εσωτερικό ιδανικό δημιουργεί μια αίσθηση ντροπής.

Η ανάγκη είναι μια ουσιαστική απαίτηση, μια αναγκαιότητα για το νου, το σώμα, ή το πνεύμα. Μια ανικανοποίητη ανάγκη είναι το χάσμα μεταξύ ενός εσωτερικού ρεαλιστικού προτύπου και της πραγματικότητας. Όταν σταθερά ικανοποιείτε τις ανάγκες σας, το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση αποτελεσματικότητας και βέλτιστης λειτουργίας. Οι ανικανοποίητες, ματαιωμένες ανάγκες δημιουργούν δυσφορία. Μια ανάγκη μπορεί να είναι πιο προφανής όταν δεν ικανοποιείται. Να λαβαίνετε υπ’ όψη σας τις ανάγκες και τα ιδανικά στη λήψη αποφάσεων.

Άσκηση 1: Ξεχώρισε και Ασχολήσου με τα Ιδανικά (HW)

Άσκηση 2: Ξεκαθάρισμα Αναγκών (HW)

Άσκηση 3: Λήψη αποφάσεων βάσει ιδανικών/αναγκών (HW)

Πρακτική: Επέλεξε το Βάθος αντί για την Απόλαυση (HW)

 

Συνάντηση 7η: Συζήτηση/Ασκήσεις/Πρακτική

Συζητούμε τα θέματα, τις ασκήσεις και τις πρακτικές της προηγούμενης συνάντησης.

Άσκηση 1: Ξεχώρισε και Ασχολήσου με τα Ιδανικά (HW)

Άσκηση 2: Ξεκαθάρισμα Αναγκών (HW)

Άσκηση 3: Λήψη αποφάσεων βάσει ιδανικών/αναγκών (HW)

Πρακτική: Επέλεξε το Βάθος αντί για την Απόλαυση (HW)

 

Συνάντηση 8η: Αναγνώρισε Προειδοποιητικά Συμπτώματα και Μοτίβα

Ανεξάρτητα από τις προσπάθειές μας να αρνηθούμε και να καταπνίξουμε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να ξεφεύγουμε για πάντα. Η ενέργεια που έχει συσσωρευθεί,  θα εμφανιστεί τελικά με τη μορφή ασθένειας. Η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί στο σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό ή και πνευματικό επίπεδο.

Πως μπορούμε να φτάσουμε στην πηγή; Τα αποτελέσματα ή τα συμπτώματα προσφέρουν έναν τρόπο που μας διαφωτίζει. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα συναγερμού στους άλλους, όπως και στον εαυτό σας. Η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά είναι ένα τέτοιο σύμπτωμα.

Πρακτική 1: Αναγνώρισε τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σου (HW)

Δραστηριότητα: Κοιτάζοντας κάτω από την επιφάνεια (HW)

Πρακτική 2: Καλωσόρισε όλο το συναίσθημα (HW)

Πρακτική 3: Αγκάλιασε τα αρνητικά συναισθήματα σαν μωρό (HW)

Πρακτική 4: Εξέφρασε το συναίσθημα ελεύθερο από μια ιστορία  (HW)

 

Συνάντηση 9η: Συζήτηση/Ασκήσεις/Πρακτική

Συζητούμε τα θέματα, τις ασκήσεις και τις πρακτικές της προηγούμενης συνάντησης.

Πρακτική 1: Αναγνώρισε τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σου (HW)

Δραστηριότητα: Κοιτάζοντας κάτω από την επιφάνεια (HW)

Πρακτική 2: Καλωσόρισε όλο το συναίσθημα (HW)

Πρακτική 3: Αγκάλιασε τα αρνητικά συναισθήματα σαν μωρό (HW)

Πρακτική 4: Εξέφρασε το συναίσθημα ελεύθερο από μια ιστορία  (HW)

 

 Συνάντηση 10η: Αποφάσισε τι Θα Αλλάξεις στην Ιστορία Σου (Α)

Φροντίζετε ώστε ο κόσμος σας να ταιριάζει με την ιστορία που γράφετε. Η ιστορία σας καθορίζει το μέλλον σας προβλέποντας το. Γράφετε την ιστορία σας, και κατόπιν η ιστορία σας σας διαμορφώνει. Η ζωή σας είναι η εκδήλωση των πεποιθήσεών σας. Το 5ο βήμα σας στο ταξίδι σας είναι να αποφασίσετε τι θέλετε να αλλάξετε στην τρέχουσα ιστορία σας. Σας ζητείται να αξιολογήσετε τις ιστορίες. Παραδείγματα ιστοριών θα σας δείξουν πώς μια πεποίθηση μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές. Η δουλειά σας είναι να γνωρίζετε την αφήγησή σας - την ιστορία σας κάτω από την επιφάνεια τού λόγου και των ενεργειών σας. Τελικά συνειδητοποιείτε ότι είτε δημιουργείτε την πραγματικότητά σας ή συμφωνείτε με αυτήν. Στη συνέχεια, καλείστε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στην ιστορία σας και να τις εφαρμόσετε με συνέπεια. Αλλά η αλλαγή συμπεριφοράς είναι δύσκολη.

Άσκηση: 4 Βασικά ερωτήματα για αξιολόγηση της ιστορίας

Άσκηση για αποδόμηση μιας ανησυχίας

 

Συνάντηση 11η: Αποφάσισε τι Θα Αλλάξεις στην Ιστορία Σου (Β)

Η αλλαγή συμπεριφοράς είναι δύσκολη. Σας δίνονται μερικές αρχές για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, οπότε ξέρετε τι να κάνετε. Προκειμένου να βοηθηθείτε στο να αποφασίσετε τι να αλλάξετε στην ιστορία σας, ζητάτε από κάποιους ανθρώπους που σας γνωρίζουν καλά, να σας δώσουν προσωπικά σχόλια και να κάνουν προτάσεις. Στη συνέχεια, ανατρέχετε στην ιστορία σας για να επανεξετάσετε τι θα αποφασίσετε ότι είναι αυτό που δεν ταιριάζει με τη νέα σας ιστορία. Για να βοηθηθείτε περισσότερο στην πραγματοποίηση των αλλαγών, σας δίνονται ορισμένες αρχές της αλλαγής.

Άσκηση 1: Για να δείξουμε ότι το κίνητρο δεν είναι απαραίτητο

Άσκηση 2: Ερωτηματολόγιο προσωπικής ανατροφοδότησης (HW)

Άσκηση 3: 15 Σκέψεις για κατανόηση και αναθεώρηση της ιστορίας (HW)

Άσκηση 4: Αναδιαμόρφωση

Πρακτική: Ο Διαλογισμός της εστιασμένης προσοχής (HW)

 

Συνάντηση 12η: Συζήτηση/Ασκήσεις/Πρακτικές

Συζητούμε τις ασκήσεις και τις πρακτικές της προηγούμενης συνάντησης.

Συνάντηση 10

Άσκηση: 4 Βασικά ερωτήματα για αξιολόγηση της ιστορίας

Άσκηση για αποδόμηση μιας ανησυχίας

 

Συνάντηση 11

Άσκηση 1: Για να δείξουμε ότι το κίνητρο δεν είναι απαραίτητο

Άσκηση 2: Ερωτηματολόγιο προσωπικής ανατροφοδότησης (HW)

Άσκηση 3: 15 Σκέψεις για κατανόηση και αναθεώρηση της ιστορίας (HW)

Άσκηση 4: Αναδιαμόρφωση

Πρακτική: Ο Διαλογισμός της εστιασμένης προσοχής (HW)

 

Συνάντηση 13η: Αλλαγές στον Χάρτη της Ιστορίας Σου

Στο σημείο αυτό του ταξιδιού σας προχωράτε στην πραγματοποίηση των αλλαγών στο χάρτη της ιστορίας σας. Αρχικά, σας δίνονται 14 βήματα για να επεξεργαστείτε την ιστορία της ζωής σας. Ένα σημαντικό μέρος αυτού του έργου είναι να έχετε μια ολοκληρωμένη συζήτηση σχετικά με το κάθε βήμα. Μαθαίνετε επίσης έξι βασικά στοιχεία για την αλλαγή του χάρτη. Όταν κατανοήσετε και ενσωματώσετε καθένα από τα έξι, έχετε το περίγραμμα για να ελέγχετε την ιστορία της ζωής σας.

Άσκηση 1: 14 Βήματα για να επεξεργαστείς την ιστορία σου (HW)

Άσκηση 2: Σύντομη, όρθια άσκηση γείωσης

Άσκηση 3: Άσκηση εστίασης και οραματισμού (HW)

Άσκηση 4: 5 Βήματα για την αναθεώρηση μιας διήγησης (HW)

 

Συνάντηση 14η: Συζήτηση/Ασκήσεις/Feedback

Συζητούμε τις ασκήσεις και δίνουμε ανατροφοδότηση για τις συζητήσεις της προηγούμενης συνάντησης.

Άσκηση 1: 14 Βήματα για να επεξεργαστείς την ιστορία σου (HW)

Άσκηση 3: Άσκηση εστίασης και οραματισμού (HW)

Άσκηση 4: 5 Βήματα για την αναθεώρηση μιας διήγησης (HW)

 
 

Συνάντηση 15η: «Συνάντηση με τον Μελλοντικό Εαυτό σου»

                          Καθοδηγούμενος Οραματισμός

 

Συνάντηση 16η: Review – Συζήτηση - Ανατροφοδότηση

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου