Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΓΕΡΝΩΝΤΑΣ Ή ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ

Πρόσφατα συμμετείχα σε μια συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέμα της γήρανσης.  «Είναι τα 60 πραγματικά τα νέα 40;»  Αυτό μου θύμισε ένα μάθημα που πήρα στο κολέγιο όπου διερευνούσαμε την θεωρία ότι αυτό που πιστεύετε για τη γήρανση, οι προσδοκίες σας, θα καθορίσουν ποια θα είναι η εμπειρία σας από τη γήρανση.  Πρέπει να αποδεχτούμε την ιδέα ότι η γήρανση πρέπει να περιλαμβάνει την υποβάθμιση του σώματος και του νου; Πάντα έλεγα ότι ποτέ δεν θα αφήσω έναν γέρο μέσα στο σώμα μου.  Το οποίο σημαίνει ότι δεν πιστεύω στην «γέρικη» σκέψη.

Αν και έχω περάσει μέσα από πολλά σώματα – μωρού, νήπιου, παιδιού, έφηβου, νεαρού ενήλικα, μεσήλικα και μεγαλύτερου ενήλικα – το πνεύμα μου είναι αμετάβλητο.  Υποστηρίζω το σώμα μου με άσκηση, το μυαλό μου με διάβασμα και γράψιμο, και το πνεύμα μου με το να γνωρίζω ότι είμαι μέρος της Θεϊκής πηγής όλης της ζωής.  Μην προγραμματίζετε τον εαυτό σας να καταπέσει καθώς μεγαλώνετε με σκέψεις ότι η φθορά είναι αναπόφευκτη.

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να έχετε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία.  Όταν παρακολουθείτε τα παιδιά να παίζουν, παρατηρήστε πώς είναι εντελώς μέσα σε αυτό που κάνουν, πώς τρέχουν παντού όπου πηγαίνουν. Παρατηρήστε πώς αδιαφορούν για τα μελλοντικά προβλήματα σχεδόν σαν να έχουν δώσει στους εαυτούς τους την άδεια να είναι ελεύθεροι και το δείχνουν με το να είναι εντελώς απορροφημένοι στο παιχνίδι τους.  Για να είστε περισσότερο σαν παιδί, δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από το να είστε ενήλικας. Το πλήρως ολοκληρωμένο άτομο είναι ικανό να είναι συγχρόνως ενήλικας και παιδί ταυτόχρονα.  Ανακτήστε τα παιδιάστικα συναισθήματα του ενθουσιασμού, της αυθόρμητης εκτίμησης, της χαλαρότητας, και του να είστε γεμάτος δέος και θαυμασμό σε αυτό το υπέροχο σύμπαν.

Η όμορφη, ζωντανή, εύθυμη, σοφή και πνευματώδης Louise Hay γιορτάζει τη ζωή της από τότε που ανακάλυψε γύρω στην ηλικία των 40 ετών ότι οι σκέψεις σας μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα. Η Louise λέει, «Επιστρέφω στα βασικά της ζωής: Συγχώρεση, θάρρος, ευγνωμοσύνη, αγάπη και χιούμορ».

Χρησιμοποιώντας τις αρχές αυτές με την μορφή καθημερινών θετικών επιβεβαιώσεων, είναι δυνατόν να προγραμματίσετε τις σκέψεις σας και να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.  Είμαστε συνδεδεμένοι με μια Πηγή άπειρης αγάπης μέσα μας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να γιατρέψουμε τις ζωές μας και να βοηθήσουμε άλλους να κάνουν το ίδιο.  Η Louise διδάσκει την εργασία του καθρέφτη – να κοιτάζετε τον εαυτό σας με αγάπη και ευγνωμοσύνη πάντα.  Να ανταποδίδετε, να προχωράτε μπροστά, να αγαπάτε τη ζωή, τη μάθηση, και το ότι μεγαλώνετε – αυτό είναι το πρόγραμμα της Louise για μια μακρά και ευτυχισμένη εμπειρία εδώ σε αυτό το γήινο πεδίο.

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να ανακαλύψετε εκ νέου το εσωτερικό σας παιδί:

 

Γελάστε!

Το παιδί μέσα σας, όπως όλα τα παιδιά, του αρέσει να γελάει. Τα παιδιά ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο γέλιο έχουμε στη ζωή μας, τόσο το καλύτερο.

 

Κρατήστε την Φαντασίωση Ζωντανή

Στα παιδιά αρέσει να ονειρεύονται, να φτιάχνουν ιστορίες, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους – και το ίδιο θα κάνατε κι εσείς αν το επιτρέπατε στον εαυτό σας. Μια πλούσια σε φαντασία ζωή δεν ήταν μόνον πολύ διασκεδαστική, αλλά και μια από τις πιο υγιεινές πτυχές της ζωής σας ως σύνολο.  Όλες οι καλύτερες πραγματικότητες της ζωής αρχίζουν με «παιδιάστικες» φαντασιώσεις.

 

Να Είστε Αυθόρμητοι

Το παιδί μέσα σας θέλει να είναι παρορμητικό και περιπετειώδες, χωρίς πάντα να πρέπει να σχεδιάζει τα πράγματα εκ των προτέρων. Ο αυθορμητισμός είναι από πολλές απόψεις το κλειδί για όλη την παιδιάστικη συμπεριφορά.

 

Δεχτείτε τον Κόσμο Όπως Είναι (Εμπιστευθείτε)

Το παιδί μέσα σας γνωρίζει πώς να παίρνει τα πράγματα όπως αυτά έρχονται, πώς να τα βγάζει πέρα πιο αποτελεσματικά και ευτυχισμένα με τα πάντα και όλους όσους συναντά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.  Αν μπορέσετε να ανακτήσετε αυτήν την παιδιάστικη ουσία της ύπαρξης σας, θα μπορέσετε να μείνετε για πάντα νέοι στην καρδιά.

Οι υπέροχες αυτές παιδιάστικες ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τη ζωή σας την κάθε μία ημέρα, δεν είναι μακρύτερα από εσάς από όσο τα δάκτυλα σας είναι από τα χέρια σας.  Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος σας.  Αν αγαπάτε αληθινά αυτό το παιδί μέσα σας, και ενδιαφέρεστε πραγματικά να γίνετε πάλι παιδί με τους τρόπους που σας λέω, δεν μπορείτε παρά να έχετε ειρήνη με τον εαυτό σας.

Όταν έχετε εσωτερική ειρήνη, μπορείτε να κάνετε τα πάντα.  Δώστε στον εαυτό σας περισσότερη από αυτήν την παιδιάστικη εσωτερική ειρήνη σήμερα, με το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι αυτό το αυθόρμητο, στη στιγμή, παιδί που αγαπά τη διασκέδαση ξανά. Ή, όπως ο Friedrich Schiller το έθεσε, «Μείνετε αληθινοί στα όνειρα της νιότης σας».

 

Dr Wayne W. Dyer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου